VIDEO | Multă tensiune în amicalul Campionii FC Argeș – ”FC U” Craiova. Un fault inocent la mijlocul terenului l-a scos din minți pe portarul Popa, care a sărit pe adversari. Oltenii au câștigat cu prim-divizionara

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2021, 18:13 Liga 2

U Craiova 1948 SA, liderul Ligii 2, a profitat de faptul că nu a jucat în etapa a 16-a și a organizat încă o partidă amicală, contra unei echipe din Liga 1, Campionii FC Argeș. Duelul a avut loc la Pitești, pe stadionul ”Nicolae Dobrin”, iar elevii lui Ovidiu Stângă au reușit să obțină victoria, cu 2-0.

La pauză a fost 0-0, dar ”FC U” Craiova a lovit de două ori pe final, în minutele 90 și 90+1.

U Craiova 1948 SA a folosit cei mai buni jucători, piteștenii au contat și pe rezerve 

Ovidiu Stângă a folosit cea mai bună echipă, a trimis pe teren cei mai buni jucători, în timp ce piteștenii au mizat pe mai mulți fotbaliști care au evoluat mai puțin în acest sezon. Mai mulți titulari de drept au fost odihniți. Partida a fost una destul de încinsă, iar ambele echipe nu s-au menajat. Au fost multe pasaje din meci în care jocul a fost destul de dur.

Un episod tensionat s-a întâmplat în minutul 37, care a dus la eliminarea portarului craiovenilor, Robert Popa, prospăt revenit de la naționala U18. Lucrurile au degenerat când Georgian Honciu l-a călcat pe Dragoș Albu. Deși mijlocașul Craiovei nu a avut o reacție prea dură față de adversarul care l-a faultat, intervenția nu a fost iertată de Popa, care a sprintat din poartă la mijlocul terenului.

Tensiuni în amical: Robert Popa, eliminat după o ieșire de neînțeles 

A sărit să împingă un jucător al Piteștiului, însă nu pe Honciu, ci pe căpitanul Ionuț Năstăsie. Puștiul de 17 ani a fost calmat cu greu de colegi, în timp ce adversarii i-au reproșat ieșirea necontrolată.

Deși a fost un amical, arbitrul nu a trecut cu vederea episodul și l-a eliminat pe Robert Popa. Acesta a părăsit terenul cu greu, aruncând cuvinte adversarilor.

Ovidiu Stângă și Andrei Prepeliță au intrat și ei pe teren să calmeze spiritele. Locul lui Popa a fost luat de Mario Enache, dar oltenii au terminat partida tot în 11 oameni, pentru că nu a fost scos de pe teren un alt jucător de câmp.

A fost 0-0 la pauză, dar U Craiova 1948 SA a câștigat cu două goluri marcate la ultimele faze de poartă. Primul a venit în ultimul minut regulamentar, 90. Adrian Voicu a pătruns în careu din partea stângă, a ajuns aproape de linia de out și a pasat în careul mic, în șase metri, pentru Arsene Luboya, care doar a pus latul și a făcut 1-0.

Luboya și Compagno au adus victoria pentru ”FC U” Craiova 

A doua reușită a venit din partea atacantului italian Andrea Compagno. A luat balonul de la centrul terenului, a pasat în flancul drept, iar de acolo balonul a ajuns la Alexandru Gîţ, timp în care vârful a alergat în careu. Fundașul de bandă a așteptat demarcarea italianului de 1.94 m, după care a centrat. Compagno, destul de liber, fără un marcaj prea strâns, a reluat cu capul și a stabilit scorul final, 2-0.

Campionii FC Argeș: Micle – Oprescu, Leca, Boldor, De Jonghe – Honciu, Pablo De Lucas, Grecu, Barbu – Năstăsie, Maes
Rezerve: Croitoru, Tudose, Mălin Bogdan, Alin Popa, Mitoi, Tudor, Sin
Antrenori: Mihai Ianovschi

”FC U” Craiova: Popa – Negru, Paramati, Ispas, Hughebert – Albu, Munteanu, Anghelina, Wiliam – Raicea, Bălan
Rezerve: Enache, Gîț, Zamfir, Pop, Andreea, Cristea, Voicu, Dialo, Gugu, Ciolacu, Luboya
Antrenor: Ovidiu Stîngă

De când a reluat pregătirile în 2021, U Craiova 1948 SA a mai disputat șase meciuri de verificare și a înregistrat următoarele rezultate: 9-0 cu Kids Tâmpa Brașov, 5-2 cu Mostiștea Ulmu, 0-0 cu FC Voluntari 2, 0-1 cu CSM Slatina, 2-1 cu CSM Reșița și 6-0 cu Sporting Roșiori.

U Craiova 1948 joacă în etapa a 17-a cu Concordia Chiajna 

Deși nu a jucat în etapa a 16-a din Liga 2, ”FC U” Craiova se menține pe primul loc, cu 30 de puncte în 14 partide. Podiumul este completat de ASU Poli, 27 de puncte în 15 meciuri, și Rapid, 26 de puncte în 14 meciuri.

Primul meci oficial al oltenilor în acest an este programat în etapa a 17-a, când va juca pe teren advers. Marți, 2 martie, de la 17:30, U Craiova 1948 SA se deplasează la Chiajna, pentru partida cu Concordia.

Foto: Cătălin Ciupureanu (Ediție) și Fotbal Club Universitatea 1948
Video: Fotbal Club Argeș Pitești

https://liga2.prosport.ro/special/oferta-valorica-a-ligii-2-din-ultimul-deceniu-uta-a-dat-cei-mai-multi-jucatori-spre-liga-1-prin-transfer-urmata-de-chindia-mioveni-si-petrolul-19170908

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/peluza-sud-97-si-fc-u-craiova-l-au-comemorat-pe-cristi-neamtu-au-trecut-19-ani-de-la-decesul-fostului-portar-al-universitatii-craiova-19170396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-joaca-in-deschiderea-etapei-a-17-a-fc-u-craiova-in-ultimul-meci-runda-a-doua-a-ligii-2-din-2021-se-disputa-tot-de-joi-pana-marti-programul-19170221

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2021, 18:13 Liga 2
Pe aceeași temă