Șoimii Lipova crede în minunea că „FC U” Craiova poate fi depășită în lupta pentru promovare. Flavius Sabău știe singura variantă, altfel „nu va mai fi ajunsă de nimeni”

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 24 Mar. 2020, 17:29 Liga 3

Șoimii Lipova este echipa care, în acest moment, poate pune cele mai mari probleme în lupta pentru promovarea în Liga 2 formației U Craiova 1948 SA. Trupa arădeană se află pe locul secund în Seria 4 a Ligii 3, care se poate termina cu un sistem play-off / play-out dacă starea de urgență în România din cauza coronavirusului va fi prelungită. Antrenorul Flavius Sabău crede că șansele unei surprize pot fi și mai mari dacă se înjumătățesc punctele. Varianta este însă puțin probabilă.

În momentul de față, distanța dintre cele primele două clasate din Seria a 4-a a Ligii 3 este de 13 puncte. „FC U” Craiova este favorită clară, cu 42 de puncte acumulate în 16 meciuri, în timp ce Șoimii Lipova are 29 de puncte. Flavius Sabău știe asta.

„Dacă este să se joace play-off, nouă ne-ar conveni să se înjumătățească punctele. Că dacă se înjumătățesc numărul meciurilor, atunci ni se pare normal să se înjumătățească și punctele. Așa am avea și noi cât de cât o șansă să mai recuperăm distanța de FCU, chiar dacă și această șansă este mică. Dar dacă se va decide intrarea în play-off fără să se umble la puncte, atunci FCU nu mai poate să fie ajunsă de nimeni. După două meciuri vor promova matematic.

Și dacă se va intra în play-off cu rezultatele directe dintre primele opt clasate, chiar dacă noi vom cădea de pe locul 2 din clasament tot FCU o să fie favorită la promovare. Mi se pare ok și această variantă și nu ne vom opune. Eu v-am spus doar ce ne-ar conveni nouă să se întâmple, nu că ne vom opune. Până la urmă FCU este de departe cea mai bună echipă din Seria a 4-a. Clasamentul este corect, iar dacă FCU a ajuns să fie favorită la promovare în toate variantele, acest lucru de datorează muncii lor din turul campionatului”, a declarat antrenorul Flavius Sabău pentru site-ul editie.ro, care recunoaște că i-ar plăcea să dispute eventualul meci din play-off la Târgu Jiu.

„Dar, dacă este să mai jucăm în play-off un meci cu FC Universitatea Craiova, atunci eu unul aș prefera să îl disputăm tot la Târgu Jiu, deoarece acolo terenul este foarte bun. Noi vrem să oferim un spectacol fotbalistic de calitate, iar acest lucru îl putem face pe un teren bun. La noi acasă gazonul nu este atât de bun. Noi nu vom avea probleme nici cu contractele jucătorilor, deoarece noi semnăm mereu contracte pe o durată mai mare de un an și jumătate indiferent de situație. Iar când ajungem la un an încercăm mereu să le propunem la jucători prelungirea contractelor. Cu Codoban am semnat direct pe un an și jumătatate.

Revenind la meciul direct din retur, pot să vă spun că rezultatul este echitabil. Cred că ne-am ridicat și noi la nivelul lui FCU. I-am surprins la începutul jocului și îmi pare rău că nu am reușit să profităm sută la sută de acest lucru, dar recunosc că puteam să și pierdem chiar dacă am condus cu 2-1″, a mai spus Sabău.

„FC U” Craiova domină Seria 4 din Liga 3 

Din Liga 3 au trecut 16 etape, adică doar o rundă din retur, iar Seria 4 este dominată de clar de U Craiova 1948 SA. Echipa pregătită de Eugen Trică are 42 de puncte, în timp ce ocupanta locului 2, Șoimii Lipova, are doar 29. Podiumul este încheiat de Crișul Chișineu Criș, cu 28 de puncte.

Craiova și Lipova s-au întâlnit în acest an, în singura etapă disputată din retur, înaintea suspendării campionatului din cauza coronavirusului, pe 6 martie. Partida s-a terminat la egalitate, 2-2, la Târgu Jiu, după ce echipa arădeană a condus de două ori. Au marcat Marian Stoenac (25) și Ionuț Tănase (65), pentru craioveni, respectiv Vlad Filimon (3) și Claudiu Codoban (43), pentru arădeni. Codoban a evoluat în prima parte a sezonului chiar la „FC U”, în iarnă renunțându-se la serviciile sale.

Foto: editie.ro

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 24 Mar. 2020, 17:29 Liga 3
Pe aceeași temă