FK Miercurea Ciuc a disputat ultimul amical al verii! A întâlnit AFC Odorheiu Secuiesc, pe care a învins-o

Andrei PASCU 26 Jul. 2024, 15:16 Liga 2

Revenită în localitate după cantonamentul de pe plan extern, din Austria, FK Miercurea Ciuc a disputat ultimul meci amical premergător startului noului sezon de Liga 2, stagiunea 2024/ 2025. Trupa lui Robert Ilyeș a întâlnit o formație din Liga 3, AFC Odorheiu Secuiesc, de care a trecut la două goluri, scor 3-1.

La pauză, scorul era doar 1-0 pentru FK Miercurea Ciuc, în urma unei reușite semnate de un fotbalist ajuns în lot în această vară.

Amical câștigat de FK Miercurea Ciuc, 3-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc

Fundașul Janos Hegedus a marcat primul gol al întâlnirii test, care a avut loc în cadrul complexului sportiv al FK Miercurea Ciuc, pe un teren de antrenament. Deschiderea de scor a venit în minutul 17, apărătorul punctând, după cum a anunțat FK Miercurea Ciuc pe site, cu un șut de la mare distanță.

Partea a doua a început cu un moment destul de rar întâlnit în meciurile amicale, mai ales dacă ne raportăm la faptul că FK Miercurea Ciuc și AFC Odorheiu Secuiesc sunt două formații cu o colaborare bună. În minutul 48, la trei minute de la reluarea partidei, după pauză, Alexander Torvund, sosit tot în această vară la formația ciucană, a primit cartonașul roșu pentru un fault dur.

Clubul din Liga 3 a părut că poate profita de faptul că are om în plus pe teren și chiar a egalat în minutul 61, prin Tamas Biro, care a punctat cu o lovitură de cap din interiorul careului.

  • Echipa din Odorheiu Secuiesc este antrenată din această vară de Norbert Demeny, fost la FK Miercurea Ciuc din vara anului 2020. Cu Demeny antrenor, cea mai mare echipă de juniori a FK Miercurea Ciuc a ieșit campioană în 2021 (2-1 cu Viitorul Constanța) și 2022 (3-0 cu ”U” Cluj) și a câștigat Cupa Elitelor U19 în 2022 (1-0 cu Sepsi OSK) și Supercupa Elitelor U19 tot în 2022 (2-0 cu ”U” Cluj).

FK Miercurea Ciuc a disputat ultimul amical al verii

Însă, doar cinci minute s-a menținut rezultatul de 1-1, pentru că FK Miercurea Ciuc a revenit în avantaj în urma reușitei lui Jozef Dolny. Rezultatul final, 3-1 pentru echipa din Liga 2, a fost stabilit de Gabor Makrai, care și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 84.

  • FK Miercurea Ciuc: M. Simon (Karacsony 62′) – Hegedus (M. Kovacs 46′), Kelemen (Csuros 69′), Palmeș (Vita 69′) – Bloj (Anderson Ceara 55′), Szilagyi (Gheralia 69′), Gal-Andrezly (Karandi 69′), Bakoș (B. Pinter 69′) – Babati, Torvund (J. Nagy 48′), Dolny (Makrai 69′)
  • AFC Odorheiu Secuiesc: R. Gergely – Sz. Kovacs, B. Gergely, Szoke, Gondor – Bara, R. Balint, K. Lazar – Gyorgyi, Cs. Simo, Biro
    Au mai jucat: Lukacs – Szakacs, Marosi, Sebestyen, Ketesdi, Botorok, Tordai, Colceriu

FK Miercurea Ciuc a încheiat testele verii

FK Miercurea Ciuc a disputat patru amicale în Austria, după ce a început pregătirile pe plan local. Jucătorii lui Robert Ilyeș au trecut cu 1-0 de formația din prima ligă maghiară Diosgyori VTK, au remizat la scorul de 2-2 cu SV Licht-Loidl Lafnitz, din liga secundă din Austria, au pierdut cu scorul de 1-3 contra Al Duhail, din prima ligă din Qatar, iar apoi au învins cu 1-0 FC Petrzalka, liga secundă a Slovaciei.

În țară, înainte de deplasarea în Austria, echipa harghiteană a mai jucat un amical vara aceasta, 0-0 la Brașov cu nou-promovata în Liga 2 AFC Câmpulung Muscel, iar în drum spre Austria a disputat un test în Serbia, contra FK Zeleznicar Pancevo, formație din prima ligă a sârbilor, pierdut cu scorul de 0-1.

Foto: FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 26 Jul. 2024, 15:16 Liga 2
Pe aceeași temă