ASU Poli s-a impus clar la primul amical al iernii, cu o echipă de Liga 4, în care a marcat și ultima achiziție. Nu au lipsit momentele tensionate

Anda DELIU 18 Jan. 2021, 21:38 Liga 2

ASU Politehnica a disputat, luni după-masă, primul amical din perioada de pregătire de iarnă, câștigat cu 6-1 în fața celor de la Pobeda Dudeștii Vechi, câștigătoarea ultimei ediții a fazei județene de Cupa României din Timiș. Momentele tensionate nu au lipsit, mai ales că meciul s-a jucat pe un ger năprasnic și chiar și antrenorul timișorenilor, Dan Alexa, a fost protagonistul unei faze.

Jucătorii celor două formații s-au contrat din debutul partidei desfășurate pe terenul sintetic de la Baza Sportivă Nr. 2 din Timișoara. O fază mai dură s-a petrecut între Alexandru Munteanu și Narcis Damian. Polistul i-a dat o palmă jucătorului echipei din satul cu cea mai mare comunitate bulgară din România, iar adversarul a replicat cu lovitură de o mai mare intensitate.

Dan Alexa a mers pe teren până la locul la care s-a petrecut incidentul și l-a întrebat pe jucătorul Pobedei dacă vrea să fie ”smardoi”. Altfel, ASU Poli a dominat prima repriză, și tot jocul, în ansamblu.

S-au jucat două reprize de 50 de minute

După un număr enorm de ocazii ratate la poarta Pobedei, Petre Ivanovici a reușit să deschidă scorul în minutul 36. Diferența a crescut abia în minutul 11 al reprizei a doua, în contextul în care au fost două reprize de 50 de minute. Dorin Codrea a marcat cu capul, iar la faza imediat următoare Rareș Bîrlovean a mărit diferența. Doru Andrei a marcat golul de 4-0 în minutul 17 al mitanului secund, iar peste trei minute a fost rândul tânărului Denis Radu să înscrie.

Dacă Romario Rus nu a fost încă utilizat de Dan Alexa, Pavle Radunovic, ultimul nou-venit, a jucat o jumătate de oră și a marcat pentru Poli din penalty.

Pobeda a redus diferența prin Gurguș, noul nume de familiei al fostului polist Bane Stefanovici. ”Bulgarii” mai puteau marca, dar Manea a ratat un penalty primit.

ASU Poli, prima repriză: Hindrich – C. Jurj, Mera, Scutaru, Sg. Popovici, Al. Munteanu, Casado, Ignea, Coadă, Ivanovici, Axente
ASU Poli, repriza a doua: Păduraru – Sofran, Bocșan, Bîrlovean (Radunovic 65), Pamfile, D. Andrei, D. Radu, Gașpar (S. Iosif 65), A. Manea, D. Codrea, Plazonja
Antrenor: Dan Alexa

Pobeda Dudeștii Vechi: Toma – R. Popovici, Slabu, Oneţ, Demian, Briciu, Sârbu, Schinteie, Boboiciov, Rusu, Grigore
Au mai intrat: Ienovan, Paraliov, C. Bogdan, Telecican, Radovan, Gurguş
Antrenor: Daniel Vasilcin

Problemele în atac îl îngrijorează pe Dan Alexa

”Chirurgul” a spus că echipa sa mai are de lucrat la finalizare. ”Ca și prim test, am avut ritm. Avem probleme în momentul de finalizare. Din păcate, avem aceeași problemă. Mai sunt lucruri de pus la punct. Dar, ne interesa foarte mult să pregătim meciul de joi, al doilea amical. Le mulțumim celor de la Dudești pentru că au venit aici. Noi aveam nevoie de un meci, să închidem un prim ciclu de pregătire. Am încercat să dăm minute tuturor tinerilor. Sunt jucători tineri care m-au mulțumit foarte mult. Au crescut foarte mult și sper să crească în continuare”, a precizat Dan Alexa.

Lotul alb-violeților pentru atacarea promovării e gata

Alexa a precizat că lotul e definitivat în acest moment și nu vor mai fi mișcări de trupe. ”Deronja nu s-a mai prezenat la pregătire. Urmează să reziliem cu el și lucrurile sunt foarte clare. În momentul acesta nu mai vine nimeni. Trebuie să mai intre și Rus. Rus face prepătirea treptat. Lui Pavle am vrut să-i dăm 30 de minute. Oricum la el durează foarte mult cu actele. Încercăm să ridicăm moralul atacanților, pentu că avem nevoie. Am înscris puține goluri în prima parte a campionatului și asta e o problemă reală la noi”, a mai spus antrenorul bănățenilor.

Dudeștii Vechi, fără antrenament înainte de amical

Adversarul a venit să joace cu ASU Poli după o pauză mare, pentru că în Timiș nu s-a mai reluat Liga a 4-a în 2020, după ”înghețarea” competițiilor din cauza pandemiei.

”A fost primul meci după o inactivitate de 4 luni. Ne-am adunat prima oară, am încercat să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Avem o echipă destul de bună, am câștigat anul trecut Cupa României și chiar le-am și zis băieților că după atâta timp, să avem în minte să jucăm un fotbal frumos. Eu zic că după 50 de minute, s-a jucta bine, a fost 1-0, echilibrat. Ne-au dominat, am stat bine în teren, ne-am apărat destul de bine. Eu zic că ne-am rpezentat acceptabil”, a declarat antrenorul Pobedei, Daniel Vasilcin.

Nervi pe arbitru

La meci a fost doar un arbitru, fără tușieri, astfel că, inevitabil, s-au iscat discuții. Ambele echipe au avut reproșiuri, iar Vasilncin a comentat și momentul când Alexa a intrat pe teren.

”Poate din cauza vremii, că este o vreme mai urâtă, mai mohorâtă așa, și jucătorii au fost un pic mai agitați. Jucătorii de la Poli poate vin după o pregătire se semi-cantonament și au venit un pic nervoși și au mai ieșit un pic discuții”, a precizat Vasilcin

ASU Poli, aflată în cantonament pe plan local de vineri, 15 ianuarie, va juca un nou amical joi, de la ora 13:00, la Reșița, cu CSM-ul lui Alin Minteuan.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 18 Jan. 2021, 21:38 Liga 2
Pe aceeași temă