Au jucat cu gândul la Cristi Neamțu! ”FC U” Craiova a spulberat Sporting Roșiori într-un amical, la 19 ani distanță de la tragedia din Cipru. Idolul suporterilor din Peluza Sud ’97, comemorat

Marius ANGHEL 19 Feb. 2021, 18:35 Liga 2

Rămasă fără meci oficial la finalul acestei săptămâni, deoarece adversarul pe care trebuia să-l întâlnească în etapa a 16-a, Turris Oltul Turnu Măgurele, s-a retras în această iarnă din Liga 2, U Craiova 1948 SA și-a programat un nou amical. Liderul eșalonului secund s-a deplasat astăzi la Roșiorii de Vede, acolo unde, după-amiază, pe stadionul Municipal, a întâlnit echipa de Liga 3 Sporting Roșiori.

Trupa antrenată de Ovidiu Stângă n-a avut nicio problemă în a câștiga partida test, marcând câte trei goluri pe repriză și câștigănd la scorul de 6-0.

Șase marcatori pentru ”FC U” Craiova în amicalul cu Sporting Liești

În ciuda unei suprafețe de joc destul de incomode, un teren moale, ”FC U” Craiova a controlat jocul cu echipa de pe locul 3 din Seria a 6-a a Ligii 3, cea condusă de ACSO Filiași. Adrian Voicu și Arsene Luboya le-au dat mari bătăi de cap adversarilor cu șarjele lor în flacuri, cei doi reușind să și înscrie golul doi și trei. Deschiderea scorului a venit din piciorul lui Denis Ispas, dintr-o lovitură liberă.

În partea secundă, cei care le-au pus mari probleme teleormănenilor au fost Nicușor Raicea și Valentin Munteanu. Primul care a băgat mingea în poartă a fost Andrei Ciolacu, l-a urmat Andrea Compagno, cu o lovitură de cap, iar ultimul care a înscris a fost Valentin Munteanu.

”FC U” Craiova: Rob. Popa – R. Negru, Paramatti, D. Ispas, Huyghebaert – C. Cristea, Zimța, Baeten – Luboya, Cl. Bălan, Ad. Voicu
Au mai jucat: Taborda – Gîț, Diakite, Zanfir, Vl. Pop, Raicea, Val. Munteanu, Andr. Ciolacu, Compagno
Antrenor: Ovidiu Stângă

Omagiu pentru Cristi Neamțu, decedat în urmă cu 19 ani

De precizat că înaintea startului meciului amical de la Roșiorii de Vede, jucătorii ”FC U” l-au comemorat pe Cristian Neamțu, fost jucător al Craiovei devenit idol pentru suporterii echipei după ce a murit pe teren, la fotbal.

Fostul portar s-a stins din viață la data de 20 februarie 2002, la vârsta de 21 de ani, într-un spital din Cipru, după ce inițial s-a aflat în comă șapte zile. Acesta fusese lovit în cap, la un antrenament din cantonament, de colegul său Marius Șuleap.

Mâine, 20 februarie 2021 se împlinesc 19 ani de la moartea lui Neamțu, iar actualii jucători ai ”FC U” Craiova i-au adus un omagiu cu ajutorul unui banner cu care au intrat pe teren. ”Cristi este unul dintre noi!”, a fost mesajul scris pe bannerul care avea poza fostului portar.

Craiova joacă tocmai la data de 2 mai cu Concordia Chiajna, primul meci oficial din 2021

”FC U” Craiova a mai desfășurat alte șase amicale în această iarnă și a înregistrat următoarele rezultate: 9-0 cu Kids Tâmpa Brașov, 5-2 cu Mostiștea Ulmu, 0-0 cu FC Voluntari 2, 0-1 cu CSM Slatina și 2-1 cu CSM Reșița. Oltenii mai aveau programat un meci amical cu Pandurii, la Târgu Jiu, la finele săptămânii trecute, dar acesta a fost anulat, fiindcă gorjenii n-au plătit chiria pentru a organiza partida pe stadionul Municipal, dar și Stângă a refuzat să joace pe terenul înghețat.

U Craiova 1948 SA se află pe locul 1 în clasamentul Ligii 2, cu 30 de puncte acumulate în 14 meciuri desfășurate în 16 etape. Dacă în această rundă din weekend stă, fiindcă ar fi trebuit să joace cu Turris Oltul, în etapa a 17-a a fost programată să joace tocmai marți, 2 martie, de la ora 17:30, pe terenul echipei Concordia Chiajna.

Astfel, nu este exclus ca liderul Ligii 2 să mai dispute un amical până la primul joc oficial din 2021.

De partea cealaltă, Sporting Roșiori a fost acum la al cincilea meci amical desfășurat în această iarnă. A pierdut cu SC Popești Leordeni (0-5) și Steaua (3-4), a câștigat în revanșa cu SC Popești Leordeni (4-3) și a învins U Craiova 2 (4-0). Reluarea campionatului Ligii 3 e programată pentru 13 martie.

Foto: Cătălin Ciupureanu (Ediție)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mititelu-a-pierdut-procesul-cu-frf-lpf-sandu-dragomir-burleanu-rotaru-olguta-vasilescu-osim-municipiul-craiova-etc-ce-a-decis-curtea-de-apel-bucuresti-19169873

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-anulat-rezultatele-echipei-turris-oltul-cum-arata-noul-clasament-al-ligii-2-si-echipele-avantajate-si-dezavantajate-de-abandonul-teleormanenilor-19169800

Marius ANGHEL 19 Feb. 2021, 18:35 Liga 2
Pe aceeași temă