Căpitanul Rapidului, săgeți către FK Csikszereda, după victoria din Secuime: ”Ne-am simțit ca acasă, în inima României. Nu am jucat în altă țară, cum au jucat cei de la Miercurea Ciuc. Așa au declarat”

Marius ANGHEL 06 Apr. 2021, 22:48 Liga 2

Rapid a început excelent play-off-ul Ligii 2, cu o victorie în deplasare la Miercurea Ciuc, 1-0 cu FK Csikszereda, rezultat care a urcat-o pe primul loc, la egalitate cu ”FC U” Craiova, care are un golaveraj inferior. Unicul gol al partidei a fost marcat de Adrian Bălan, în minutul 16.

Schimbarea giuleștenilor după numirea ca antrenor a lui Mihai Iosif se vede din ce în ce mai mult. După victoriile cu Dunărea Călărași (4-0) și Metaloglobus (4-2) din sezonul regular, care au contribuit decisiv la calificarea în play-off, Rapid a arătat maturitate în joc la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda, unde n-a mai câștigat la scor, ci doar cu 1-0, suficient pentru a lua cele trei puncte și a deveni liderul clasamentului.

Diferența s-a văzut și prin comparație cu meciul de acum o lună dintre cele două echipe, de la Buftea, în sezonul regular, când ciucanii câștigau cu 3-1.

Alexandru Dandea, săgeți către secui: ”Nu am jucat în altă țară, am jucat în inima României”

La finalul partidei de astăzi, în care ciucanii ar fi trebuit să primească un penalty în minutele de prelungiri, Alexandru Dandea, căpitanul Rapidului la acest joc, a vorbit despre importanța acestei victorii, dar a avut și câteva săgeți către gazde.

”E o victorie foarte importantă pentru noi. Ne dă moral pentru următorul joc. Știam că o să fie un meci de luptă, pentru că aici se câștigă foarte greu, dar ne-am simțit ca acasă. Suntem în inima României și acest lucru ne avantajează, pentru că noi, astăzi, nu am jucat în altă țară, cum au jucat cei de la Miercurea Ciuc. Așa au declarat. Noi am jucat în inima României”, a spus fundașul Rapidului, care nu vede această victorie ca pe o revanșă după eșecul de acum o lună: ”Noi am vrut doar cele trei puncte. Revanșă nu avem cum noi să ne luăm. Revanșă este cu Steaua, Dinamo, Craiova, nu cu Miercurea Ciuc.”

Rapidiștii au făcut hora bucuriei după fluierul final: ”Bucuria a fost foarte mare”

După fluierul final al lui George Găman, rapidiștii au format hora bucuriei pe gazon. ”Ne bucurăm foarte mult. Miță este alături de noi, ne dă încrederea necesară. Am câștigat pe un teren greu astăzi și de aceea bucuria a fost foarte mare”, a mai spus Dandea la Rapid TV.

Întrebat ce s-a schimbat în ultimele trei meciuri, cu Mihai Iosif antrenor, în care s-au înregistrat doar victorii, Dandea a spus că el și coechipierii său și-au dat seama de faptul că s-au făcut de râs și că nu mai au nimic de pierdut. ”În primul rând cred că ne-am schimbat noi, pentru că ne-am dat seama, după primele patru etape din campionatul regular, că am jucat foarte slab, ne-am făcut de râs, să zic așa, știam că nu mai avem nimic de pierdut, doar de câștigat. Am jucat ultimele trei meciuri cu dăruire și doar așa putem să promovăm”, a declarat Alexandru Dandea.

Dandea a fost integralist în acest meci și a făcut cuplu în centrul defensivei alături de Nastos. În total, în acest sezon are 12 meciuri jucate pentru Rapid și 1 gol marcat.

Bogdan Barbu, după victoria cu Csikszereda: ”O victorie grea, dar foarte foarte frumoasă. Fizic suntem destul de rău”

Despre meciul de la Miercurea Ciuc a vorbit la final și mijlocașul Bogdan Barbu. Jucătorul nu a văzut la rândul său această victorie ca o revanșă, spune că el și coechipierii săi stau destul de rău din punct de vedere fizic, însă e de părere că echipa se află pe drum cel bun, spre Liga 1.

”A fost o victorie foarte muncită, o victorie grea, dar, în același timp, foarte foarte frumoasă. Sunt trei puncte foarte mari câștigate de noi, dar nu pot să spui că este o revanșă. Din punctul meu de vedere, e un meci ca toate celelalte. Sunt zece meciuri, zece finale.

Fizic suntem destul de rău, dar sper să ne revenim până la meciul următor. Într-adevăr, au fost și celelalte două meciuri cu o încărcătură mare, e bine că am câștigat și suntem pe drumul cel bun”, a spus Barbu la Rapid TV.

Acesta i-a dedicat victoria lui Daniel Niculae, noul președinte al Rapidului, instalat în funcție sâmbăta trecută. ”Ne bucurăm că am câștigat. S-a bucurat alături de noi în vestiar (n.r. – Niculae). Îi dedicăm această victorie și sperăm să vină și celelalte”, a spus Barbu, utilizat în acest meci până în minutul 78, atunci când a fost înlocuit cu Rareș Lazăr. Mijlocaș are doar patru meciuri dispute în tricoul giuleștenilor, achiziționarea sa făcându-se în iarnă, după despărțirea de ”U” Cluj.

Pentru Rapid urmează meciul cu Dunărea Călărași, echipă care i-a permis să viseze în continuare la play-off

Rapid a acumulat 36 de puncte și a urcat pe primul loc în play-off-ul Ligii 2, devansând la golaveraj ”FC U” Craiova. În etapa a 2-a, giuleștenii joacă pe teren propriu cu Dunărea Călărași (11 aprilie, ora 19:00).

”Avem un drum lung. E bine că ni l-am făcut frumos. O să ne refacem, pentru că suntem tineri, nu avem ce să facem. Ne așteaptă un meci foarte greu împotriva celor de la Călărași, pentru că nu cred că o să fie un meci ușor, cum a fost cel din campionat (n.r. – câștigat ușor, cu 4-0, la Buftea). O să vină cu altă atitudine și sper să câștigăm”, a spus Alexandru Dandea despre următorul meci.

Fără un succes cu Dunărea în acel penultim meci din sezonul regular, Rapid își lua adio de la play-off.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Alexandru Paraschiv (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-e-pe-locul-1-in-play-off-ul-ligii-2-mihai-iosif-ii-lauda-pe-jucatori-nu-poti-realiza-nimic-fara-sacrificiu-si-daruire-a-remarcat-o-schimbare-importanta-dupa-ce-a-fost-numit-19178010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-rapid-se-joaca-de-la-ora-1900-meciul-incheie-prima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-si-e-primul-de-la-revenirea-lui-daniel-niculae-la-giulesteni-19177948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-daniel-niculae-noul-presedinte-al-rapidului-speram-sa-ducem-clubul-unde-ii-e-locul-totul-se-va-face-cu-multa-dragoste-mutarea-duce-la-indepartarea-lui-andrei-nicolescu-19177287

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-2-si-3-din-play-off-ul-ligii-2-pe-cele-sase-echipe-care-lupta-pentru-promovare-le-asteapta-o-runda-intermediara-saptamana-urmatoare-19177872

Marius ANGHEL 06 Apr. 2021, 22:48 Liga 2
Pe aceeași temă