ASU Poli așteaptă primul meci oficial din noul sezon, însă regretă lipsa suporterilor: ”Cu un ochi râdem și cu altul plângem.” În sezonul trecut, timișorenii și-au împărțit victoriile cu CS Mioveni

Anda DELIU 28 Aug. 2020, 12:48 Liga 2
ASU Poli așteaptă primul meci oficial din noul sezon, însă regretă lipsa suporterilor: ”Cu un ochi râdem și cu altul plângem.” În sezonul trecut, timișorenii și-au împărțit victoriile cu CS Mioveni

ASU Politehnica va juca sâmbătă primul meci din noul sezon al Ligii 2, acasă, cu CS Mioveni. Sezonul trecut, alb-violeții au început tot așa, acasă cu formația din Orașul Daciilor, dar meciul s-a jucat pe ”Dan Păltinișanu” și a fost decis de o execuție a lui Andrei Hergheligiu (scor 1-0), care zilele trecute a semnat cu Concordia Chiajna. Acum, deși păreau că sunt probleme în această direcție, se va juca pe stadionul Știința, deoarece clubul și-a dat seama că terenurile mai mari nu o avantajează pe Politehnica.

Alb-violeții au făcut săptămâna aceasta o nouă testare de coronavirus, și toate testele au ieșit negative. Antrenorul Octavian Benga spune că va fi greu pe Știința fără fani. ”Cu un ochi râdem și cu altul plângem. Ne pregătim pentru primul meci oficial, ne bucurăm pentru asta, dar plângem că nu îi putem avea pe suporteri alături. Ei sunt inima echipei și toate satisfacțiile și emulațiile sunt în primul rând pentru ei. Sperăm ca timpul să rezolve această pandemie și să îi avem cât mai repede alături de noi fizic. Mioveniul este cea mai bună echipă dacă ne luăm după clasamentul sezonului trecut. Este o echipă valoroasă, cu experiență, care are ca obiectiv promovarea. Va fi un meci dificil pentru noi, dar ca întotdeauna, nu o să găsim scuze. Am suferit în ceea ce privește izolarea lotului, dar cu toate mijloacele noastre vom căuta soluții să câștigăm meciul de mâine”, a spus Octavian Benga.

Octavian Benga și-a adus aminte de victoria de anul trecut

Benga nu era la Poli vara trecută, în meciul cu CS Mioveni, dar a fost în noiembrie, când a început returul, iar timișorenii au câștigat în Argeș tot cu 1-0. ”Pot spune că niciun meci nu seamănă cu celălalt. Când am venit la echipă, am câștigat cu 1-0. Sper ca mâine să se repete istoria. Mioveniul a pierdut trei-patru titulari. Au venit acolo Iacob de la Rapid, Marinescu de la Petrolul, Popescu, portarul de la Chindia”, a precizat tehnicianul Politehnicii.

Sunt șanse să fie folosit și croatul Stejpan Plazonja, abia venit la echipă. ”E normal să ne putem baza pe el, pentru că îl avem doar pe Axente pe poziția aceea. În funcție de cerințele jocului. Vom vedea dacă va evolua, este apt de joc”, a spus Benga despre atacant.

Ioan Mera știe că Poli e avantajată pe Știința

Căpitanul Ioan Mera a spus că față de anul trecut, e mai bine ca jocul de debut are loc pe Știința.

”Ne așteaptă un meci greu. Va trebui să fac tot posibilul să câștigăm acest joc, pentru că se joacă doar un meci, nu se joacă returul. Trebuie să câștigăm toate meciurile de acasă, pentru că așa e normal. Suporterii noștri contau foarte mult, dar sper să fim mâine cei care să luăm cele trei puncte. Anul trecut s-a jucat pe «Dan Păltinișanu», acum se joacă pe Știința. Aici ne antrenăm. Sperăm să nu se întâmple ca anul trecut”, a spus Ioan Mera, care a mai adăugat că și fără venirea lui Dan Alexa echipa oricum dorea să țintească play-off-ul.

Meciul de pe Știința dintre ASU Politehnica Timișoara și CS Mioveni are loc sâmbătă, de la ora 11:00 și nu va fi televizat.

Anda DELIU 28 Aug. 2020, 12:48 Liga 2
Pe aceeași temă