Bogdan Andone și-a reziliat contractul cu Olimpia. „Oli va rămâne în inima mea pentru totdeauna”. Antrenorul e în discuții cu două cluburi din Liga 2

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 14:54 Liga 2

E oficial, Olimpia Satu Mare nu va mai fi antrenată în noul sezon al Ligii 2 de Bogdan Andone. Tehnicianul alături de care s-a pornit campionatul recent încheiat și în care Olimpia a terminat pe locul 9 și-a reziliat amiabil contractul. Andone are șanse foarte mari să continue tot în Liga 2, acolo de unde are oferte de la două cluburi, în timp ce la formația sătmăreană e pe punctul de a fi numit Laszlo Balint, ultima dată la Academica Clinceni.

Numit ca antrenor al Olimpiei în luna iulie 2016, Bogdan Andone a condus clubul sătmărean timp de un sezon, în ciuda faptului că în 2017 echipa a avut mari probleme financiare, atmosfera devenise una electrizantă, s-a înregistrat o serie lungă de meciuri fără victorie și la un moment dat a fost pe punctul de a demisiona. În cele 34 de jocuri oficiale disputate de Olimpia în campionatului Ligii 2 recent încheiat s-au obținut 16 victorii, 6 egaluri și 12 înfrângeri, s-au înscris 53 de goluri și s-au încasat 34, iar puncte acumulate au fost 54.

„Ieri după-amiază mi-am reziliat amiabil contractul cu Olimpia. Le doresc multă baftă în viitorul sezon. Oli va rămâne în inima mea pentru totdeauna, pentru că m-am simțit foarte bine acolo”, a spus, pentru Liga2.ro, Andone, care a avut și o serie de mulțumiri: „Vreau să mulțumesc domnului primar, Consiliului Județean, domnului Pataki pentru susținere, Consiliului Director al clubului, președintelui clubului, oamenilor care au muncit alături de echipă, oamenii din oraș care au susținut echipa și jucătorilor care au evoluat în acest sezon pentru Olimpia. A fost o despărțire amiabilă. Am făcut o înțelegere de comun acord. Am primit o parte din banii restanți, iar la o parte am renunțat. Îmi pare rău că plec. A fost un an cu o experiență extraordinară, cu lucruri foarte bune și o perioadă foarte dificilă în retur. Am găsit un oraș pasionat de fotbal, chiar dacă oamenii nu au venit în număr foarte mare la stadion mai ales în acest mini-retur”.

Victoriile din tur cu echipele importante, cele mai frumoase amintiri

Întrebat care este cea mai frumoasă amintire pe care o are de la Olimpia, Andone nu s-a putut hotărî la una singură, enumerând mai mult momente pe care le consideră istorice. „Au fost mai multe importante, în special în turul campionatului. Au fost victorii istorice, să zic așa: 3-0 cu UTA, 3-0 cu Sepsi, 1-0 cu Chindia, prima victorie în nouă întâlniri directe, după opt înfrângeri consecutive. 1-0 cu Mioveni, un nou meci extraordinar, 3-0 cu Suceava în turul campionatului, când Foresta era o echipă foarte bună, venea după meciul cu Steaua din Cupă. Important a fost și acel 1-0 cu Luceafărul Oradea, când am câștigat cu doi jucători eliminați, marcând gol în minutul 90+6”, a declarat Andone pentru Liga2.ro.

Cât despre cea mai tristă, fostul antrenor al Olimpeiei spune că „nu a fost un singur moment, ci acea perioadă de 10 meciuri consecutive în care nu am reușit să câștigăm. Practic, a fost o întreagă perioadă foarte foarte dificilă”


Bogdan Andone, aplaudat și aclamat de jucători la ultimul meci al Olimpiei din Liga 2, 7-0 cu Dacia Unirea Brăila

Andone, dorit de Dinu Gheorghe la ASA Târgu Mureș

Potrivit surselor Liga2.ro, Andone se află în negocieri în această perioadă cu două echipe, ambele care vor evolua în noul sezon al Ligii 2. Fostul antrenor al Olimpiei e în discuții avansate cu ASA Târgu Mureș, acolo unde astăzi seară va avea discuția finală cu Dinu Gheorghe, viitorul președinte al formației proaspăt retrogradate din Liga 1. Cealaltă echipă care i-a propus postul de antrenor lui Andone este ASU Politehnica Timișoara.

Revenind la Dinu Gheorghe, acesta a acceptat, din surselor Liga2.ro, să fie președinte la ASA Târgu Mureș pentru 1.000 de euro pe lună, asigurarea cazării și bilete dus-intors cu avionul între București și Târgu Mureș. Andone și Dinu Gheorghe au colaborat și la Rapid.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă