A fost o săptămână intensă pentru CS Hunedoara, plină de emoții pozitive, satisfacții și clipe de euforie ce au legătură și cu trecutul recent al antrenorului Florin Maxim.
În primul rând, sâmbătă seara, pe bătrâna arenă hunedoreană, sărbătoarea de 100 de ani de fotbal la Hunedoara a adus împreună nu numai foste glorii ale Corvinului, ci și mari fotbaliști ai naționalei României.
Invitații s-au înfruntat în meci old-boys, la stadionul ”Michael Klein”, câștigat de ”tricolori” cu 7-4. Spectatorii au avut șansa să-i vadă din nou în iarbă pe Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Dan Alexa, Iulian Miu, Vasile Maftei, Răzvan Raț, Iosif Rotariu, Dănuț Lupu, Daniel Pancu, Ioan Sabău, Costel Gâlcă, Ciprian Marica, Ianis Zicu, Ionel Dănciulescu, Florin Răducioiu, Viorel Moldovan, Marius Niculae, Eugen Trică, îmbrăcați în galben și antrenați de Cosmin Olăroiu, în timp ce pentru ”corbi”, în ”alb-albastru” au luptat Ioan Andone, Mircea Rednic, Dorin Mateuț, Ioan Petcu, Florea Văetuș, Dorin Nicșa, Romulus Gabor, Remus Vlad, Decebal Gheară, Florin Maxim sau Bogdan Apostu.
Însă, dincolo de privilegiul de a vedea la lucru marii fotbaliști de altădată, suporterii hunedoreni au primit oficial vestea că ”marca Corvinul” se întoarce acasă, pentru 47 de mii de euro ce vor ajunge în conturile omului de afaceri Octavian Marian.
Trei zile mai târziu, ”corviniștii” au trăit noi satisfacții, de data aceasta aduse de echipa ce și-a propus promovarea în Liga 2 la finalul stagiunii actuale.
Tot pe arena ”Michael Klein”, a fost programat meciul din turul patru al Cupei României, cu CS Comunal Șelimbăr (fosta Viitorul Șelimbăr), adică echipa pe care tocmai Florin Maxim, actualul antrenor al hunedorenilor, a dus-o în anticamera Ligii 1 fără a bifa nici măcar o înfrângere în toată stagiunea precedentă.
În vară, însă, s-a produs ruptura, sibienii au apelat la Eugen Beza, iar ”Max” a îmbrățișat ”proiectul Corvinul”.
Cam acestea erau datele problemei înainte de primul fluier al disputei de marți seară, din Cupa României.
Startul de meci a fost nefericit pentru gazde, care au pierdut doi jucători pentru accidentări, pe Ignat și Jairo, iar Șelimbărul a beneficiat de un penalty după contactul dintre Moldovan și Cârstean (min. 9). Dar, Natea a trimis pe lângă și tabela rămânea imaculată.
Treptat, Hunedoara a preluat ”cârma” jocului, iar la prima ocazie clară a și deschis tabela. Era minutul 24, când Simon a pătruns pe dreapta, a centrat perfect în careu și Hergheligiu a înscris cu un șut la colțul lung. Tot marcatorul ”alb-albaștrilor” a mai trimis o dată balonul în plasă, însă ”centralul” a anulat golul pentru fault în atac.
În ultimul minut al reprizei Criștiu a avut o șansă bună, iar în prelungirile actului întâi Mogoș a trimis de la distanță peste transversală. Șelimbărul și-a mai scos puțin colții doar în finalul mitanului, când Criștiu a șutat din careu în plasa laterală.
A doua repriză a fost ceva mai dinamică și spectaculoasă inclusiv ca și realizări. La 8 minute de la reluarea ostilităților, pe un contraatac de manual doi contra doi, Hergheligiu a centrat de pe stânga și Arnăutu s-a desprins din marcaj și a trimis balonul printre picioarele lui Vâtcă.
Bucuria amfitrionilor s-a mai estompat după doar 6 minute, căci, la un duel în careu între Natea și Garutti, arbitrul de centru a acordat a doua lovitură de la 11 metri pentru Șelimbăr. De această dată, Suciu a tras percfect, sub transversal și a redus diferența pe tabelă.
Sibienii au prins curaj, au avut mai mult inițiativa, dar portarul Moldovan a răspuns mai de fiecare dată prezent. Doar că portarul de 17 ani avea să greșească tocmai în ultimul minut de joc și să împingă meciul în prelungiri. Un șut de la mare distanță cu pământul a fost scăpat în față de Moldovan și Natea a făcut 2-2.
Soarta calificării se putea decide în prelungiri, atât de-o parte cât și de cealaltă. Hergheligiu a tras bine, dar puțin pe lângă poartă, iar Vișa a reluat cu capul de puțin pe lângă bară. Apoi, fostul golgheter al UTA-ei în Liga Elitelor, Petre Simon, a avut două situații imense pentru gazde. Mai întâi, a scăpat singur după pasa lui Buș, dar a tras pe lângă, iar apoi a șutat din 3 metri în blocajul advers.
Gazdele au cerut și ele penalty la un șut al lui Buș (min. 114), însă mingea l-a lovit în piept și nu în mână pe fundașul advers.
Așadar, s-a trecut la loviturile de departajare, Hunedoara fiind la a doua ”loterie” după cea cu conjudețeana CSM Deva, din turul precedent al cupei.
Din demon, Denis Moldovan s-a transformat în înger și a apărat loviturile de departajare bătute de Tătar, Vișa și Natea, în timp ce penntru trupa lui Maxim au ratat doar Garutti și Hergheligiu.
Marcatorii de la punctul cu var au fost L. Buș, R. Cristian, Simon, A. Vlad, Bradu și Iacob, respectiv A. Roșu, Suciu, Goh, Cărăruș și Vodă, iar la scorul de 8-7 CS Hunedoara merge în 16-imile competiției, unde speră să dea peste o echipă de Liga 1.
Evident, pentru Florin Maxim scoaterea din competiția KO a celor de la Șelimbăr are și ușor gust de răzbunare.
”Am zis și înainte de joc că va fi un meci atractiv, plăcut, dar a fost greu de trăit de pe margine. A fost o calificare cu sacrificii, am pierdut azi doi jucători, dar am câștigat o echipă. Poate că accidentările s-au produs și la presiunea publicului, până acum s-a jucat fără spectatori, astăzi ați văzut cum a fost atmosfera cu galerie și cu public în tribune. L-am lăsat pe Lefter pe bancă după meciul de la Turda ca să îi zgândăr puțin orgoliul. Moldovan a greșit la gol, așa e la fotbal, mai apar gafe, a fost însă momentul lui la 11 metri”, a spus la finalul disputei antrenorul hunedorenilor.
CS Hunedoara, lider cu maxim de puncte după două runde în Seria a 9-a a Ligii 3, la egalitate cu Avântul Reghin, o găzduiește pe Sănătatea Cluj (vineri, de la ora 17:00).
Pentru Șelimbăr, un eșec contra unei divizionare terțe, rivală zonală, nu dă deloc bine la imagine.
”A fost spectacol pe stadion și o atmosferă frumoasă la o întâlnire între o echipă de liga a doua și una de liga a treia. S-au jucat prelungiri, ceea ce nu e bine, ne așteaptă un meci greu în campionat sâmbătă. Sperăm să refacem grupul până atunci, important pentru noi este campionatul. Am studiat Hunedoara, știam că are jucători cu experiență, care au fost la Liga 2, Liga 1, cu un antrenor pătimaș. Într-un cuvânt, o echipă de un nivel foarte bun la Liga 3”, au fost cuvintele ”principalului” sibienilor.
CS Comunal Șelimbăr (6 puncte din 5 meciuri) are meci tot acasă, cu FC Brașov, în cadrul rundei cu numărul 6 a Ligii 2. Partida are loc sâmbătă, de la ora 11:00.
Andrei Hergheligiu 24′, Sergiu Arnăutu 52′ / Toni Suciu 57′ – penalty, Ciprian Natea 90′
Au înscris de la lovituri de departajare: Laurențiu Buș, Robert Cristian, Petre Șimon, Antonio Vlad, Antonio Bradu, Flavius Iacob / Andrei Roșu, Toni Suciu, Massimo Goh N’cede, Ion Cărăruș, Alexandru Vodă
Au ratat de la lovituri de departajare: Rafael Gomes Garutti, Andrei Hergheligiu / Daniel Tătar, Bogdan Vișa, Ciprian Natea
CS Hunedoara: D. Moldovan – Ant. Vlad, G. Garutti, Rodrigues Peixoto (P. Simon 12′), Seb. Ignat (Trășcan 7′) – Fl. Iacob, Mogoș (Ant. Dumitru 95′), Giura (Bradu 46′), Laur. Buș (cpt.) – Arnăutu (Rob. Cristian 95′), Hergheligiu
Rezerve neutilizate: Lefter – Lupușor, Bortas
Antrenor: Florin Maxim
CS Comunal Șelimbăr: Vâtcă – Monea, Vișa, Natea, Al. Badea (T. Suciu 37′) – Al. Neacșa (Vodă 46′), Curtean (Tătar 46′), Al. Luca (cpt.), Criștiu (Cărăruș 46′) – Ad. Cîrstean (Goh 62′), Andr. Roșu
Rezerve neutilizate: Matenciuc – Biatoumoussoka, Ciocâlteu, Vecerdea
Antrenor: Eugen Beza
Stadion: ”Michael Klein” (Hunedoara); Arbitru: Claudiu Gaitin (Timişoara); Asistenți: Claudiu Giorgiu (Cluj-Napoca) și Patrik-Ștefan Sandu (Timişoara); Rezervă: Ioan Boldea (Ciuguzel – Alba); Observatori: Dorin Voina (Reşiţa) și Cătălin Pașcanu (Cugir).
Foto și video: Corvinul Hunedoara
https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iv-a-primele-cinci-meciuri-din-acest-tur-sunt-programate-sa-se-dispute-astazi-patru-echipe-din-liga-2-intra-la-joc-19199496