Unul vine, altul pleacă, la CS Tunari! Echipa ilfoveană a renunțat la încă un jucător cu care a promovat în Liga 2 și a adus altul care a evoluat ultima dată în Ucraina, în urcă cu un an și jumătate!

Unul vine, altul pleacă, la CS Tunari! Echipa ilfoveană a renunțat la încă un jucător cu care a promovat în Liga 2 și a adus altul care a evoluat ultima dată în Ucraina, în urcă cu un an și jumătate!

Nou-promovatei în Liga 2 CS Tunari nu-i merge deloc bine în acest start de sezon. La prima prezență din istoria sa în eșalonul secund, echipa ilfovenă are un singur punct acumulat în cinci jocuri și nu e ultima în clasament, momentan, doar datorită golaverajului mai bun, 4-10 față de 1-11, pe care îl are față de Progresul Spartac, echipă care a știut că va continua în Liga 2 după ce campionatul a început și acum are un meci mai puțin disputate.

Însă parcursul modest al Tunariului nu este deloc surprinzător. Echipa a schimbat în această vară, după promovare, atât antrenorul, cât și mare parte a jucătorilor.

Iar forfota din lotul lui Florin Stîngă continuă inclusiv acum și este vizibilă prin noile mutări făcute. Clubul s-a despărțit de unul dintre fotbaliștii cu gleznă fină pe care îi avea la mijlocul terenului, de Bogdan Barbu, și a adus, în schimb, încă un fundaș central cu experiență, dar ieșit din fenomen în ultima perioadă, pe Mihai Leca.

Bogdan Barbu s-a despărțit de CS Tunari: ”Nu am mai fost dorit la echipă. Rămâne o enigmă motivul”

Așa cum spuneam, cu CS Tunari nu mai continuă Bogdan Barbu (31 de ani), mijlocaș bucureștean, unul dintre cei care au pus umărul pentru a promova echipa în Liga 2 în această vară.

Jucătorul care în cariera lui are 10 jocuri în prima ligă, nouă la Academica Clinceni și unul la Rapid, nu a primit multe șanse în acest debut de sezon de la Florin Stîngă, iar cele două părți au ajuns la un acord privind rezilierea contractului început din vara anului 2022.

În campionat, Barbu a prin două jocuri în primele patru etape, a jucat până în minutul 66 al meciului din prima etapă cu CSM Slatina (scor 1-3) și a intrat în minutul 60 contra CSC Argeș (1-1 în etapa 3). A fost utilizat ca titular și în partida din Cupa României, Turul 3, cu Progresul Spartac (scor 4-0), în care a deschis scorul în minutul 13.

”Am reziliat contractul de comun acord cu CS Tunari, deoarece nu am mai fost dorit la echipă. Din câte am înțeles, cei din conducere nu au dorit să mai continuăm colaborarea. Va rămâne, însă, o enigmă pentru mine. Există o mică părere de rău. Am muncit un an întreg pentru a promova cu echipa în eșalonul secund. Sunt jucător liber, urmează să aleg cea mai bună variantă pentru mine și familia mea. În ceea ce-i privește pe ei, în acest moment nu îi văd foarte bine. Au doar un punct după cinci etape, dar au venit jucători cu experiență, care, cu siguranță, vor ajuta la îndeplinirea obiectivului”, a spus Barbu, pentru Liga2.ro, după ruptura de CS Tunari.

  • În cariera sa, Bogdan Barbu are șase promovari: cu Fortuna Poiana Campina (în Liga 2), FC Voluntari (în Liga 3 și în Liga 1), Academica Clinceni (în Liga 1), Rapid (în Liga 1) și CS Tunari (în Liga 2). A mai jucat pentru Sportul Studențesc, Viitorul Domenști, Universitatea Cluj și Concordia Chiajna.
Bogdan Barbu, al doilea din dreapta, jos, nu a primit multe șanse de la Florin Stîngă la CS Tunari, după ce a promovat cu echipa în Liga 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Mihai Leca a semnat cu CS Tunari

Dacă la capitolul despărțiri este sensibilă și nu le face publice, CS Tunari schimbă foaia atunci când e vorba despre jucătorii cu care ajunge la un acord privind semnarea unui contract.

Ultimul fotbalist pe care echipa ilfoveană l-a anunțat ca noutate în lotul lui Florin Stîngă este Mihai Leca, un campion al Ligii 2 în 2019, alături de Chindia, dar și campion al Țării Galilor, în 2017, cu The New Saints, cu cele cinci jocuri în care a evoluat pentru această echipă.

Ajuns la 31 de ani, fundașul central bucureștean apare pe site-urile de specialitate cu ultimul meci jucat în data de 11 decembrie 2021, când a fost integralist pentru FC Lviv în remiza cu Vorskla Poltava, în prima ligă din Ucraina. Apoi a început războiul din țara vecină, a plecat de la echipă și de atunci nu apare să fi evoluat pentru vreun alt club, deși a trecut mai bine de un an și jumătate.

Are meciuri pentru Concordia Chiajna (L2 și L1), Oțelul Galați (L1), Zakho (Irak), FC Brașov (L2), The New Saints (L1 Țara Galilor), Zimbru Chișinău (L1 Moldova), Juventus București (L1), Chindia Târgoviște (L2 și L1), Campionii FC Argeș (L2 și L1) și FC Lviv (L1 Ucraina). Pentru ucraineni, ultima sa echipă, a avut 8 meciuri în sezonul 2021-2022.

”Experimentatul fundaș, Mihai Leca a semnat cu Arsenal Tunari!
Cu o vastă experiență la nivelul primului eșalon al țării, Mihai Leca a evoluat la echipe precum Concordia Chiajna, Oțelul Galați, Zakho FC, The New Saints, Zimbru, Juventus București, Chindia Târgoviște și FC Argeș.
Clubul nostru îi urează bun venit în familia Tunarilor și cât mai multe performanțe în tricoul nostru.
GO GUNNERS!”, transmite CS Tunari.

 

CS Tunari a pierdut duminică, pe teren propriu, scor 0-1, în fața unei alte nou-promovate, Ceahlăul Piatra Neamț, în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2 și rămâne cu un singur punct acumulat până acum.

Echipa ilfoveană este penultima în clasament, la egalitate cu Progresul Spartac, formație care are un meci mai puțin disputat.

În etapa a 6-a, CS Tunari va juca în deplasare la CSC Dumbrăvița (locul 12, 5 puncte), la 16 septembrie, de la ora 11:00. Timișenii au jucat tot duminică, când au câștigat cu 1-0 la Mioveni, cu CS Mioveni.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/teren-modest-fotbal-pe-masura-in-cs-tunari-csm-ceahlaul-0-1-19283688

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/etapa-a-5-a-de-liga-2-continua-duminica-cu-patru-partide-19283613

Pe aceeași temă