Banii pe care trebuia să-i achite CFC Argeș pentru ”transferul” antrenorului Florin Maxim! Primarul Hunedoarei dezvăluie discuția cu Viorel Tudose, dă cărțile pe față și anunță obiectivul Corvinului | EXCLUSIV

Călin MNERIE 26 Sep. 2024, 00:32 Liga 2
Banii pe care trebuia să-i achite CFC Argeș pentru ”transferul” antrenorului Florin Maxim! Primarul Hunedoarei dezvăluie discuția cu Viorel Tudose, dă cărțile pe față și anunță obiectivul Corvinului | EXCLUSIV

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a confirmat informațiile Liga2.ro cu privire la oferta celor de la Campionii FC Argeș pentru Florin Maxim și stafful său, după demiterea de pe banca piteștenilor a lui Nicolae Dică.

Edilul dă detalii despre discuția telefonică avută sâmbătă seara, în seara demiterii lui Dică, cu Viorel Tudose, sponsorul principal al grupării din Trivale, și susține că apoi nu s-a primit nicio ofertă oficială pe adresa clubului pentru ”transferul” antrenorului de la Corvinul. Adică cel care a produs marea surpriză a anului prin câștigarea pe banca ”corbilor” a Cupei României și participarea în preliminariile Europa și Conference League.

”Numele noului antrenor o să fie o mare surpriză pentru fotbalul românesc”, spunea Tudose pentru ProSport, la scurt timp după demiterea lui Nicolae Dică, deci mai înainte de sâmbătă seară, atunci când ar fi vorbit cu Dan Bobouțanu, potrivit spuselor acestuia din urmă. Liga2.ro a aflat numele ”marii surprize” despre care vorbea Tudose a doua zi, duminică, dar pe banca echipei argeșene avea să fie instalat, în cele din urmă, Bogdan Andone, un antrenor liber de contract din iulie.

Dan Bobouțanu confirmă interesul Argeșului pentru Florin Maxim și stafful tehnic al Corvinului. Numai antrenorul principal pleca pentru 100 de mii de euro!

Bobouțanu recunoaște că telefonul lui Tudose l-a surprins puțin, dar că dialogul a fost extrem de civilizat. S-a vorbit inclusiv de bani, adică despre clauza prevăzută în contractul semnat de Maxim și colaboratorii săi din stafful tenic până în vara lui 2027.

”Ceea ce i-am spus domnului Tudose vă spun și dumneavoastră. Este foarte simplu, legislația din România trebuie respectată. Angajatorul, Corvinul Hunedoara, a semnat un contract ferm cu Florin Maxim și stafful său pe următorii trei ani. Dacă acest contract se dorește a fi desfăcut de angajator, Florin Maxim se alege cu o sumă compensatorie de 100 de mii de euro, însă e valabil și invers. Dacă antrenorul dorește să plece mai repede de la club decât data de 30 iunie 2027, atunci trebuie să achite el suma de 100 de mii de euro. Evident, dacă Florin Maxim ar fi plecat la FC Argeș, mă gândesc că ar fi dorit să ia tot stafful cu el și atunci se adăugau alți bani pentru Corvinul. Căci și antrenorii secunzi și preparatorul fizic au prevăzute clauze de întrerupere ale contractelor cu clubul. Nu știu acum cât ar fi fost suma totală pentru cei trei, dar ajungea la câteva zeci de mii de euro.

Pe de altă parte, vă mai spun ceva, ca să vedeți cât de serioși suntem în întocmirea acestor contract. Dacă, prin absurd, echipa ar retrograda în Liga a 3-a, salariile lui Max și ale colaboratorilor săi ar rămâne neschimbate.

Așadar, a aflat și domnul Viorel Tudose toate aceste lucruri, iar eu pot spune că am cunoscut un om extrem de elegant și educat, care mai apoi nu ne-a mai contactat sau pe adresa clubului nu a venit o propunere scrisă petru Max și stafful său”, a declarat, pentru Liga2.ro, primarul Hunedoarei.

Primarul Hunedoarei spune că relația cu Florin Maxim a rămas la fel de bună după acest episod. Corvinul are ca obiectiv câștigarea Ligii 2, chiar și fără drept de promovare

Dan Bobouțanu e conștient că formația piteșteană a găsit ”teren fertil” din moment ce Tudose l-a sunat pentru o discuție legată de eliberarea lui Florin Maxim, dar mai susține: ”Nu există resentimente sau o ruptură cât de mică după acest episod. Relațiile dintre mine, Florin Maxim sau Bogdan Apostu au rămas la fel de bune. Numai lucrând împreună și fiind uniți putem realiza lucruri frumoase împreună. Am experimentat asta prin câștigarea Cupei României și acum vă spun în premieră că noul obiectiv al clubului este câștigarea Ligii a 2-a. Știm că nu avem drept de promovare, dar asta nu ne împiedică să ne dorim să fim cei mai buni din campionat. Avem un proiect început din anul 2021 cu același staff tehnic și vrem să-l ducem înainte, iar pentru acest sezon ne propunem locul 1. Iar la anul, bineînțeles, trebuie să atacăm promovarea cu toate forțele. Ar fi trebuit să o putem face încă din acest sezon, dar dacă cele patru cluburi rivale nu au avut loc de noi, ne conformăm și ne așteptăm rândul.”

Jucătorii Corvinului vor fi motivați suplimentar să o bată pe CFC Argeș

Printre cele patru grupări care au contestat la Federația Română de Fotbal avizul care permitea modificările de la Corvinul pentru a putea avea drept de promovare din acest sezon s-a aflat și Campionii FC Argeș. Adică formația care acum a vrut să-l transfere pe Florin Maxim, chiar înainte de meciul direct, din cadrul etapei a 8-a a Ligii 2.

”Tot ce pot spune este că ne dorim foarte mult să câștigăm meciul din județul Argeș, iar jucătorii și antrenorii vor fi motivați de conducerea clubului să o facă. Știm că nu putem promova, dar ne vom apăra șansele corect peste tot pe unde vom juca”, a încheiat Dan Bobouțanu.

La acel moment în care Corvinului i s-a refuzat trecerea pe noul club, de drept privat, inclusiv primarul a avut o reacție și a adus vorba despre anumire întâmplări din sezonul trecut, cum o anumită echipă a propus jocuri de culise trupei hunedorene. Nu i-a dat numele, dar a lăsat de înțeles că ar fi una dintre FK Miercurea Ciuc și CFC Argeș, însă cea care avea nevoie disperată de puncte era formația piteșteană. La scurt timp, trupa din Argeș a emis un comunicat, în care solicita FRF să investigheze declarațiile lui Bobouțanu și să ia măsuri. Nu s-a întâmplat nimic până acum, iar Corvinul are, cu siguranță, un dinte împotriva Argeșului și pentru acel comunicat.

Viorel Tudose a dezvăluit de ce a căzut ”transferul” lui Maxim: ”Nu eram de acord cu comisionul către impresar”

Între timp, Campionii FC Argeș l-au numit antrenor pe Bogdan Andone, care va debuta chiar cu ocazia meciului cu echipa celui cu care s-a bătut pentru locul de pe banca ”alb-violeților” piteșteni.

Cu ocazia numirii fostului ”principal” de la FC Botoșani, căruia i-a dat toată încrederea sa, Viorel Tudose a recunoscut că avut un alt nume important pe listă. Și mutarea nu s-ar fi realizat pentru că nu a dorit achite comisionul către impresar. Nu i-a pronunțat numele lui Florin Maxim, dar lucrurile sunt clare după cele relatate de Dan Bobouțanu, iar numele impresarului nu poate fi decât cel al lui Bogdan Apostu.

În declarația sa redată de Jurnalul de Argeș, omul de afaceri argeșean spune următoarele: ”Eu am mai încercat încă o variantă de rezervă, în eventualitatea în care Bogdan Andone nu ar fi acceptat să vină, dar acel tehnician se afla sub contract cu o echipă. Eram dispus să-i plătesc clauza de reziliere, dar nu eram de acord cu comisionul către impresar. Nu eram sigur că Bogdan Andone va accepta. Să coborâm cu picioarele pe pământ. Deși este un club de tradiție, FC Argeș nu joacă în prima ligă. Nu este la masa celor bogați, noi suntem la colțul mesei, unde curg firimiturile. Dar vom reveni unde ne este locul, veți vedea.”

Conform declarației lui Tudose pentru ProSport, în care spunea că ”numele noului antrenor o să fie o mare surpriză pentru fotbalul românesc”, atunci acel nume nu are cum să fie cel al lui Andone, care nu reprezintă nicio surpriză, mai ales că el era liber de contract din iulie. O surpriză ar fi fost aducerea lui Adrian Mutu, și el liber de contract, și, mai degrabă, a lui Florin Maxim, aflat sub contract și considerat de mulți oameni din fotbal drept unul dintre cei mai buni antrenori actuali din fotbalul românesc.

  • Campionii FC Argeș ocupă 13 după 7 meciuri disputate în actuala ediție a Ligii a 2-a, cu 9 puncte acumulate. Corvinul Hunedoara, cu 13 puncte, este pe poziția a 5-a, dar are un meci mai puțin disputat. Meciul direct are loc sâmbătă, de la ora 12:00, la Mioveni, cu CFC Argeș gazdă și aflată la debut cu Bogdan Andone antrenor.

Foto: Corvinul Hunedoara și Dan Bobouțanu

Călin MNERIE 26 Sep. 2024, 00:32 Liga 2
Pe aceeași temă