Florin Maxim a semnat un nou contract cu Corvinul. ”Sperăm ca, peste câteva zile, să ne bucurăm după finala Cupei României”

Marius ANGHEL 07 May. 2024, 16:42 Liga 2

Realizările lui Florin Maxim ca antrenor la Corvinul Hunedoara nu sunt trecute cu vederea. A promovat echipa în Liga 2, va termina play-off-ul pe podium, dar fără să o poată duce în SuperLigă din cauza unor probleme ce nu țin de el, și, peste acestea, a reușit performanța istorică să o califice în finala Cupei României.

Drept răsplată, lui Maxim i-a fost propusă prelungirea contractului, iar antrenorul născut la Brad, la circa 50 de kilometri distanță de Hunedoara, a acceptat oferta.

Anunțul prelungirii acordului dintre antrenorul Florin Maxim și clubul Corvinul nu a fost făcut de niciunul dintre ei, ci de… primarul municipiului Hunedoara, cel care probabil crede că acest anunț îi va convinge în plus pe hunedoreni să-i acorde din nou votul pentru un nou mandat.

Florin Maxim a semnat prelungirea contractului cu Corvinul. Dan Bobouțanu: ”Propunere nu poate fi decât una logică”

Florin Sandu Maxim (43 de ani) a preluat echipa din Hunedoara, cu numele de CS în acel moment, în iulie 2021, după ce promova cu Viitorul Șelimbăr (actuala CSC Șelimbăr) în Liga 2, însă nu continua cu sibienii, fiindcă nu i s-a mai dat mână liberă în privința deciziilor. Din a doua încercare a promovat în Liga 2 și Corvinul, denumire la care s-a trecut în vara anului 2022, iar în acest moment ocupă locul 2 cu echipa în play-off-ul campionatului și este calificată în finala Cupei României.

Cum rezultatele au fost remarcabile, lui Maxim i s-a propus prelungirea contractului cu Corvinul, iar antrenorul a acceptat să semneze pentru încă trei ani cu clubul.

Cel care a făcut anunțul a fost primarul Dan Bobouțanu, nu clubului și nici antrenorul, așa cum s-ar fi întâmplat în mod normal la un nivel profesionist.

”Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!
Antrenorul principal CS Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi astfel va rămâne pe banca tehnică a echipei noastre până în 2027.
I-am propus prelungirea contractului şi mă bucur că a acceptat fără să stea pe gânduri. Este, fără doar şi poate, unul dintre cei mai buni antrenori ai noului val, iar rezultatele sale vorbesc pentru el. Este un profesionist desăvârşit şi un caracter pe măsură! După cum am spus şi la finele primului său sezon la Hunedoara, continuitatea şi stabilitatea sunt principiile solide pe care ne bazăm în toate proiectele noastre, mai ales la Corvinul. Astfel că această propunere de prelungire a contractului său nu poate fi decât una logică. Florin Maxim şi staff-ul său ne-au răsplătit încrederea acordată şi cred că e normal ca acest lucru să fie reciproc. Cu atât mai mult cu cât, după cum am spus-o şi cu alte ocazii, proiectul nostru este unul pe termen lung. Drumul Corvinului, început în 2021, continuă şi sperăm ca, peste câteva zile să ne bucurăm, împreună, după finala Cupei României”, sună anunțul primarului Hunedoarei, șeful instituției care oferă cei mai mulți bani în bugetul clubului.

Florin Maxim, contract nou cu Corvinul, până în 2027. ”Pentru mine, Corvinul chiar înseamnă ceva aparte”

Florin Maxim este la a doua echipă pe care o antrenează la nivel de seniori în cariera sa, după Viitorul Șelimbăr, pe care a condus-o în Liga 3 și cu care a bifat promovarea în Liga 2. Anterior a mai avut o experiență la FC Voluntari, la nivel de juniori și ca antrenor secund al primei echipe a ilfovenilor.

Maxim s-a bucurat la Hunedoara de libertatea de a antrena echipa așa cum a considerat el, fără ca altcineva să se amestece în problemele tehnice. A avut susținere, continuitate și rezultate, iar aceste lucruri l-au determinat să-și dorească un nou contract, valabil până în vara anului 2027.

”Îi mulţumesc domnului primar pentru sprijinul şi încrederea pe care mi le-a oferit încă din prima zi de când am venit la Hunedoara şi mă bucur că putem duce mai departe, împreună, acest proiect. După cum probabil se ştie, pentru mine Corvinul chiar înseamnă ceva aparte, având în vedere că aici am debutat ca jucător, la seniori, şi tot aici am reuşit, alături de colegii mei şi de jucătorii noştri să revenim în liga secundă şi să îi facem fericiţi pe fanii noştri, cei care au venit alături de noi, indiferent de condiţii, de loc sau de adversarul întâlnit. Îmi place să cred că am crescut şi creştem împreună, cu toţii, aici, la Corvinul, şi sper ca această prelungire a contractului să fie de bun augur”, a declarat şi antrenorul echipei noastre, Florin Maxim.

Pe lângă promovarea în Liga 2 cu Corvinul, bifată în vara anului 2023, și clasarea pe podiumul play-off-ului Ligii 2, pe 2 sau 3, lupta cu CSC Șelimbăr nefiind încă încheiată, Florin Maxim scrie istorie cu clubul hunedorean pur și simplu prin calificarea în premieră în finala Cupei României. În finală, divizionara secundă va întâlni, la 15 mai, la Sibiu, prim-divizionara SC Oțelul Galați.

Din noul sezon, Corvinul va avea drept de promovare în SuperLigă, după ce autoritățile locale și cele județene din Hunedoara au aprobat înființarea unei asociații sportive căreia să-i fie cesionate activitatea actualului club de drept public.

Clubul Corvinul a făcut anunțul după primar și a organizat conferință de presă!

La mai bine de o oră distanță de la anunțul primarului, Corvinul a anunțat și ea prelungirea contractului cu antrenorul Florin Maxim. A făcut-o printr-o conferință de presă la care au participat Maxim, președintele Dan Colesniuc și… agentul favorit al clubului și al antrenorului, fostul fotbalist Bogdan Apostu.

Ce au declarat cei trei puteți urmări mai jos:

Foto: Jozsi Leczki (Mediafax Foto), Dan Bobouțanu și Corvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 07 May. 2024, 16:42 Liga 2
Pe aceeași temă