Progresul Spartac și-a prezentat o nouă achiziție și a recapitulat întreg lotul de care dispune Andrei Erimia, unul cu șase noutăți față de momentul debutului în Liga 2

Marius ANGHEL 13 Sep. 2022, 15:58 Liga 2

Progresul Spartac a început săptămâna anunțând o nouă achiziție, la fix șapte zile după ce perioada de transferuri din această vară s-a încheiat.

Clubul bucureștean aflat pe locul 8 în Liga 2 după primele șase etape a semnat cu mijlocașul Denis Fărăgău, despre care spune că l-a adus la echipă în urmă cu o săptămână, adică chiar la finalul perioadei de transferuri. Jucătorul care peste o lună împlinește 19 ani a fost luat sub formă de împrumut de la Viitorul Cluj, club din Liga 3.

Altfel, Progresul Spartac și-a comunicat din nou întreg lotul de jucători pe care îl are la dispoziție patronul-antrenor Andrei Erimia, în el regăsindu-se șase nume noi față de cel comunicat oficial înainte de startul campionatului.

Denis Fărăgău, împrumutat de Progresul Spartac de la Viitorul Cluj

Luni, 12 septembrie, Progresul Spartac a comunicat în mod oficial aducerea în lot a lui Denis Sebastian Fărăgău, un jucător originar din Câmpia Turzii, născut în data de 12 octombrie 2003. Chiar clubul spune că pe mijlocașul împrumutat de la Viitorul Cluj l-a luat ”în finalul perioadei de transferuri”, adică are deja o săptămână petrecută alături de noii săi coechipieri.

Fărăgău se va afla la debutul în Liga 2 atunci când va juca pentru Progresul Spartac, fiindcă până acum a evoluat cel mai sus în Liga 3.

”Bine ai venit, Denis Fărăgău!
Ultimul transfer al verii! Progresul Spartac a reușit săptămâna trecută să-și asigure un ultim jucător, în finalul perioadei de transferuri, împrumutând un tânăr mijlocaș de la Academia Viitorul Cluj, timp de un sezon!
Denis Sebastian Fărăgău (2003) este un tânăr fotbalist născut în Câmpia Turzii, care și-a petrecut junioratul la mai multe academii din Cluj-Napoca, precum Luceafărul 2010 Cluj și chiar CFR Cluj, până să ajungă în vara lui 2016, la 13 ani, la Viitorul Cluj. Aici, acesta și-a dovedit din timp potențialul, sărind uneori în grupe de vârstă cu un an mai mari, și debutând, eventual, la Liga a 4-a Cluj, acum două sezoane.
Deși Denis a debutat într-un eșalon național de seniori de-abia sezonul trecut, evoluând cu Viitorul Cluj în Liga a 3-a, el s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni jucători ai ardelenilor, fiind al treilea jucător ca număr de minute (1852 min/22 meciuri), în sezonul în care au ajuns în Play-Off-ul competiției! Pe lângă natura sa de integralist, acesta a primit și onoarea de a purta banderola de căpitan al echipei, în a doua jumătate a sezonului trecut, la doar 18 ani!
Denis are o capacitate de efort impresionantă, având abilitatea de a surprinde adversarii cu sprinturi fulgerătoare, din rolul său obișnuit de mijlocaș ofensiv. Acesta devine o opțiune utilă a clubului nostru, care a reușit cu succes să își lărgească lotul în această vară, pentru a face față la cerințele fizice ale Ligii a 2-a!
Multă baftă în culorile bleu-albastre!”, a comunicat Progresul Spartac.

Șase jucători noi aduși față de lotul cu care Progresul Spartac a început sezonul de Liga 2

Ulterior anunțului acestei noi achiziții, Progresul Spartac și-a comunicat în mod oficial componența întregului lot pe care Andrei Erimia îl are la dispoziție.

Față de lotul transmis cu o zi înainte de debutul în Liga 2, clubului bucureștean i s-au alăturat între timp, în cele șase etape scurse până acum, șase jucători: Alexandru Soare (portar), Ulrich Bardot, Radu Zamfir, Ștefan Ustinescu (fundași), Denis Fărăgău (mijlocaș) și Stefan Visic (atacant).

Doi dintre ei au și jucat deja în campionat, adică Bardot, în 4 meciuri, și Visic, tot în patru meciuri, acesta înscriind o dată.

”Lotul Final al Progresului!

Acum că perioada de transferuri s-a încheiat, iar Progresul a avut ocazia de a-și mări lotul de seniori, pentru a se adapta la cerințele fizice mai mari ale Ligii a 2-a, ne-am gândit să recapitulăm din nou jucătorii ce vor îmbrăca tricoul bleu-albastru în sezonul 2022-2023!

Doar doi jucători au ales să părăsească Progresul Spartac, în această perioadă pre-competițională:
– Enrico Moro (încheiere contract)
– Robert Cazaciuc (transfer – Dunărea Giurgiu)

Cât despre noi-veniți, aici au avut loc majoritatea mișcărilor noastre:
– Valentin Mărgărit (împrumut – Metropolitan București)
– Luca Florică (împrumut – Metropolitan București)
– Nicolae Leafu (transfer – CS Afumați)
– Leonard Boiangiu (transfer – Metaloglobus)
– Ulrich Bardot (transfer – CSM Pașcani)
– Stefan Visic (împrumut – CSC Șelimbăr)
– Radu Zamfir (transfer – FC Voluntari)
– Ștefan Ustinescu (împrumut – Prosport Academy)
– Denis Fărăgău (împrumut – Viitorul Cluj)

Lotul progresist arată așa:

Portari:
– Dragoș Lupescu
– Mihai Ciontoș (2004)
– Valentin Mărgărit (2004)
– Alexandru Soare (2005)

Fundași:
Vlad Alexandrescu (2002)
Ulrich Bardot
Andrei Grigore
Nicolae Leafu
Eugen Lixandru
Dănilă Parfeon
Eduard Radu
Mihai Șandru
Alexandru Zamfir (2004)
Petruț Vlad
Radu Zamfir
Ștefan Ustinescu (2003)

Mijlocași:
Leonard Boiangiu
Ionuț Costea (2004)
Alexandru Dițu
Mario Dumitru (2004)
Denis Fărăgău (2003)
Luca Florica (2002)
Silvian Matei
Andrei Ohaci (2004)
Giovanni Petcu
Andrei Purice (2002)
Robert Petculescu (2007)
Nicolas Tong (2004)

Atacanți:
Andrei Matei (2004)
Octavian Nedelcu
Ionuț Tudorache
Stefan Visic

Pentru jucătorii care îndeplinesc regula „under” am atașat și anul lor de naștere. După cum vedeți, nu ducem lipsă. Le urăm noroc tuturor progresiștilor în continuarea acestui sezon, indiferent dacă au îmbrăcat pentru prima dată tricoul nostru în această vară, sau acum șase ani, când ne aflam în Liga a 4-a!

Tot înainte!”, sună comunicatul Progresului Spartac.

Progresul Spartac are un început la debutul în Liga 2. În Cupa României debutează cu CSM Alexandria

Progresul Spartac are un început bun de sezon la prima participare în Liga 2, chiar dacă până acum a fost nevoită să își organizeze meciurile de acasă pe alte stadioane, la Clinceni sau la Buftea.

Nou-promovata a acumulat în primele șase etape un număr de 10 puncte, clasându-se pe locul 8, cu golaveraj 7-4, la egalitate cu Gloria Buzău, formație văzută ca printre principalele favorite la promovare și care are golaveraj 9-7 și se află abia pe locul 9.

Progresul Spartac a înregistrat următoarele rezultate: 0-1 cu Dinamo, 3-0 la Unirea Constanța, 1-2 cu CS Comunal Șelimbăr, 1-0 la Poli Timișoara, 2-1 cu FC Brașov și 0-0 cu SC Oțelul Galați.

În etapa a 7-a va juca în deplasare la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii (locul 10, 9 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00, însă, până atunci, chiar astăzi, de la ora 16:30, echipa antrenată de patronul-președinte Andrei Erimia debutează în Turul 3 al Cupei României, întâlnind în deplasare CSM Alexandria, liderul Seriei a 6-a a Ligii 3 după trei etape.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-intalneste-satelitul-neoficial-al-fcsb-in-etapa-a-7-a-patru-jocuri-au-loc-saptamana-viitoare-inclusiv-cel-al-lui-dinamo-in-nocturna-la-buzau-campionatul-e-oprit-apoi-pentru-prima-data-19245089

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-toate-echipele-din-liga-2-intra-in-competitie-steaua-merge-la-moreni-dinamo-la-tunari-iar-poli-timisoara-joaca-la-resita-19244321

Marius ANGHEL 13 Sep. 2022, 15:58 Liga 2
Pe aceeași temă