Andrei Dumitraș, fundașul echipei CSM Reșița, va da numele unei baze sportive noi din județul Botoșani. Cum va arăta stadionul | GALERIE FOTO

Razvan Sauciuc 24 Apr. 2020, 17:10 Liga 2

Andrei Dumitraș (32 de ani), fost jucător în Liga 1 la echipele Ceahlăul, FCSB, U Craiova, Viitorul și FC Botoșani, în prezent legitimat la CSM Reșița, în Liga 2, va da numele stadionului comunei sale natale. Baza sportivă din Pomârla, localitate din județul Botoșani, va fi modernizată în scurt timp și va lua numele fundașului care a început fotbalul la Nord Star Pomârla.

Baza sportivă din Pomârla va purta numele fotbalistului Andrei Dumitraș

Lucrările la baza sportivă a comunei Pomârla se vor relua în această primăvară, urmând a fi montat un covor sintetic pe suprafața de joc. De asemenea, vor demara lucrările de extindere a bazei sportive urmând a fi realizate o tribună oficială, o sală de fitness și o parcare. Această bază sportivă va putea găzdui din 2021 inclusiv meciuri de Liga 2.

Noul stadion din Pomârla va purta numele fotbalistului Andrei Dumitraș, născut și crescut în această comună. Dumitraș a fost prima dată legitimat la Nord Star Pomârla, după care a jucat la CSM Roman, Ceahlăul Piatra Neamț, FCSB, U Craiova, Viitorul, FC Botoșani și Concordia Chiajna. În prezent, fundașul joacă la CSM Reșița, echipă de Liga 2 antrenată de Dorinel Munteanu.

Până acum s-au investit circa 700.000 de lei în baza sportivă de la Pomârla, dar, la final, se va ajunge la peste 2 milioane de lei.

„Am început această bază sportivă cu mulți ani în urmă, am făcut multe lucrări de adaptare a terenului. Mai nou, vrem să o modernizăm, în sensul montării unei suprafețe sintetice de circa 8000 de metri pătrați. Va genera o calitate deosebită a suprafeței de joc. Vestiarele au utilități, tribunele au circa 1000 de locuri. Va fi un loc propice competițiilor sportive ale copiilor, ale echipei din comună și gazda unor competiții de nivel județean, național și chiar internațional. Investiția în suprafața sintetică este de circa 1,2 milioane de lei. Până acum am investit circa 700.000 de lei în această bază sportivă. Se va ajunge la o investiție de 2 milioane de lei. A fost inițial un program pe fonduri guvernamentale, am continuat cu mici investiții din fonduri proprii și acum vom definitiva modernizarea”, a spus Dumitru Chelariu, primararul comunei Pomârla.

Baza sportivă va fi dată în administrarea Liceului Anastasie Bașotă

Această bază sportivă este dată în administrarea Liceului Anastasie Bașotă din comuna Pomârla, iar elevii își vor desfășura orele de educație fizică pe terenul de fotbal.

„Baza este dată în administrarea Liceului Anastasie Bașotă, copiii pot face orele de sport, competițiile. Liceul va fi principalul vector al acestor activități și principalul beneficiar. Au loc să se antreneze pentru examenele de la liceele militare sau școlile de poliție. Important este să vedem că are viață investiția și că se bucură comunitatea de ea”, a mai spus Dumitru Chelariu.

Primăria comunei Pomârla a pregătit și un proiect pentru construirea unei săli de sport în apropierea Liceului Anastasie Bașotă, dar încă nu a obținut finanțarea de la Compania Națională de Investiții.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=107&v=s4vp8fFGoFU&feature=emb_title

Razvan Sauciuc 24 Apr. 2020, 17:10 Liga 2
Pe aceeași temă