Situația din Liga 2 îngrijorează Progresul Spartac. Andrei Erimia: ”Suntem pe un loc pe care nu ne-am închipuit că vom ajunge”. Lunile de pauză, cruciale

Andrei PASCU 06 Dec. 2022, 16:14 Liga 2
Situația din Liga 2 îngrijorează Progresul Spartac. Andrei Erimia: ”Suntem pe un loc pe care nu ne-am închipuit că vom ajunge”. Lunile de pauză, cruciale

Progresul Spartac a terminat anul de Liga 2 în plutonul ultimelor locuri, motiv pentru care trebuie făcută o strategie clară pentru primăvara lui 2023, pentru ca șansele salvării de la retrogradare să fie cât mai mari. Andrei Erimia a remarcat că Progresul a început bine sezonul, dar apoi a bifat rezultate nefavorabile.

Nou-promovata a avut un start de Liga 2 peste așteptări, cu  rezultate pozitive, dar odată cu trecerea etapelor au început să vină seriile de partide cu eșecuri sau cu meciuri fără înfrângere, situație în care se află chiar și acum.

Progresul Spartac termină anul pe pozițiile din zona roșie. Andrei Erimia: ”Suntem pe un loc pe care nu l-am dorit și unde nici nu ne-am închipuit că vom ajunge”

Progresul Spartac e pe locul 18 din 20 de echipe, iar în campionat nu a mai reușit să câștige din 3 septembrie, din runda a 5-a, când se impunea cu 2-1 în fața echipei FC Brașov, pe teren propriu.

Andrei Erimia a făcut o analiză a celor 16 runde scurse până acum și a afirmat că au fost meciuri în care Progresul Spartac merita mai mult, dar, în cele din urmă, se află în rândul formațiilor care vor evolua în play-out și se vor lupta pentru evitarea retrogradării.

Până în primăvară mai sunt trei luni, o pauză destul de lungă, urmează să vedem cum ne vom organiza și ce strategie vom aborda pentru a doua parte a campionatului.

Suntem pe un loc pe care nu l-am dorit și unde nici nu ne-am închipuit că vom ajunge, mai ales după începutul de sezon, unul prielnic, cu toate că nu mi s-a părut că în începutul de sezon am jucat mai bine. Pur și simplu, am reușit să obținem victorii, iar în alte meciuri, în care echipa poate a avut mai multă consistență și poate ar fi meritat să câștige, nu a făcut-o.

Situația prelungită fără victorie a dus la scăderea încrederii în echipă și, cumva, am ajuns pe acest loc și e o situație delicată”, a spus Andrei Erimia.

Lunile de pauză, cruciale pentru strategia pe care va merge Progresul Spartac

Va urma o iarnă grea la Progresul Spartac, care va încerca să găsească strategia câștigătoare, iar Andrei Erimia a promis că următoarele partide, din sezonul regular și play-out, vor fi abordare la victorie, pentru ca nou-promovata să termine cel puțin pe locurile care vor duce la barajul de menținere în Liga 2.

Urmează meciuri în care putem să câștigăm mai mult, aproape imposibil să ne propunem sau să luăm în calcul egalul la meciurile care vin. Va trebui să încercăm să câștigăm cât mai mult, pentru a ajunge cel puțin la barajul de menținere în Liga 2.

Toată chestia asta depinde de cum vom reuși în aceste trei luni să ne pregătim din toate punctele de vedere pentru a doua parte a campionatului”, a mai spus Andrei Erimia.

Progresul Spartac, meciuri complicate în rundele rămase în sezonul regular

Progresul Spartac ocupă locul 18, cu 15 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, locul 17, care momentan are un golaveraj superior. În 2023, Progresul Spartac mai are de disputat meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă) și Poli Iași (deplasare).

În cele 16 etape disputate în 2022, Progresul Spartac a adunat trei victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri și un golaveraj de 14 goluri marcate și 23 primite.

Foto: George Filip / Mediafax Foto
Video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/despartire-surprinzatoare-de-concordia-chiajna-clubul-ilfovean-si-a-incheiat-contractul-cu-raul-palmes-unul-dintre-titularii-din-ultimul-sezon-si-jumatate-ce-spune-fundasul-19255978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/grozavu-incepe-sa-curete-lotul-de-jucatori-straini-poli-iasi-s-a-despartit-de-atacantul-mykhaylo-plokhotnyuk-19255976

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-inceput-plecarile-de-la-ripensia-clubul-timisorean-s-a-despartit-de-ultimul-basarabean-pe-care-il-mai-avea-in-lot-19255969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-fantastica-data-de-dinamo-avocatul-jorge-ibarrola-angajat-de-razvan-zavaleanu-a-castigat-procesul-cu-spaniolul-isma-lopez-tas-a-dat-decizia-definitiva-iar-clubul-nu-va-plati-suma-uriasa-19255964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-a-facut-lista-de-achizitii-si-vrea-sa-aduca-patru-jucatori-la-sc-otelul-se-vor-face-schimbari-19255955

 

 

Andrei PASCU 06 Dec. 2022, 16:14 Liga 2
Pe aceeași temă