Schimbări drastice la Foresta Suceava, după eșecul din sezonul trecut. Președintele și vicepreședintele și-au dat demisiile, dar va fi numit și un nou antrenor. Clubul, pasibil de fuziune?

Andrei PASCU 11 Jul. 2022, 20:05 Liga 3
Schimbări drastice la Foresta Suceava, după eșecul din sezonul trecut. Președintele și vicepreședintele și-au dat demisiile, dar va fi numit și un nou antrenor. Clubul, pasibil de fuziune?

Foresta Suceava a ratat promovarea în Liga 2 și în sezonul precedent de Liga 3, când a pierdut semifinala barajului cu SC Oțelul, scor 0-3 la general. Acum, așa cum era de așteptat și cum și fanii au cerut prin diverse mijloace, au avut loc schimbări importante la nivelul clubului, totul începând cu structurile de conducere.

Schimbări importante la Foresta Suceava. Președintele și vicepreședintele au plecat și va fi numit un nou ”principal”

Președintele Andrei Ciutac (foto articol) și vicepreședintele Mihai Ungurian și-au dat demisiile, iar antrenorul Ionuț Moșteanu nu va mai continua la echipă, deși în ultimele luni ale stagiunii trecute, din luna martie mai exact, Ciutac îl readusese în club pe Ivan Gvozdenovic, care era numit pe poziția de director tehnic, peste ”capul” lui Moșteanu.

Moșteanu nu a mai antrenat echipa și a reclamat Foresta la FRF, iar federația i-a dat dreptate antrenorului bucureștean.

Nici sârbul nu va mai rămâne, mai mult ca sigur, în club, astfel că asistăm, în mod evident, la schimbări importante la Foresta Suceava. În funcția de președinte va fi numit Gabriel Clim, care ulterior va decide cine va fi noul ”principal” al echipei.

Revine Dorin Goian ca antrenor la Foresta?

Cu cu mult timp în urmă, marți, 5 iulie, Gabriel Clim, acum noul președinte al Forestei, se fotografia alături de Ciprian Anton (președintele AJF Suceava și fost președinte la Cetate Suceava), Dorin Goian (fost președinte și antrenor la Foresta), Bogdan Tudoreanu (antrenor de casă al Forestei), Daniel Bălan (fost jucător și antrenor secund al Forestei), cât și Marin ”Magiun” Barbu.

”The old Foresta – the new Foresta”, scria la poza postată pe pagina sa de Facebook Anton, semn că viitorul antrenor al echipei este unul dintre cei prezenți la masă, după ce noul președinte a fost dezvăluit astăzi de Foresta.

  • Ciutac și Ungurian nu se vor despărți însă definitiv de Foresta după demisii, fiindcă aceștia sunt și membri fondatori ai clubului din Suceava.

Foresta Suceava trebuie să se miște repede, reunirea a fost deja programată

Așadar, vor fi schimbări importante chiar și la nivelul lotului, foarte probabil o mare parte din jucători plecând deja după finalul sezonului trecut, chiar dacă până luni, 11 iulie, cu o săptămână până la reunire, Foresta Suceava a preferat să nu comunice absolut nimic fanilor.

”Încă de la începutul proiectului, scopul clubului ACS Foresta Suceava a fost acela de a deveni o emblemă a comunității locale în fotbalul național. Ca urmare a ratării obiectivului promovării în al doilea eșalon fotbalistic, președintele Andrei Ciutac și vicepreședintele Mihai Ungurian și-au înaintat demisiile din funcțiile de presedinte, respectiv vicepresedinte.

În urma acestui demers și din dorința de a continua munca începută în anul 2016, proiectul ACS Foresta Suceava va trece printr-un proces de reorganizare, primul pas în acest sens fiind numirea domnului Gabriel Clim în funcția de președinte.

Pana la data de 18.07.2022 cand va fi reunirea lotului urmeaza sa fie numit si noul antrenor principal pentru sezonul urmator”, a anunțat Foresta Suceava pe pagina de Facebook.

Primarul Ion Lungu vrea fuziune între Foresta Suceava și Juniorul Suceava

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut o declarație surprinzătoare în această perioadă ulterioară ratării obiectivului de către Foresta Suceava și a taxat faptul că în timpul mandatului lui Andrei Ciutac, în sezonul trecut în special, s-a mizat pe fotbaliști străini mai mult, decât pe fotbaliști din zonă.

Acum, el se gândește chiar la o fuziune între Foresta Suceava și Juniorul Suceava, echipa campioană a Ligii 4 Suceava, care a ratat promovarea în Liga 3 în urma eșecului cu Speranţa Răuceşti (campioana Ligii 4 Neamț), scor 0-1 la general.

”Fac apel la toți oamenii de fotbal din Suceava, începând cu domnul Dorin Goian și ceilalți care vor să se implice, să vină cu soluții pentru fotbalul sucevean. Am spus de multe ori că nu sunt de acord să aducem jucători din Serbia, din Croația sau mai știu eu de unde și să nu valorificăm potențialul nostru.

Eu nu mai sunt de acord cu aceste experimente, să aducem antrenori, jucători de pe Lună, de nu știu unde. Hai să-i folosim pe ăștia ai noștri. Eu le-am spus mai în glumă, mai în serios, că dacă era Ted(n.r. – Bogdan Tudoreanu) antrenor, echipa era promovată, a precizat primarul Sucevei, conform Monitorul Suceava.

Foto: Foresta Suceava

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-continua-campania-puternica-de-transferuri-galatenii-si-au-adus-un-mijlocas-din-liga-3-fost-adversar-in-play-off-ul-de-promovare-19237105

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sportul-simleu-silvaniei-si-a-numit-noul-antrenor-dupa-ce-contractul-cu-dacian-nastai-n-a-fost-prelungit-clubul-din-seria-10-a-ligii-a-3-a-merge-pe-mana-lui-danut-somcherechi-19237052

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/rezultatele-din-etapa-a-doua-a-fazei-regionale-a-noii-cupa-romaniei-stim-deja-sase-echipe-care-si-au-castigat-grupa-dar-si-prima-finala-regionala-19236954

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-odorheiu-secuiesc-schimba-antrenorul-contractul-cu-mihai-ianc-nu-a-fost-prelungit-desi-clubul-a-fost-aproape-de-o-performanta-istorica-19236882

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ministerul-sportului-a-introdus-obligativitatea-utilizarii-sportivilor-romani-in-procent-de-40-la-suta-iar-cluburile-incep-sa-isi-spuna-nemultumirile-legea-sanctionata-pe-principiul-discriminarii-19236840

Andrei PASCU 11 Jul. 2022, 20:05 Liga 3
Pe aceeași temă