Călin Cojocaru n-a semnat noul contract cu Viitorul Pandurii, dar a stabilit programul de pregătire. ”Știu că au plecat mulți jucători, dar deja suntem în tratative cu alții”

Mircea OGLINDOIU 15 Jun. 2023, 12:01 Liga 2
Călin Cojocaru n-a semnat noul contract cu Viitorul Pandurii, dar a stabilit programul de pregătire. ”Știu că au plecat mulți jucători, dar deja suntem în tratative cu alții”

Ajuns la începutul anului la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în locul lui Florin Stîngă, care nu-și reziliase contractul cu gruparea olteană, timișoreanul Călin Cojocaru (44 de ani) n-a semnat noul acord cu echipa gorjeană, scadent la sfârșitul acestei luni.

Cu toate acestea, Cojocaru, cel care în acte a figurat ca director tehnic la Viitorul Pandurii, în prima parte a anului 2023, a stabilit programul echipei pentru pregătirea noului sezon de Liga 2.

Călin Cojocaru spune că va continua cu Viitorul Pandurii: ”Luni avem programată reunirea lotului”

Antrenorul nu se teme însă de faptul că echipa a pierdut foarte mulți jucători în acestă pauză de vară sau că se află în insolvență, fiind amenințată cu falimentul. Are un nou termen în această lună, după ce precedentele acțini în instanță au primit amânare, pentru a se depune noi înscrisuri la dosar.

De altfel, Călin Cojocaru a mai trecut printr-o situație similară la Pandurii Târgu Jiu, pe care a pregătit-o atât în Liga 2, cât și în Liga 3. În cele din urmă, clubul-fanion al Gorjului a intrat în faliment și s-a desființat, ultima dată activând, timp de câteva etape, în Liga 4 Gorj, în turul sezonului 2022-2023.

”Este adevărat că nu am semnat noul contract! Doar ne-am înțeles verbal. Oricum, am făcut programul de pregătire. Luni ne reunim, vom avea mai multe amicale, pe care le vom anunța oficial la vremea respectivă. Știu că au plecat mulți jucători, dar deja suntem în tratative cu alții, iar o parte vor veni chiar luni, la reunire”, a spus Cojocaru, pentru Liga2.ro.

Acesta se află în prezent în concediu, în Croația.

  • Chiar dacă spune că s-a înțeles verbal pentru a continua Viitorul Pandurii, Cojoraru a fost pe punctul de a rămâne pe dinafară. Dragoș Militaru, liber de contract după ce nu și-a prelungit contractul cu Unirea Dej, a fost ofertat de conducerea trupei din Târgu Jiu pentru a prelua echipa, însă acesta a refuzat.

Multe plecări, nicio achiziție pentru Viitorul Pandurii

Viitorul Pandurii s-a despărțit deja de golgheterul Claudiu Dragu, iar anterior a anunțat și plecările lui Alin Țegle și Alexandru Dulca. A mai comunicat oficial că nu va continua nici cu Florin Răsdan, Gabriel Dodoi, Paulian Banu, Valeryi Stepanenko și Alexandru Raicea. Și francezii Charles Acolatse și Philippe Nsiah au plecat de la echipă.

Echipa din Târgu Jiu a încheiat sezonul de Liga 2 pe locul 4 în Grupa B a play-out-ului, cu 32 de puncte, salvându-se și la finalul acestei ediții de campionat de la retrogradare, cu toate că și de această dată a începutul cu gândul de a evolua în play-off.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-capitan-viitorul-pandurii-si-a-pierdut-si-golgheterul-din-ultimul-sezon-si-a-exprimat-dorinta-de-nu-a-prelungi-contractul-19274932

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-este-tot-liber-de-contract-dupa-ce-a-refuzat-prelungirea-acordului-cu-unirea-dej-daca-aveam-licenta-pro-acum-eram-in-cantonament-cu-echipa-antrenorul-se-simte-preg-19275052

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-anuntat-inca-doua-despartiri-a-venit-momentul-sa-ne-luam-ramas-bun-de-la-doi-dintre-cei-mai-buni-jucatori-care-au-imbracat-tricoul-echipei-noastre-19274704

Mircea OGLINDOIU 15 Jun. 2023, 12:01 Liga 2
Pe aceeași temă