ASU Politehnica s-a impus în amicalul cu Viitorul Pandurii, echipă căreia i l-a ”suflat” pe Ionuț Cioinac. Flavius Stoican: ”L-a lingușit Alexa!”

Anda DELIU 26 Jan. 2021, 19:32 Liga 2

Marți după-amiază, ASU Politehnica și Viitorul Pandurii au disputat un amical pe sistemul ”clasic”, cu reprize de 45 de minute, pe arena Știința din Timișoara. Alb-violeții s-au impus cu 3-2, după un meci din care momentele de nervozitate nu au lipsit, nici de data aceasta.

La final, Flaivus Stoican a recunoscut că Dan Alexa a reușit să i-l ”fure” pe Ionuț Cioinac, care nu a jucat în acest amical.

0-1 la pauză între ASU Poli și Viitorul Pandurii

Primele ocazii ale meciului i-au aparținut lui Casado, care nu a prins spațiul porții. A făcut-o Țegle, dar Hindrich a fost pe fază. După ce portarul oaspeților a scos de sub bară o minge trimisă cu capul de Codrea, în minutul 24, Vlad Șerbănescu a deschis scorul pentru Viitorul Pandurii. Până la pauză, Plaznoja și Mera au mai avut ocazii irosite în contul gazdelor. La reluarea jocului, după o ocazie irosită de Mircea Axente, în minutul 48, același atacant a marcat după un penalty scos de Petre Ivanovici.

Nervi cam mulți pentru un amical

Ocaziiile irosite s-au răzbunat după ce nici Ivanovici nu a reușit să înscrie din câțiva metri, iar în minutul 56, Paul Mitrică a reușit să marcheze pentru 2-1 pentru gorjeni.

Reamintim că meciurile nu sunt conduse de brigăzi de arbitri, din motive de pandemie, iar după gol, timișorenii au invocat celui de la tușă, din stafful gorjenilor, că nu a semnalizat ofsaid.

De altfel, a existat și un schimb de replici între Darius Buia și Jose Casado, dar și un moment hilar la care Alexa i-a cerut penalty ”arbitrului” de centru, masorul echipei bănățene, care a rămas impasibil.

Până la urmă, în minutul 70, Coadă a reușit să îl încurce pe Adrian Ciul, care a ”bifat” un autogol pentru 2-2.

ASU Poli a controlat finalul de joc, cu ratări ale lui Popovici și Axente. Dominarea s-a concretizat și pe tabelă, după un gol reușit de Alin Ignea în minutul 86, din pasa lui Ivanovici.

ASU Poli Timișoara: Hindrich – Sofran, Scutaru, Mera, Sg. Popovici – Codrea, Casado – D. Radu, P. Ivanovici, A. Manea – Plazonja
Au mai intrat: C. Jurj, A. Ignea, Bocşan, R. Rus, Axente, Coadă, D. Andrei, Bîrlovean
Antrenor: Dan Alexa

Viitorul Pandurii: D. Rusu – Buleică, Lixandru, Băican, Andr. Dragu – Prejmerean, Țegle – Șerbănescu, Cioiu, Gîrbiță – Bădăuță
Au mai intrat: Bodea – Copaci, Oros, D. Paraschiv, Mitrică, Luduşan, Chiorean, Vl. Costea, Enache, Ciul, Buia
Antrenor: Flavius Stoican

Dan Alexa, mulțumit la final de cantonament

Antrenorul echipei ASU Poli, Dan Alexa, s-a declarat mulțumit de joc.

”Un joc bun, controlat de noi. Am avut, pe lângă cele trei goluri, foarte multe situații în care am ajuns foarte ușor în preajma careului advers. Sunt mulțumit per ansamblu de jocul pe care l-am arrătat. Am primit două goluri, un gol cu foarte multă șansă pentru adversar, iar golul doi, o greșeală mare a noastră. Dar per ansamblu sunt mulțumit. Am controlat jocul, pe lângă cele trei goluri am reușit să mai avem minimum patru situații clare, dar un antrenament reușit împotriva unei echipe care este în fața noastră în clasament. Astăzi s-a ieșit din cantonament, am încheiat cele 11 zile cu acest joc”, a declarat Dan Alexa.

Pentru Poli, cu acest meci s-a terminat cantonamentul pe plan local. Alexa a explicat că acesta a fost motivul nervozității. ”După 11 zile de cantonament e normal să apară și nervii, dar, până la urma urmei, mă bucur că nu s-a accidentat nimeni, nu au fost intrări dure, care să pericliteze sănătătatea jucătorilor. Viitorul e un adversar bun, care încearcă să joace în orice situație. Îl cunosc pe Flavius, asta este filosofia lui de joc. Un adversar care se va bate la promovare”, a mai spus Alexa.

Flavius Stoican, mulțumit și el, deși a rămas fără Cioinac

Flavius Stoican a fost fericit că echipa sa s-a putut antrena și pe iarbă. Viitorul Pandurii s-a deplasat de la Sânmartin, pentru acest amical disputat la Timișoara. În județul Bihor fac gorjenii cantonamentul.

”Mă bucur că după 16 zile am văzut și noi prima oară un teren cu iarbă. Ne-am antrenat doar pe sintetic. E destul de dificil. Dar important este că a fost un joc frumos, nu am avut parte de accidentări. Au fost și momente bune și de o parte și de alta, cu goluri, a fost spectaculos”, a declarat antrenorul gorjenilor.

Fără rețineri, Stoican a povestit că l-ar fi dorit el foarte mult pe Ionuț Cioinac, cu care a fost în discuții avansate. ”Asta a fost să fie. Mi-l doream foarte tare, era un jucător și este un jucător cu care am jucat când eram în Liga 1 la Poli Iași în play-off, un jucător de bază. Asta este. Îi doresc multă baftă. Este un jucător foarte bun. Este una dintre cele mai importante achiziții făcute de Dan Alexa. Asta este, mergem mai departe. Nu a fost să fie. L-a lingușit Alexa, i-a zis vorbe frumoase, chiar nu știu! A fost mult mai incisiv decât am fost eu”, a mai spus Flavius Stoican.

ASU Poli a mai jucat amicale cu Pobeda Dudeștii Vechi (6-1) și CSM Reșița (1-3), iar pe următorul îl are programat în data de 3 februarie, cu Pandurii, echipă aflată în cantonament chiar la Timișoara.

Viitorul Pandurii a fost acum tot la al treilea amical, după ce a trecut cu 4-0 de Minerul Costești și cu 1-0 de Crișul Chișineu Criș. Echipa lui Flavius Stoica are următorul test programat în data de 29 ianuarie, de fapt un triunghiular alături de echipele de Liga 3 Luceafărul Oradea și CA Oradea. Apoi, la 31 ianuarie, va întâlni SCM Zalău, după care va reveni la Târgu Jiu, unde va juca, pe 6 februarie, cu CSM Slatina.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-optimilor-cupei-romaniei-jocul-de-deschidere-are-sanse-mari-sa-nu-se-dispute-farul-si-u-cluj-au-meciurile-in-ziua-derby-ului-dinamo-fcsb-19166434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-si-a-gasit-numarul-6-ionut-cioinac-a-semnat-cu-asu-poli-cand-am-fost-sunat-nu-m-am-gandit-decat-la-faptul-ca-echipa-vrea-promovarea-19166272

https://liga2.prosport.ro/seria-1/90-de-straini-in-prima-parte-a-ligii-2-petrolul-a-utilizat-cei-mai-multi-doua-echipe-n-au-avut-niciunul-56-sunt-debutanti-29-au-marcat-19166324

Anda DELIU 26 Jan. 2021, 19:32 Liga 2
Pe aceeași temă