Viitorul Pandurii a început cu dreptul seria amicalelor. Diferența de scor a fost mare, dar toate golurile s-au marcat în ultimul sfert de oră, după ce Flavius Stoican a introdus pe teren titularii

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 17 Jan. 2021, 11:12 Liga 2
Viitorul Pandurii a început cu dreptul seria amicalelor. Diferența de scor a fost mare, dar toate golurile s-au marcat în ultimul sfert de oră, după ce Flavius Stoican a introdus pe teren titularii

Reunită luni, Viitorul Pandurii a disputat, sâmbătă la prânz, primul amical al iernii. Adversara ocupantei locului secund din Liga 2 din 15 etape a fost echipa de Liga 3 Minerul Costești, penultima clasată în Seria 7.

Vâlcenii au făcut față adversarului mai bine de o oră de joc, dar au clacat în ultimul sfert al testului găzduit de terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv Târgu Jiu, când au încasat patru goluri, de la Marius Cioiu și Gabriel Gârbiță.

Flavius Stoican, după amicalul cu Minerul Costești: ”Am văzut mai mulți tineri jucători, dar nu vor pleca cu noi în cantonament”

De altfel, antrenorul Flavius Stoican a mizat pe o parte dintre titulari doar în ultimele 20 de minute. Anterior, a trimis pe teren jucătorii care au evoluat mai puțin în prima parte a campionatului, cele trei achițiziții perfectate zilele trecute, câțiva juniori, dar și o serie de jucători sosiți în probe, în privința cărora antrenorul încă n-a luat o decizie.

”Un test util, chiar dacă temperatura a fost cu minus. Am văzut mai mulți tineri jucători, dar nu vor pleca cu noi luni, în cantonament. Îi voi mai vedea și ulterior pe unii. Am reușit să marcăm de-abia după ce am introdus pe teren câțiva dintre titulari. 14 dintre jucătorii de bază s-au antrenat separat pe perioada amicalului Scorul nu are importanță. Ne așteaptă alte patru amicale la Sânmartin”, a declarat Flavius Stoican, pentru Liga2.ro.

A picat amicalul cu Minaur, dar și transferul lui Cioinac

Față de programul anunțat initial, testul cu Minaur Baia Mare, din 30 ianuarie, nu se va mai disputa, noul adversar urmând să fie, pentru ziua respectivă, SCM Zalău.

Testele cu ASU Politehnica Timișoara (26 ianuarie) și Luceafărul Oradea (31 ianuarie) au rămas în picioare, în timp ce, pentru data de 22 ianuarie, oficialii clubului gorjean încă mai caută adversar.

Viitorul Pandurii mai caută și câteva întăriri la nivelul lotului, dar momentan nu s-a ajuns la niciun acord cu jucătorii contactați. Printre aceștia s-a numărat și mijlocașul Ionuț Cioinac, cu care Flavius Stoican mai lucrase la Pandurii, Politehnica Iași sau Petrolul Ploiești.

”Momentan, singurele transferuri oficiale sunt ale celor trei jucători de la Turnu Măgurele (n.r. – Cătălin Pîrvulescu, Alin Buleică și Alin Țeghe). Am mai discutat și cu alții jucători, dar deocamdată nu s-a ajuns la niciun acord”, a precizat Stoican.

Acesta a vorbit și despre varianta vehiculată în presa din Sălaj, conform căreia Stoican îl vrea la Târgu Jiu pe portarul de 18 ani Paul Cosma, de la Sportul Șimleu Silvaniei: ”Nu postul de portar ne interesează în acest moment. Avem în lot trei portari cu experiență (n.r. – Denis Rusu, Roberto Bodea și Bogdan Moga), plus juniorul Alex Krupenski (n.r. – adus înainte de startul sezonului de la rivala Pandurii), care e accidentat.”

Amical cu Slatina pentru Viitorul Pandurii înainte de primul meci oficial din 2021

După cantonamentul de la Sânmartin, din perioada 18-31 ianuarie, Viitorul Pandurii va reveni la Târgu Jiu, unde va mai disputa un test, pe 6 februarie, cu CSM Slatina.

Pe 10 februarie va juca primul meci oficial din 2021, în optimile de finală ale Cupei României, cu Gaz Metan Mediaș, iar în jurul datei de 20 februarie, în prima etapă din Liga 2 programată să se dispute în acest an, va întâlni Universitatea Cluj, tot pe propriul teren.

După 14 jocuri disputate în cele 15 etape scurse din Liga 2, Viitorul Pandurii ocupă locul 2, cu 26 puncte, la egalitate cu Rapid (locul 3).

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 17 Jan. 2021, 11:12 Liga 2
Pe aceeași temă