OFICIAL | Rapid s-a despărțit de încă doi jucători, ambii cu membri ai familiei foști mari jucători ai clubului giuleștean

Marius ANGHEL 24 Dec. 2020, 11:15 Liga 2
OFICIAL | Rapid s-a despărțit de încă doi jucători, ambii cu membri ai familiei foști mari jucători ai clubului giuleștean

Rapid a oficializat despărțirea de încă doi jucători, ajungând, astfel, la patru contracte reziliate în această pauză de iarnă.

După atacantul Alexandru Pop (27 de ani) și fundașul Bogdan Manole (24 de ani), antrenorul Nicolae Grigore nu a mai dorit să continue în partea a doua a sezonului de Liga 2 nici cu atacantul Cătălin Țîră (26 de ani) și mijlocașul Alexandru Dulca (23 de ani).

Cătălin Țîră a dezamăgit și la a doua sa experiență la Rapid

Fiul fostului mare mijlocaș giuleștean Ștefan Țîră a dezamăgit și la a doua sa experiență la Rapid. Dacă în sezonul 2015/2016, tot de Liga 2, prindea 198 de minute în opt meciuri în care a apărut în tricoul alb-vișiniu, de această dată, Cătălin Țîră a strâns 330 de minute pe gazon în cele nouă jocuri de Liga 2 în care a fost utilizat de antrenorii Adrian Iencsi și Mihai Iosif. Nu a înscris niciun gol.

Adus în vară din Liga 1, de la FC Voluntari, Țîră jr. se desparte din nou de Rapid, club unde spera să calce pe urmele tatălui său. În cariera sa a mai trecut pe la ADO Den Haag (Olanda), FC Brașov, Concordia Chiajna, Neftci Baku (Azerbaijan), Dunărea Călărași, Juventus București, Viitorul sau Luceafărul Oradea.

Alexandru Dulca a jucat și mai puțin la Rapid, iar despărțirea era inevitabilă

Mijlocașul Alexandru Dulca a evoluat și mai puțin pentru Rapid în acest sezon, 104 minute în șapte jocuri de Liga 2 în care a intrat de fiecare dată pe final de meci. În sezonul trecut a prins 328 de minute în opt partide.

Dulca a ajuns la Rapid în vara anului 2019, după promovarea în Liga 2, fiind adus de la Luceafărul Oradea, unde avusese cel mai bun sezon din cariera sa, cu 32 de meciuri și 9 goluri. În trecut a mai evoluat câteva minute și pentru Universitatea Cluj.

Comunicatul clubului Rapid:

”După despărțirile de Alex Pop și Bogdan Manole, alți doi jucători și-au reziliat de comun acord contractele cu Rapid.

Cătălin Țîră (26 de ani), fiul fostului mare mijlocaș giuleștean Ștefan Țîră, nu va continua la Rapid, acesta neintrând în planurile de viitor ale lui Nicolae Grigore, după ce în prima parte a sezonului nu a reușit să înscrie în cele 10 partide disputate. Țîră Jr a fost la cea de-a doua perioadă petrecută la Rapid, după ce în sezonul 2015/2016 mai bifase opt jocuri în alb-vișiniu, tot în Liga 2, fără să puncteze.

Un alt jucător de care Rapid s-a despărțit este Alexandru Dulca, și el rudă cu un fost mare jucător rapidist, acesta fiind nepotul lui Cristian Dulca. Alex (23 de ani) a venit la Rapid la startul sezonului trecut, în care a jucat de zece ori, fără să înscrie. În actuala stagiune, Dulca a punctat o singură dată, în partida din Cupa României cu Progresul Spartac, îmbrăcând tricoul nostru în opt meciuri.

Le urăm multă baftă celor doi și le mulțumim pentru perioada petrecută alături de noi!”

Pe ”lista neagră” a conducătorilor Rapidului se mai află și portarul Ștefan Ciuculescu (27 de ani) și mijlocașul Raul Costin (35 de ani).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/planurile-lui-nicolae-grigore-pentru-perioada-de-transferuri-vrea-sa-aduca-la-rapid-patru-jucatori-printre-care-si-alexandru-ionita-ii-a-carui-situatie-e-complicata-suntem-in-discutii-19163039

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-balan-rapidist-de-mic-inainte-de-meciuri-ma-uit-la-videoclipuri-cu-galeria-cu-ce-legenda-din-giulesti-se-aseamana-exclusiv-19162967

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-rapidului-confirma-interesul-pentru-alex-ionita-victor-angelescu-vrem-sa-ne-intarim-in-aceasta-iarna-exclusiv-19162928

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-ar-putea-sa-inaugureze-noul-stadion-cu-o-echipa-de-liga-campionilor-lucian-ionescu-eu-as-vrea-sa-jucam-cu-ferencvaros-ca-o-reeditare-a-unei-finale-de-cupa-europeana-giulest-19162880

Marius ANGHEL 24 Dec. 2020, 11:15 Liga 2
Pe aceeași temă