Brașovenii, optimiști că pot învinge la Avrig Șelimbărul! Ilie Stan: ”Targetul nostru este trei puncte.” Situația croaților și atacantul marocano-olandez adus în lot

Adi MARICA 10 Sep. 2021, 09:44 Liga 2
Brașovenii, optimiști că pot învinge la Avrig Șelimbărul! Ilie Stan: ”Targetul nostru este trei puncte.” Situația croaților și atacantul marocano-olandez adus în lot

Victoria cu Unirea Dej, dar și pregătirea din ultima perioadă le-au dat aripi jucătorilor și antrenorilor de la FC Brașov pentru meciul de sâmbătă cu CS Comunal Șelimbăr, din etapa a 6-a a Ligii 2. Mai mult, fotbaliștii și-au încasat și salariile pe ultimele două luni, astfel că, după cum spunea Ilie Stan, este un ”imbold pentru meciul de la Avrig”. La Avrig își desfășoară meciurile de acasă echipa din Șelimbăr.

”Am lucrat foarte mult în această perioadă la pregătirea fizică și tehnico tactică și am avut și un meci bun de pregătire cu Chindia. Așa cum am văzut echipa în ultima perioadă eu spun că vom face un joc bun la Avrig. S-au rezolvat și problemele financiare, acum jucătorii nu au niciun argument negativ. Targetul nostru este 3 puncte în meciul cu Șelimbăr. Șelimbăr este o echipă imprevizibilă și au mulți jucători cu experiență la Liga 1, Curtean, Tătar, Neacșa. O să fie un joc greu, dar cum i-am văzut pe jucătorii mei, concentrați 100 la sută sunt convins că putem obține un rezultat bun”, a spus Ilie Stan, care nu se va baza la Avrig pe serviciile lui Boția și Ciopo, ambii accidentați.

Mutu nu e deranjat de faptul că nu are șanse să joace în poartă

Fundașul central Robert Gherghe spune că echipa este în creștere de la joc la joc. ”Încerc să mă integrez cât mai repede în echipă. Am găsit la Brașov un grup bun spre foarte bun. De la meci la meci am crescut. Meciul cu SR Brașov a fost un accident, la Ripensia am făcut un joc bun, cu Dejul la fel. De la meciul cu Șelimbăr vrem trei puncte”, a spus jucătorul adus de la CS Mioveni.

Deși nu a jucat în campionat pentru FC Brașov, Daniel Mutu își așteaptă rândul. ”Antrenorul vrea să joace în poartă cu un portar U18, este o situație pe care am mai întâlnit-o în cariera mea. Suntem patru portari, e concurență, dar noi suntem unul pentru toți și toți pentru unul, cum se zice. Mi-a fost dor de Liga a 2-a, dar sincer îmi este dor de Liga 1, pentru că acolo este locul Brașovului. Încet, încet se încheagă un grup, eu spun că suntem pe drumul cel bun”, a spus Mutu, care îi are concurenți în lot pe Cezar Lungu (33 ani), David Gârniță (19 ani) și Robert Gheorghe (18 ani), acesta din urmă adus de la Dinamo.

Alexandru Ciocâlteu și-ar fi dorit să joace la Brașov, dar a ajuns la Șelimbăr: ”Suntem favoriți”

În această vară, când Ilie Stan contura lotul, mijlocașul Alexandru Ciocâlteu își dorea să îmbrace din nou tricoul galben-negru. Mutarea nu s-a realizat, astfel că Ciocâlteu a ajuns la Șelimbăr, tot o nou-promovată în Liga 2.

”E mult spus că e un meci special pentru mine. Este adevărat că în vară am vrut să revin la Brașov, dar nu a fost să fie. Nu e supărare. Avem mare nevoie de victorie, iar cu trei puncte am urca în partea superioară a clasamentului. A fost supărare după eliminarea din cupă, dar a trecut, vine meciul cu Brașovul în care noi suntem favoriți”, a spus Ciocâlteu.

În lotul sibienilor se află și George Monea, fotbalist brașovean format de FC Brașov, dar și Nicolas Antone, puștiul format de Kids Tâmpa, care în vară s-a pregătit sub comanda lui Ilie Stan, însă, din cauza incertitudinilor de la Brașov, a preferat să joace la Comunal Șelimbăr.

Cele două echipe s-au întâlnit în această vară într-un meci amical disputat la Brașov având o organizare de nivel sătesc. Amicalul, încheiat la egalitate, scor 2-2, a fost ”arbitrat” de membri ai staffurilor tehnice. Iar jocul s-a desfășurat fără Ambulanță la teren!

Un atacant marocano-olandez pentru FC Brașov: Zakaria El Azzouzi

Altfel, antrenorul Ilie Stan și președintele Ioan Mărginean sunt pe aceeași lungime de undă în ceea ce-l privește pe atacantul Zakaria El Azzouzi. Filiera croată rămâne însă mărul discordiei între cei doi.

Începând de astăzi, Ilie Stan îl va avea la antrenamente și pe atacantul Zakaria El Azzouzi. Fotbalistul de 25 de ani are dublă cetățenie, marocană și olandeză, și a jucat pe la echipa U21 a celor de la Ajax. Ultima oară, Azzouzi a evoluat în liga secundă olandeză, la FC Volendam.

El Azzouzi a ajuns miercuri seara la Brașov, ieri dimineața a trecut vizita medicală, după care a semnat un contract valabil până la finalul sezonului cu FC Brașov cu opțiune de prelungire din partea clubului. Ieri, marocanul s-a pregătit separat, iar astăzi va efectua primul antrenament al echipei.

Noua achiziție a Brașovului nu va fi în lotul pentru meciul cu Șelimbăr, dar ar putea debuta etapa viitoare, în meciul cu Dunărea Călărași.

”Aveam nevoie de un mijlocaș ofensiv, dar și de un atacant, astfel că au fost aduși Vasile Constantin și El Azzouzi. Am adus și un portar de 17 ani de la Dinamo, Roberto Gheorghe. El Azzouzi este un atacant marocan care a jucat în Olanda. Are foarte multe jocuri la U 21 la Ajax, mă gândesc că are baza și cred că poate să ne ajute. Acum totul depinde doar de el. În acest start de sezon am avut probleme la finalizare. La fiecare joc ne-am creat ocazii, dar am înscris puține goluri”, a spus Ilie Stan.

Ivan Fustar, caz închis pentru antrenor

În schimb, Ilie Stan rămâne ferm pe poziții și spune că fundașul central Ivan Fustar, care a semnat un contract cu FC Brașov, nu se va baza pe el.

”Am avut o discuție cu Ivan, i-am spus despre ce este vorba, băiatul a înțeles, acum totul a rămas la nivel de conducere să rezolve situația lui. Eu nu mă voi baza pe el. Nu avem nevoie în momentul de față de fundași centrali, pentru că sunt câțiva jucători care au nevoie de încredere”, a spus antrenorul Brașovului.

Fustar și Iovici au fost trimiși de Ilie Stan, la începutul săptămânii, să se antreneze cu juniorii clubului.

Milos Jovicic și-a făcut bagajele

Nici Milos Jovicic nu l-a convins pe Ilie Stan, astfel că masivul atacant croat care a fost folosit doar 20 de minute în amicalul cu Chindia și-a făcut deja bagajele și miercuri seara a plecat de la Brașov.

”Milos nu a fost ceea ce ne-am dorit noi. Îi mulțumim că a venit și am avut posibilitatea să-l vedem. Dacă împreună cu cei din conducere vom mai găsi un număr 10 cu atât mai bine, dacă nu mergem înainte cu ce avem până în iarnă când vom trage linie”, a spus Ilie Stan, care este mulțumit de cooptarea lui Marian Constantinescu ca team-manager la FC Brașov. ”Venirea lui Constantinescu este benefică pentru cei din staff, dar și pentru jucători. Este brașovean, a jucat aici unde a fost și căpitanul echipei. El vine cu un spirit alături de echipă și cred că poate organiza mai bine lucrurile.”

Meciul CS Comunal Șelimbăr – FC Brașov, contând pentru etapa a 6-a a Ligii 2 este programat sâmbătă, de la ora 11:00, la Avrig. Ambele echipe au câte șase puncte acumulate în primele cinci meciuri din acest sezon, însă golaverajul le departajează în acest moment. Sibienii au 4-8, iar brașovenii au 4-9, ceea ce îi poziționează pe locurile 12, respectiv 13 în clasament.

În această săptămână, Șelimbăr a evoluat în Cupa României, în Turul 4, pierzând după lovituri de departajare jocul cu echipa de Liga 3 CS Hunedoara (7-8 la general). În schimb, FC Brașov nu a avut meci, fiind eliminat din competiția KO din turul trecut, de către echipa din Liga 3 SR Brașov.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nepotul-legendei-nicolae-pescaru-legitimat-la-fc-brasov-a-fost-dorinta-lui-19199876

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-constantinescu-promovat-ca-team-manager-la-fc-brasov-fostul-atacant-dorit-in-staff-de-ilie-stan-19199821

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fustar-si-jovicic-guliveri-la-juniorii-echipei-fc-brasov-un-nou-episod-hilar-in-disputa-marginean-stan-19199647

Adi MARICA 10 Sep. 2021, 09:44 Liga 2
Pe aceeași temă