Bucovina Rădăuți a semnat cu Andrei Dumitraș și și-a luat și un jucător de la Poli Iași. Sucevenii consideră că au reușit transferul verii în Seria 1 a Ligii 3

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 13 Jul. 2022, 17:01 Liga 3

Dacă Foresta Suceava trece printr-o perioadă cu schimbări majore, după ce a ratat din nou promovarea în Liga 2, cealaltă echipă din județul Suceava care a evoluat în sezonul recent încheiat în play-off-ul Seriei 1 a Ligii 3, Bucovina Rădăuți, a început în forță campania de achiziții din această vară.

Andrei Dumitraș, datorită trecutului său, este cel mai important nume care până acum a semnat cu echipa din Rădăuți, iar din Liga 2 a fost adus Alexandru Aftanache, de la Poli Iași. Primii jucători cu care s-a bătut palma în această vară au fost Armand Șvichi, fost la Sticla Arieşul Turda, și Ionuț Străjeriu, fost la Șomuz Fălticeni.

  • Bucovina a anunțat în mod oficial și patru jucători de care s-a despărțit: Lucian Dumea, George Parasca, Florin Chiseliță și Aurelian Șurubaru.

Andrei Dumitraș a semnat cu Bucovina Rădăuți: ”Această nouă provocare mă ambiționează foarte mult”

Ajuns la 34 de ani, Andrei Dumitraș schimbă echipa în Liga 3. Fostul fundaș al celor de la Ceahlăul, Steaua, U Craiova, Viitorul Constanța sau FC Botoșani s-a despărțit de Dante Botoșani, formație cu care a fost la un pas de promovarea în Liga 2 în această vară, și a semnat cu Bucovina Rădăuți.

”Echipa noastră reușește transferul verii în Liga a 3-a, Seria 1. Echipa pregătită de Ionuț Plămadă a obținut semnătura fundașului botoșănean Andrei Dumitraș, jucător cu peste 170 de meciuri în Liga 1 și totodată unul dintre cei mai talentați jucători din zona Moldovei!
Dumitraș are un CV impresionant, el trecând pe la echipe cunoscute din România, precum : Steaua București, Universitatea Craiova, Viitorul Constanța, FC Botoșani, Ceahlăul Piatra – Neamț sau Concordia Chiajna!
Cu siguranță va fi un mare plus pentru echipa noastră acest transfer, asta demonstrând și faptul că Bucovina Rădăuți își propune în continuare să fie o ,,nucă” tare a campionatului.
Cu această ocazie echipa CSM Bucovina Rădăuți îți urează bun venit, mult succes și meciuri cât mai reușite!”, a anunțat clubul bucovinean pe pagina sa de Facebook.

”După ultimul meci de baraj cu Oțelul, trecuseră câteva zile și am avut o discuție cu Ionuț Plămadă, noi cunoscându-ne de ceva timp. Prin discuțiile noastre am discutat și de performanțele reușite de echipele noastre în sezonul recent încheiat, mi-a explicat și de cât de mult iubesc fotbalul cei din Rădăuți, începând cu domnul primar, domnul Cornel, domnul Manu până la suporterii care sunt prezenți meci de meci. Totodată spunând că aici la Rădăuți se vrea performață, el fiind la început de drum cu antrenoratul, iar eu cu meseria de preparator fizic.
Am analizat foarte bine înainte să iau decizia de a veni la Rădăuți, dar am luat în considerare mai multe detalii, cum ar fi faptul că sunt aproape de casă, faptul că Ion este un antrenor tânăr care vrea să facă lucrurile cât mai bine și cât mai plăcut, totodată un criteriu care m-a atras foarte mult au fost oamenii de acolo, jucând câteva meciuri la Rădăuți, făcând analiza la meciurile de acolo, am rămas impresionat oarecum de maniera în care susțin cei din tribune echipa și desigur mi s-a părut foarte interesant proiectul Bucovina Rădăuți .
Poate că este prea devreme să stabilim niște obiective, având în vedere că suntem la început de drum, însă pot garanta un singur lucru, faptul că vom da totul și vom încerca să facem ceea ce este mai corect pentru a face performanță.
Această nouă provocare mă ambiționează foarte mult, mai ales că îi am alături pe Ion, pe Cristi și pe restul oamenilor de aici”, a spus Dumitraș după ce a semnat cu echipa din Rădăuți.

Alexandru Aftanache, împrumutat un sezon de Poli Iași la Bucovina Rădăuți. ”Sper să reușim promovarea în Liga a 2-a”

O altă achiziție interesantă a celor de la Bucovina este cea a lui Alexandru Aftanache, mijlocaș de 20 de ani care în sezonul trecut a evoluat în 14 meciuri pentru Poli Iași și a marcat un gol.

Lăsat în afara lotului de antrenorul Claudiu Niculescu înainte de plecarea în primul cantonament, Aftanache merge sub formă de împrumut la Rădăuți.

”Clubul CSM Bucovina Rădăuți anunță faptul că a reușit să obțină semnătura mijlocașului Alexandru Aftanache.
Alexandru are 20 de ani și vine de la Poli Iași , acolo unde a reușit să facă un sezon de Liga a 2-a foarte reușit sub comanda lui Costel Enache !
Ne bucurăm că ai ales să vii la echipa noastră și îți dorim mult succes și meciuri cât mai reușite!”, a anunțat clubul bucovinean.

Alexandru Aftanache, care mai are contract cu Politehnica Iași încă 2 ani, a declarat că se gândește chiar la promovarea în Liga 2 cu noua sa echipă.

”Mă simt bine, vin după două săptămâni de pauză, încărcat cu forțe proaspete și abia aștept să începem antrenamentele. Îmi era dor să mă aflu pe teren și să lucrez. Personal, în primul rând, doresc să dau tot ce am mai bun, să joc și să demonstrez ceea ce știu. Vreau să-mi cunosc colegii, stafful și să reușim o colaborare cât mai bună. Sper ca împreună, să reușim să ne clasăm cât mai sus și de ce nu, să promovăm în Liga a 2-a. Rădăuțiul este un oraș foarte frumos, iar suporterii acestei echipe sunt mereu la înălțime. Am urmărit câteva meciuri și mi-a plăcut ceea ce am văzut. Aștept să-i văd în tribune la meciuri, alături de noi; împreună vom face totul să meargă!”, a declarat Aftanache.

Bucovina a început pregătirea noului sezon de Liga 3. S-a renunțat și la unul dintre jucătorii care semnaseră prelungirea

Bucovina Rădăuți s-a reunit pentru începerea pregătirii noului sezon de Liga 3 luni, 11 iulie, la stadionul Municipal din Rădăuți, a anunțat că a avut 25 de jucători la primul antrenament, dintre care șase sunt în probe, însă nici până astăzi, la două zile distanță, nu a anunțat numele acestora, deși comunicase către suporterii ei că va reveni cu detalii.

”CSM Bucovina Rădăuți a reluat antrenamentele!
Antrenorii Ionuț Plămadă, Cristi Butnariu, Dragoș Tătar și preparatorul fizic Andrei Dumitraș au sunat astăzi adunarea pe ,,Municipalul “ Rădăuțean în vederea începerii pregătirilor pentru noul sezon competițional!
La întrunirea lotului au participat un număr de 25 de fotbaliști , dintre care 6 sunt jucători ce se află în probe!
De la antrenament au lipsit Cimbru care este în continuare în perioada de recuperare iar Svichi a fost învoit”, a fost anunțul Bucovinei.

În perioada de vacanță, clubul din Rădăuți anunțase că au semnat prelungirea contractelor următorii jucători: Cristinel Butnariu, Andrei Udeanu, Mugurel Florescu, Abel Coajă, Florin Chisăliță, Adrian Stroe, Alexandru Irimescu, Răzvan Cimbru, Cosmin Coroamă, Ionel Stoian, Andrei Merticariu și Ionuț Plămadă, acesta din urmă fiind și antrenorul.

Clubul transmitea și faptul că jucătorii Andrei Gheorghiță, Andrei Sahlean, Robert Șpac, Lucian Dumea, Gabriel Ichim și Aurelian Șurubaru mai au contracte valabile. Dintre aceștia, Bucovina s-a despărțit de Dumea și Șurubaru. Interesant este și faptul că s-a renunțat și la Chiseliță, deși inițial fusese anunțat printre cei care semnaseră prelungirea.

Foto: Bucovina Rădăuți

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 13 Jul. 2022, 17:01 Liga 3
Pe aceeași temă