FC Bacău continuă să surprindă. Nume important cooptat în stafful tehnic al lui Costel Enache

Andrei PASCU 22 Aug. 2023, 15:00 Liga 3
FC Bacău continuă să surprindă. Nume important cooptat în stafful tehnic al lui Costel Enache

FC Bacău are planuri mari în Seria 1 din Liga 3, unde va lua startul în weekendul următor. Are un început foarte bun de Cupa României, unde s-a calificat în play-off, iar acum câteva zile a reușit să aducă în stafful tehnic un nume important la nivelul primei ligi.

Noul ”secund” al ”principalului” Constantin Enache este fostul fundaș Andrei Dumitraș, în vârstă de 35 de ani, fost jucător la FCSB, Viitorul Constanța, Concordia Chiajna sau FC Botoșani.

FC Bacău l-a cooptat pe Andrei Dumitraș în stafful tehnic

FC Bacău, echipă care va evolua în Liga 3 în noul sezon, după ce i-a luat locul formației Dinamo Bacău, a început perfect stagiunea 2023/2024, cu trei victorii clare în Cupa României. Continuă să se pregătească pentru debutul în campionat, iar o schimbare importantă a fost făcută acum, prin aducerea lui Andrei Dumitraș.

Echipa din Bacău este una care se axează foarte mult pe creșterea tinerilor, iar fostul fundaș a declarat că acesta a fost un motiv pentru care a decis să se alăture proiectului.

În momentul în care s-a discutat să vin, știam deja ce se întâmplă aici pentru că auzisem lucruri foarte frumoase despre acest proiect.

Când am văzut interesul față de mine și am aflat cu ce oameni voi lucra, nu am stat foarte mult pe gânduri.

Este o oportunitate mare pentru mine și încerc să pun tot ce am mai bun pe masă, să vin cu toată experiența acumulată din anii în care am jucat fotbal. Vreau să pun tot ce am mai bun în folosul academiei”, a declarat Andrei Dumitraș, conform FC Bacău, în momentul prezentării oficiale.

FC Bacău, la un pas de grupele Cupei României

FC Bacău este calificată, așadar, în play-off-ul Cupei României. Runda trecută, în Turul 3, a trecut de Rapid Brodoc, pe teren propriu, cu scorul de 2-0. A marcat prin Robert Albu (minutul 48) și Cătălin Vraciu (minutul 79).

Anterior, în Turul 2, formația preluată de Constantin Enache a trecut cu 9-1 de CSM Bacău. În Turul 1 de Cupa României, FC Bacău a învins categoric și de Aerostar Bacău, scor 3-0.

Constantin Enache, despre proiectul de la FC Bacău

FC Bacău are planuri importante, iar în Cupa României nu a avut probleme până acum. Rămâne de văzut parcursul pe care îl va avea în Liga 3. Constantin Enache nu se entuziasmează peste limită după victoriile din Cupa României, pentru că FC Bacău riscă să aibă, după cum a declarat, oscilații de formă în sezonul în care abia a debutat.

Noi avem obiective lungi, nu am realizat nimic până acum. Nu știu până unde vom ajunge în Cupa României, nu cred că vom câștiga Cupa României, dar ne ajutăm de meciuri pentru a continua procesul. Nu le cer jucătorilor ceva ce n-am lucrat. Obiectivele noastre sunt pentru stagiu, avem un drum lung.

Datoria mea e să le dau jucătorilor echilibru, fotbalul e fluctuant și vor înțelege bine asta. Sunt surprins că jucătorii au echilibru peste nivelul vârstei lor. Echilibrul vine de la cei în vârstă, și în teren se simte asta. Avem jucători în teren cu experiență, sunt modele și pe teren, și pe plan uman”, a declarat Constantin Enache despre proiectul de la FC Bacău.

FC Bacău s-a orientat către jucători experimentați din zonă

După ce s-a aflat că FC Bacău va juca în Liga 3, au apărut și primele informații cu privire la achizițiile făcute pentru noul sezon, printre ele multe de la formațiile celelalte din Bacău, Teodor Câmpeanu (portar, CSM Bacău), Mugurel Florescu (fundaș, Bucovina Rădăuți), Ștefan Cosmin Pavel (mijlocaș, Aerostar Bacău), mijlocașul Ionuț Chirilă (mijlocaș, Aerostar Bacău) sau Cătălin Vraciu (atacant, Aerostar Bacău).

Foto: FC Bacău
Video: FC Bacău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-croitoru-s-a-despartit-rapid-de-csc-dumbravita-19281408

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marea-unire-de-sub-tampa-fc-brasov-si-sr-brasov-si-au-anuntat-proiectul-comun-un-oras-o-echipa-ce-se-intampla-cu-clubul-retrogradat-din-liga-2-planul-pentru-noul-sezon-de-liga-3-19281374

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vointa-limpezis-are-un-nou-antrenor-virgil-nitoi-19281358

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sorin-paraschiv-planuri-mari-cu-foresta-suceava-19281242

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inainte-modelu-are-un-nou-antrenor-marcel-abaluta-19281037

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19280949

Andrei PASCU 22 Aug. 2023, 15:00 Liga 3
Pe aceeași temă