Călin Moldovan, mulțumit de adversarii pe care i-a avut FC Brașov în stagiul din Turcia, chiar dacă au fost unii de ligi inferioare. Horia Popa, discuție aprinsă cu președintele Mărginean

Adi MARICA 22 Feb. 2022, 10:23 Liga 2
Călin Moldovan, mulțumit de adversarii pe care i-a avut FC Brașov în stagiul din Turcia, chiar dacă au fost unii de ligi inferioare. Horia Popa, discuție aprinsă cu președintele Mărginean

FC Brașov s-a întors, duminică seară, în țară din cantonamentul din Turcia și în această săptămână pregătește primul meci oficial din 2022, în deplasare, la Poli Iași, sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 17-a a Ligii 2, antepenultima din sezonul regular.

Elevii lui Călin Moldovan au avut parte ieri de un antrenament de refacere, iar de astăzi intră în linie dreaptă cu pregătirile.

  • FC Brașov ocupă locul 16 în Liga 2 după 16 etape, cu 12 puncte, iar Poli Iași se află pe poziția a 12-a, cu 21 de puncte, ambele echipe având ca obiectiv menținerea în Liga 2.

Condiții bune de pregătire în Antalya, adversari slabi

FC Brașov a avut parte de un stagiu de pregătire de zece zile în Antalya. Cantonamentul a fost perfectat pe repede înainte, iar acest lucru a fost un handicap din punct de vedere al meciurilor.

Drept dovadă este că CSM Reșița, o echipă din Liga 3, a avut parte de un amical puternic în Turcia, cu FK Astana (Kazahstan), o echipă care participă an de an în cupele europene. FC Brașov a beneficiat de antrenamente pe terenuri de iarbă, însă la jocurile de pregătire, Leonte și compania au avut parte de adversari de mâna a doua.

Divizionara secundă s-a duelat în Antalya cu rușii de la FK Tekstilshchik Ivanovo (ultima clasată în liga secundă din Rusia), scor 0-1, în cel mai puternic amical al iernii. Apoi, brașovenii și-au testat forțele cu polonezii de la KS Wieczysta Krakow (lider în una din seriile ligii a cincea din Polonia), scor 0-0, și cu CSM Reșița (locul 1 în Seria 7 Liga 3), scor 2-2.

Doar două goluri marcate în trei meciuri, trei primite, o înfrângere și două remize este bilanțul brașovenilor în acest cantonament.

”Eu sunt mulțumit de jocurile de pregătire din Turcia. Chiar dacă am întâlnit echipe din eșaloane inferioare, Wieczysta Krakow sau CSM Reșița, ca valoare eu spun că ar fi de Liga a 2-a, pentru că ambele echipe au mulți jucători experimentați, care au jucat la nivelul Ligii 1”, a spus Călin Moldovan.

  • În țară, FC Brașov a înregistrat următoarele rezultate: 7-2 cu Olimpic Zărnești (Liga 4 Brașov), 3-2 cu KSE Târgu Secuiesc (locul 6 în Seria 5 Liga 3), 3-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc (locul 1 în Seria 5 Liga 3), 2-1 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (locul 3 în Seria 5 Liga 3) și 7-1 cu CSM Jiul Petroșani (locul 6 în Seria 7 Liga 3).

Patru jucători cu probleme medicale

Doi dintre jucătorii care au făcut parte din lotul pentru Antalya, Vasile Constantin și Răzvan Iorga, nu au fost folosiți în niciun meci în acest cantonament, amândoi fiind în plin proces de recuperare.

Adrian Voicu s-a accidentat la primul antrenament din Turcia și a ratat și el toate cele trei jocuri de pregătire.

În schimb, mijlocașul Răzvan Andronic, una dintre achizițiile făcute în această iarnă, a jucat doar în primul amical, cel cu rușii de la Tekstilshchikâ, după care a ratat ultimele două jocuri din cauza unei accidentări.

Horia Popa, discuție ”constructivă” în cantonament cu ”Limoniu”

Pe finalul stagiului de pregătire din Antalya, mijlocașul Horia Popa (28 de ani) a avut o contră cu președintele Ioan Mărginean.

Cei doi au avut o discuție mai aprinsă pe tema randamentului mijlocașului brașovean. ”A fost o discuție constructivă, nimic mai mult”, a spus mijlocașul brașovean.

Horia Popa a avut un start destul de bun de campionat, după care randamentul său a scăzut și, astfel, și-a pierdut postul de titular. Acesta este al doilea golgheter al echipei în acest sezon, cu trei goluri marcate, primul în top fiind Zakaria El Azzouzi, care are 4 goluri înscrise.

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 22 Feb. 2022, 10:23 Liga 2
Pe aceeași temă