Alexandru Ciocâlteu, dezamăgit la despărțirea de Metaloglobus. Mijlocașul visează la Liga 1: ”Știu ce calități am”

Adi MARICA 28 Jun. 2021, 11:40 Liga 2
Alexandru Ciocâlteu, dezamăgit la despărțirea de Metaloglobus. Mijlocașul visează la Liga 1: ”Știu ce calități am”

Mijlocașul Alexandru Ciocâlteu (31 de ani) tocmai a încheiat contractul cu Metaloglobus. Jucătorul născut la Sinaia, însă stabilit de 7 ani la Brașov a aflat, zilele trecute, că nu va mai continua la echipa bucureșteană.

Este deranjat de faptul că șefii clubului i-au comunicat decizia prin intermediari.

”E normal să fiu dezamăgit că, după doi ani în care am jucat toate meciurile, mai puțin perioada când am fost accidentat, nu am primit nici măcar un telefon din partea șefilor clubului. Asta după ce pe grupul de WhatsApp ni s-a scris că vom rămâne aceiași jucători, doar se va schimba antrenorul. Mi s-a spus, prin intermediari, că nu mai continuăm colaborarea. Am jucat pe toate pozițiile, oriunde antrenorii au avut nevoie nevoie de mine. Am zis da, indiferent că antrenorul m-a pus fundaș, mijlocaș sau atacant! Puteau măcar să aibă curajul să-mi spună personal. Meritam măcar atât!”, spune, pentru Monitorul Expres, cel poreclit ”Cioc”.

FC Brașov, vârful carierei. Visează la revenirea în Liga 1

La Metaloglobus a ajuns în vara anului 2019 și a fost utilizat în 36 (21+15) de meciuri în ultimele două sezoane, înscriind și un gol. În campionatul de Liga 2 recent încheiat, a prins 15 partide, totalizând 739 de minute pe teren.

În cariera sa a mai evoluat pentru Tricolorul Breaza, Conpet Ploiești, CF Brăila, FC Brașov, Racing Beirut (Liban), ASIL Lysi (Cipru), Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești și Aerostar Bacău.

FC Brașov rămâne clubul la care Ciocâlteu a jucat la cel mai înalt nivel în România, în perioada 2014-2015. La Brașov a debutat ca jucător în Liga 1.

”Îmi doresc să ajung să joc din nou în prima ligă. Știu ce calități am și cred că încă mai pot juca la nivel înalt”, a spus Ciocâlteu, care a debutat în Liga 1 la 31 martie 2014, când a fost utilizat 4 minute în meciul de la Vaslui, pierdut cu 0-1. Ulterior, în sezonul 2014/2015 a fost utilizat în 17 meciuri de FC Brașov în prima ligă, totalizând 527 de minute pe teren.

Ciocâlteu îl consideră pe Măldărășanu drept cel mai bun antrenor cu care a lucrat

Dintre numeroșii antrenori cu care a lucrat până acum, remarcatul lui Ciocâlteu este Marius Măldărășanu. Cei doi au colaborat la Metaloglobus.

”Măldărășanu este cel mai bun antrenor cu care am lucrat până acum și chiar am lucrat cu o mulțime de antrenori până acum. Sunt convins că va face carieră în antrenorat”, a spus mijlocașul despre cel care din această vară a preluat retrogradata în Liga 2 FC Hermannstadt.

Cum a ratat ”trenul” Espanyol Barcelona. ”În cariera de fotbalist nu te întâlnești des cu așa ceva”

La vârsta de 16 ani, Ciocâlteu a ratat șansa să pătrundă la academia celor de la Espanyol Barcelona.

”Pe când aveam 16 am participat la un turneu la Barcelona cu o școală de fotbal din București. În trei meciuri am marcat patru goluri. Când am împlinit 17 ani am fost chemat la CE Europa, o pepinieră a celor de la Espanyol Barcelona. Am stat acolo 3 luni, dar cei de la academie nu au rezolvat cu cazarea și masa. Stăteam la niște prieteni undeva la ieșirea din Barcelona. Făceam naveta, iar drumul dura cam o oră și jumătate. Cum aveam programate câte trei antrenamente pe zi, eu plecam dimineața și mă întorceam seara! A fost inuman, iar după câteva luni nu am mai rezistat. Mi-am sunat părinții și le-am spus că vin acasă. La o lună după ce m-am întors în țară, cei de la academie l-au sunat pe tatăl meu pentru a reveni în Spania. Nu m-am întors! A fost un tren pe care l-am pierdut, iar în cariera de fotbalist nu te întâlnești des cu așa ceva”, a mai spus fotbalistul, citat de Monitorul Expres.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-ciubotaru-vrea-sa-lase-metaloglobus-pentru-poli-iasi-mi-ar-placea-sa-joc-acasa-19190541

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-noul-sezon-de-liga-2-editia-2021-2022-se-va-desfasura-exact-pe-modelul-celui-recent-incheiat-in-play-out-se-joaca-tot-doar-meciuri-tur-19190633

Adi MARICA 28 Jun. 2021, 11:40 Liga 2
Pe aceeași temă