”U” Cluj are asigurat sprijinul financiar din partea autorităților locale. Primarul Emil Boc: ”Noi suntem fondatori, adică direct responsabili de existența sa”

Marius ANGHEL 13 Jun. 2020, 09:09 Liga 2
”U” Cluj are asigurat sprijinul financiar din partea autorităților locale. Primarul Emil Boc: ”Noi suntem fondatori, adică direct responsabili de existența sa”

Universitatea Cluj are asigurat sprijin financiar din partea Consiliului Local Cluj-Napoca și după ieșirea din această situație delicată generată de pandemia de COVID-19, cea care a dus la suspendarea și mai apoi ”înghețarea” campionatului Ligii 2, ediția 2019/2020, pentru echipele clasate de la locul 7 în jos. Primarul Emil Boc a promis sprijin pentru toate cluburile şi asociaţiile sportive din oraş.

  • ”U” Cluj trebuia să primească 3 milioane de lei în luna aprilie după o hotărâre a Consiliului Local, însă plata a fost blocată, fiindcă resursele financiare au fost direcționate către gestionarea cât mai bine a pandemiei de COVID-19.

La începutul săptămânii, la Cluj a avut loc o dezbatere online între autoritățile locale și reprezentanţii cluburilor și asociațiilor sportive din oraș, în cadrul căreia s-a vorbit despre necesităţile financiare ale acestui sector. Ulterior, prezent într-o emisiune online locală, ZIUA LIVE, primarul Emil Boc a promis sprijin finanaciar pentru toate cluburile şi asociaţiile sportive din Cluj-Napoca.

”Oamenii aceştia sunt afectaţi şi ei, ca toţi ceilalţi, de pandemie. Sportul trăieşte în bună parte din sponsorizări, care provin din mediul de afaceri, care acum are probleme mari. De unde taie prima dată când are probleme? Din publicitate și sponsorizări. Noi, domeniul public, nu trebuie să renunţăm la susţinerea financiară. Până la finalul lunii iunie vom veni cu un sprijin financiar pentru toate cluburile şi asociaţiile, mai mici şi mai mari, începând cu Universitatea Cluj, unde noi suntem fondatori, adică direct responsabili de existența Universității Cluj. Asta e foarte clar, pentru Universitatea Cluj, ca, de altfel, pentru toate celelalte asociații, cluburi sportive din oraș. O susținere financiară pe care o voi stabili la începutul săptămânii următoare, după ce voi vedea cifrele, ca să pot încadra niște chestiuni bugetare nu foarte simple. Dar vor avea susținere financiară. Nu va putea fi același buget, pentru că nu are cum, dar cât mai aproape de acea valoare, da”, a declarat Emil Boc la ZIUA LIVE.

Daniel Stanciu: ”E foarte greu să faci un buget. E greu să pui bani deoparte”

În urma declarării stării de urgență în România și a suspendării inclusiv a Ligii 2, ”U” Cluj a rămas fără banii care urmau să vină de la Consiliul Local și cu unele contracte de sponsorizare în stare de suspendare. Astfel, conducerea clubului a decis să reducă la jumătate salariile jucătorilor și angajaților.

Directorul general Daniel Stanciu a spus că era imposibil ca clubul să aibă rezerve financiare pentru a nu fi afectat de această perioadă. ”Noi suntem asociație. Noi luăm banii pe an calendaristic și îi putem cheltui, cu anumite restricții, până în decembrie. Ce nu cheltuim se întoarce la buget. Sponsorii vin pe un an sau doi și nu poți să-i obligi să-ți dea bani. E foarte greu să faci un buget, mai ales că e un club nou, de 3 ani. Faci un surplus doar din participări în cupe europene sau vânzarea jucătorilor. Noi am luat-o de la zero și cu academia. Am investit foarte mult în academie, dar sunt copii mici, nu pot fi vânduți. E greu să pui bani deoparte. Noi am fost cu banii la zi”, a explicat Daniel Stanciu pentru Liga2.ro.

”U” Cluj a încheiat această ediție de campionat a Ligii 2, 2019/2020, ”înghețată” după 24 de etape dintr-un total de 38 din cauza pandemiei, pe locul 14, cu 27 de puncte acumulate în 23 de meciuri, la doar trei puncte peste ultima poziție retrogradabilă, ocupată de Concordia Chiajna, care avea însă un meci mai puțin disputat. Nimeni nu va retrograda însă, ca urmare a unei decizii a FRF, iar promovarea se va decide într-un play-off între primele șase clasate.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-goga-si-a-anuntat-planurile-de-viitor-o-sa-discut-cu-conducerea-in-aceasta-saptamana-si-o-sa-vad-ce-mi-se-propune-atacantul-vrea-sa-continue-la-u-cluj-19133781

https://liga2.prosport.ro/seria-1/special-max-nicu-a-ramas-cu-amintiri-frumoase-de-la-u-cluj-fanii-clubului-au-fost-fantastici-a-avut-dreptate-vlad-munteanu-ca-nu-o-sa-mi-para-rau-problemele-cu-19135001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/special-destainurile-lui-nuno-viveiros-portughezul-cu-opt-sezoane-in-fotbalul-romanesc-primul-soc-teapa-de-170-000-de-euro-si-episodul-u-cluj-dupa-ce-19133476

Marius ANGHEL 13 Jun. 2020, 09:09 Liga 2
Pe aceeași temă