Progresul Spartac s-a învins aproape singură în jocul cu Ripensia. Andrei Erimia, după cel mai important meci al sezonului de până acum pentru echipa sa: ”Nu e prima dată. Reușim să nu câștigăm”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2022, 13:47 Liga 2

Progresul Spartac își continuă seria de meciuri fără victorie în campionatul Ligii 2, după întâlnirea cu Ripensia, din etapa a 14-a, ajungând la nouă partide consecutive în care n-a reușit să marcheze mai mult decât adversarul.

Cinci remize și patru înfrângeri a înregistrat echipa bucureșteană nou-promovată în eșalonul secund în acest interval de timp, cu cele cinci puncte și celelalte nouă acumulate anterior menținându-se în partea inferioară a clasamentului, pe poziția a 16-a, una de baraj de evitare a retrogradării, după ce se va intra în grupele de play-out.

1-1 s-a terminat meciul disputat sâmbătă la Buftea între Progresul Spartac și Ripensia, după ce timișorenii au egalat pe final într-o fază aproape de cascadorii râsului.

Andrei Erimia, după remiza cu Ripensia: ”Iarăși am avut niște ocazii destul de bune și puteam să câștigăm”

Antrenorul Andrei Erimia și echipa sa au considerat meciul cu Ripensia drept cel mai important de până acum disputat în campionat, un joc în care punctele cântăreau dublu, în opinia lor. Asta pentru că pe Ripensia, probabil, o consideră o adversară directă în lupta pentru evitarea locurilor retrogradabile.

Bucureștenii au deschis scorul relativ repede, din minutul 9, atunci când Stefan Visic a finalizat cu o lovitură de cap din 6 metri în plasă o minge centrată din stânga de Șandru. Au avut și alte ocazii bune de a înscrie, însă mingea a mai intrat în poartă doar o dată până la final, și aceea a fost a Progresului Spartac. La o fază în careu, ripensiștii au făcut presing, iar mingea degajată de portarul Mărgărit s-a dus în Alexandru Piftor, iar din acesta s-a transformat în gol. Faza a avut loc în minutul 78.

”Meritam victoria, fără doar și poate (n.r. – Această expresie este des întâlnită și eronată. Corect este fără dar și poate), și cred că la un scor care trebuia să ne asigure liniștea, dar, din păcate, ratăm foarte mult din situații foarte bune. Și am reușit să ne băgăm și singuri mingea în poartă. Nu e prima dată.

(n.r. – întrebat despre faptul că Ripensia a fost mai proaspătă în repriza a doua) Da, e normal, am avut cinci jucători care au venit, față de meciul trecut, după accidentări, unii nerefăcuți complet. Știam chestia asta. Sunt mulți juniori. Era o situația dificilă pentru noi din punctul ăsta de vedere. În prima repriză am jucat foarte bine, am avut foarte multe ocazii, dar, din păcate, nu am reușit să marcăm. Știam că în repriza a doua o să fie mai greu să rezistăm, dar chiar și în repriza a doua, după ce am luat gol, iarăși am avut niște ocazii destul de bune și puteam să câștigăm. Din păcate, s-a întâmplat remiză”, a spus, corespondentului Radio Timișoara, Andrei Erimia.

Faza în care a înscris Stefan Visic

”Reușim să facem în așa fel încât cumva să ne dăm singuri gol sau să îi ajutăm să dea gol”

Patronul, managerul și, totodată, antrenorul Progresului Spartac a fost pus să explice și faza golului egalizator, cea în urmă căreia Ripensia a reușit egalarea după ce trupa sa a condus timp de aproape 70 de minute și părea că se îndreaptă spre o victorie.

”Pentru al nu știu câtelea meci, unde am jucat mai bine, am avut mai multe ocazii decât adversarul, clar, și o bară, reușim să facem în așa fel încât cumva să ne dăm singuri gol sau să îi ajutăm să dea gol. În cazul de față, a fost o învălmășeală, portarul a degajat într-un coechipier și a intrat în poartă. Nu știu sigur dacă a fost autogol (n.r. – Nu a fost autogol. Portarul a degajat în Alexandru Piftor, iar din acesta mingea s-a dus în plasă). A exitat, putea să și prindă mingea, da”, a declarat Erimia.

În minutul 78 al jocului desfășurat pe terenul sintetic al bazei federației de la Buftea, Zamfirescu a trimis mingea din flancul drept în față, Gavra a deviat din prima pentru pătrunderea în careu a lui Alexandru Piftor, acesta a încercat o pasă în centru înapoi la coechipierul său, însă a trimis direct la un adversar. Fundașul a preluat larg, spre înapoi, a reușit să protejeze pentru ca portarul să iasă în lateral și să degajeze, însă au presat Gavra și Piftor. Mingea șutată de portar l-a lovit în zona coastelor pe Piftar, în dreapta careului mic, iar din el s-a dus direct în poarta goală.

Alexandru Piftor, cu spatele, a înscris norocos împotriva Progresului Spartac

”Frustrarea rămâne. E al nu știu câtelea meci când cred că meritam clar să câștigăm”

Înaintea jocului, Andrei Erimia vorbea despre importanța punctelor din confruntarea cu Ripensia, o echipă în spatele căreia se afla la două puncte. Progresul Spartac își dorea o victorie pentru a trece peste trupa timișoreană, una considerată adversară în lupta pentru evitarea retrogradării.

”Erau puncte foarte importante. Am și declarat chestia asta, știau și ei singuri (n.r. – jucătorii) că era foarte important să câștigăm. A fost, din punctul meu de vedere, până acum, cel mai important meci al sezonului, dar, ca și meciul trecut, la Baia Mare, unde avem 2-0, chiar dacă acolo a fost puțin diferită situația, cumva reușim să nu câștigăm, că ăsta e cuvântul: reușim să nu câștigăm.

Meciul s-a terminat, din păcate, frustrarea rămâne. E al nu știu câtelea meci când cred că meritam clar să câștigăm. Totuși, nu o facem. Probabil lipsa de experiență, poate și lipsa de valoare ne fac să nu câștigăm meciuri pe care în mare parte de dominăm, chiar dacă nu tot timpul teritorial, dar prin numărul de ocazii și importanța ocaziilor cred că clar am fi putut și ar fi trebuit să câștigăm”, a mai spus Andrei Erimia.

Progresul Spartac în remiza cu Ripensia: Mărgărit – Lixandru, Sil. Matei, Leafu, Mih. Șandru – Boiangiu (Andr. Matei 72′), Purice – Petcu (Ohaci 79′), I. Costea (Al. Dițu 46′), Florică (M. Dumitru 79′) – Visic (I. Tudorache 60′). Rezerve neutilizate: Ciontoș – V. Alexandrescu, Oct. Nedelcu, Petculescu.

Progresul Spartac, pe locul 16 în Liga 2 cu două etape înainte de finalul anului

Cu un meci înainte de încheierea etapei a 14-a a Ligii 2, Progresul Spartac ocupă locul 16, cu 14 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, care momentan are un golaveraj puțin superior și care urmează să joace marți seară la Galați.

În 2022, Progresul spartac mai are de disputat meciuri cu Metaloglobus București (deplasare) și CSM Slatina (acasă), primul urmând să aibă loc peste două săptămâni, campionatul fiind acum întrerupt pe perioada meciurilor echipelor naționale.

Foto: Progresul Spartac ’44

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-remizat-cu-ceva-noroc-contra-progresului-spartac-si-incheie-inca-o-deplasare-in-acest-sezon-fara-sa-castige-iulian-muntean-rezultatul-este-cat-de-cat-echitabil-19253718

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-suferintei-dintre-poli-timisoara-si-metaloglobus-19253418

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/in-primul-rand-buna-seara-asta-i-fotbalul-19253290

Marius ANGHEL 14 Nov. 2022, 13:47 Liga 2
Pe aceeași temă