Se aude la FRF? CFC Argeș solicită public cercetarea cazului în care primarul Hunedoarei a acuzat propuneri de jocuri de culise: ”Declarații cu iz penal. Cerem Federației să se autosesizeze”

Răzvan STÎNGĂ 23 Aug. 2024, 15:41 Liga 2
Se aude la FRF? CFC Argeș solicită public cercetarea cazului în care primarul Hunedoarei a acuzat propuneri de jocuri de culise: ”Declarații cu iz penal. Cerem Federației să se autosesizeze”

Campionii FC Argeș a reacționat cu un comunicat pe pagina de Facebook după ce a contestat acordarea dreptului de promovare a Corvinului Hunedoara pe parcursul acestui campionat, după ce perioada unui astfel de demers a trecut.

Clubul piteștean nu spune nimic despre decizia sa împotriva Corvinului, ci cere Federației Române de Fotbal să se autosesizeze în urma afirmațiilor făcute de primarul Hunedoarei în urma eșecului suferit la Casa Fotbalului!

Dan Bobouțanu a transmis că una dintre echipele CFC Argeș și FK Miercurea Ciuc au contactat Corvinul Hunedoara pentru trântirea unor partide, iar piteștenii au răspuns că nu au apelat la astfel de lucruri ilegale și au cerut ca FRF să se autosesizeze!

CFC Argeș cere clarificarea cazului, după dezvăluirile grave ale primarului Hunedoarei, dar fără țintă directă!

Formația antrenată de Nicolae Dică nu vrea să se asocieze cu astfel de acuzații care lasă loc de interpretări și a cerut în mod public ca Federația Română de Fotbal să intervină și să cerceteze cazul, pentru ca adevărul să iasă la iveală. Cu siguranță, astfel de acuzații ”cu răspuns multiplu” pot incrimina și CFC Argeș în această situație, iar conducerea piteștenilor a decis că trebuie să reacționeze în acest sens, în special pentru a transmite un mesaj suporterilor.

Comunicatul este unul apăsat, în care se cere și ca Dan Bobouțanu să iasă public și să lămurească situația, să numească echipa pe care a acuzat-o de propuneri de trântire de meciuri. Este un caz penal, așa cum notează și CFC Argeș în comunicat, iar autoritățile care pot lua măsuri în acest sens ar trebui să se autosesizeze și să intervină!

Dacă Bobouțanu nu va ieși public să clarifice situația, atunci CFC Argeș va merge pe calea legii din proprie inițiativă și va acționa pe cale legală, pentru prejudiciul de imagine care îi poate fi adus.

Piteștenii se dezic total de acuzațiile lui Dan Bobouțanu, care pot incrimina și CFC Argeș

Argeșenii aduc aminte și asupra modului în care s-a încheiat singurul meci cu Corvinul Hunedoara din sezonul trecut, din întrecerea regulară, anume că a fost pierdut cu 0-2.

Referitor la ultimele discuții apărute în spațiul public legate de respingerea schimbării formei juridice a echipei Corvinul Hunedoara, clubul FC Argeș dorește să facă câteva clarificări.

Suntem consternați de declarațiile primarului orașului Hunedoara, Dan Bobouțanu, respectiv: «(…) una dintre cele două echipe mi-a propus jocuri de culise. Nu-i dau numele (…)». Dintre cluburile în discuție, doar două au activat în sezonul 2023/24 al ligii secunde: AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și FC Argeș. Singura noastră întâlnire cu echipa hunedoreană în sezonul trecut a fost în etapa a 18-a a sezonului regular, meci disputat la Hunedoara și pe care l-am pierdut cu 2-0. Înaintea acelui meci eram pe locul 14, la 7 puncte distanță de locul 6, ultimul de Play-off. Fiind penultimul meci al sezonului regular, FC Argeș nu mai avea șanse matematice de accedere în Play-off-ul ligii secunde încă dinaintea meciului cu Corvinul.

Astfel, domnul Bobouțanu face declarații pline de ambiguitate, cu iz penal, care includ indirect numele clubului nostru într-un scandal cu consecințe foarte grave.

FC Argeș a suferit enorm în istoria recentă din pricina unui astfel de scandal, astfel că avem toleranță 0 față de orice fel de jocuri de culise. Îi solicităm ferm domnului Bobouțanu să facă public numele clubului care a încercat să îi propună aceste jocuri de culise. Dacă nu o va face, departamentul nostru juridic va face tot ceea ce este necesar pentru a clarifica această situație dezonorantă pentru FC Argeș.

De asemenea, cerem și Federației Române de Fotbal să se autosesizeze cu privire la declarațiile domnului Bobouțanu din care rezultă fapte deosebit de grave.

Conducerea clubului FC Argeș”, a transmis CFC Argeș pe pagina de Facebook, după afirmațiile publice dintr-o emisiune TV ale edilului Hunedoarei.

  • FCU Craiova, FK Miercurea Ciuc, FC Voluntari și Campionii FC Argeș au contestat avizul juristului FRF care recomenda Comitetului Executiv al FRF să aprobe decizia care favoriza Corvinul. CEx a respins propunerea, tocmai din cauza acestor contestații. Din informațiile Liga2.ro, unul dintre capii acestei poziții împotriva Corvinului a celor patru cluburi a fost Dănuț Coman, președintele Campionii FC Argeș.

Foto: CFC Argeș

Răzvan STÎNGĂ 23 Aug. 2024, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă