Dan Alexa ține legătura cu Daniel Pancu: „Chiar ieri am vorbit. E prietenul meu și așa va rămâne tot timpul. Am toată deschiderea de la el”

Dan Alexa ține legătura cu Daniel Pancu:**

Situația de la Rapid este una complicată la nivelul băncii tehnice, dar acest lucru nu i-a făcut pe Daniel Pancu (42 de ani) și Dan Alexa (40 de ani) să se întoarcă unul împotriva celuilalt. Pancu este în continuare, în acte, antrenorul principal al giuleștenilor, deși a fost demis la data de 9 martie, astfel că Alexa a fost numit de conducere în funcția de director tehnic. Va ocupa acest post până va fi definitivată situația.

Într-o videoconferință de presă susținută sâmbătă, cu prilejul meciului virtual dintre Rapid și FC Argeș, Dan Alexa a vorbit despre relația pe care o are cu Daniel Pancu. Noul șef al băncii tehnice a Rapidului a recunoscut că este în continuare prieten cu antrenorul demis și că vorbesc periodic la telefon.

Chiar ieri am vorbit cu el. Am spus-o. Îl apreciez foarte mult, este prietenul meu, este un fost coleg al meu de echipă. Orice problemă am, am toată deschiderea de la el. Este un rapidist mare, este un simbol și, normal, dacă voi avea nelămuriri sau orice, ceva ce ține de echipă, un amănunt, voi ține legătura cu el. Repet, pe Daniel Pancu îl respect foarte mult, are foarte mare talentat ca și antrenor, este prietenul meu și așa va rămâne tot timpul”, a spus Alexa în interviul acordat pentru FC Rapid 1923.

În continuare, tratativele dintre Daniel Pancu și conducerea giuleștenilor nu evoluează în vreo direcție. Antrenorul menționa recent că șansele de a ajunge la un consens sunt mici în acest moment. Nu este nicio schimbare față de momentul demiterii mele. În mod normal, după nenorocirea asta cu coronavirusul ar trebui să mă duc la antrenamente. Vedem ce se mai întâmplă”, a declarat Daniel Pancu la DigiSport.

Spera la o pauză care să-i permită să-și implementeze filosofia la Rapid, nu una în care fiecare să stea acasă

Nici nu a fost instalat bine la Rapid, că amploarea luată de răspândirea coronavirusului a dus la închiderea competițiilor sportive și a activității cluburilor de fotbal. Dan Alexa a apucat să conducă doar trei antrenamente la echipa giuleșteană, astfel că nu își cunoaște bine toți jucătorii. Dar face eforturi în acest sens.

„Dacă era o pauză de două – trei săptămâni, eu cred că mi-ar fi picat foarte bine. Puteam să îmi implementez filosofia, puteam să îmi cunosc mai bine jucătorii. Din păcate, nu știm cât va dura pauza. Îmi doresc să începem cât mai repede, pentru că îmi doresc să terminăm campionatul ăsta și, normal, să reușim promovarea. În mare, îi cunosc pe toți. Pe cei străini, îi știu doar din meciurile televizate. Pe mulți dintre jucătorii români i-am și antrenat. Vorbesc cu ei în perioada asta, încerc să țin legătura cu absolut toți, încerc să le cunosc gândirea, iar fotbalistic mi-am făcut o impresie, pentru că am urmărit cam toate jocurile Rapidului”, a spus Dan Alexa.

În ceea ce privește metodele de pregătire la domiciliu ale fotbaliștilor, Dan Alexa le transmite să încerce să rămână în formă: „E foarte important să fie profesioniști. Nu știm când reîncepem. Le-am spus-o, este o perioadă care poate să fie decisivă, chiar dacă nu pot face antrenamentele specifice, dar dacă îți menții tonusul, vii cu altă pregătire de acasă.”

Pe aceeași temă