ASU Poli nu mai poate juca pe Știința! Unde și-ar putea desfășura timișorenii meciurile din noul sezon de Liga 2

Anda DELIU 21 Aug. 2020, 17:16 Liga 2
ASU Poli nu mai poate juca pe Știința! Unde și-ar putea desfășura timișorenii meciurile din noul sezon de Liga 2

Pandemia de coronavirus a dat fotbalul peste cap nu doar financiar, din punct de vedere al întreruperii și al cazurilor de infectare. Iată, anumite stadioane care înaintea puteau fi omologabile pentru meciurile din Liga 2 acum nu mai pot găzdui jocuri la acest nivel. Este și cazul arenei Știința, aflată în curtea sediului principal al Universității Politehnica din Timișoara. În aceste condiții, cel mai probabil, ASU Poli începe sezonul pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, aflat într-o degradare contrinuă.

Deoarece curtea UPT nu poate fi închisă la meci, fiindcă este străbătută de un drum public, iar legea nu permite blocarea unui astfel de drum, la Știința nu se pot opri oamenii să vină la arenă. De aceea, actualul protocol nu permite să se joace acolo!

”Din păcate, pe Știința, conform protocolului, nu putem organiza jocuri. Trebuie să vedem. Am înțeles că se discuta adoptarea unui alt protocol. E vorba de zone de acces, de delimitarea spectatorilor. Sunt foarte multe cerințe care se impun. Acum nu știm altă soluție, decât «Dan Păltinișanu». E o situație foarte delicată. Noi sperăm ca noul protocol care se va adopta să ne dea șansa să jucăm pe Știința”, a spus Marius Cociu.

Ar putea ajunge tot ”fotbalul timișorean” pe Electrica?

Singura variantă care mai e omologabilă în oraș pentru Liga 2 e stadionul Electrica. Acolo unde joacă în Liga 2 Ripensia, dar și ACS Poli, care va evolua în Liga 3.

Stadionul ”Dan Păltinișanu” urmează, la un moment dat, să fie demolat, iar în bugetul proprietarul (Consiliul Județean Timiș) din acest an sunt prevăzuți bani pentru toate avizele necesare, destul de multe și costisitoare la acest nivel.

Dan Alexa: ”Sunt două soluții”

Dan Alexa, noul manager general al echipei, a precizat că clubul preferă deocamdată stadionul mare, chiar dacă va fi gol.

”Sunt două soluții: Electrica sau «Dan Păltinișanu». Sigur, «Dan Păltinișanu» este casa noastră. Sigur, «Dan Păltinișanu» gol nu ne ajută cu nimic, dar până la urmă alegi varianta pe care să poți juca. Depinde și de starea gazonului, sunt mulți factori”, a spus Alexa.

Dacă pentru ”Marele Oval”, se plătesc aproape 6000 de lei pentru un meci jucat fără aprinderea nocturnei, la Electrica, stadion al Societății de Transport Public Timișoara, subordonată primăriei, Ripensia și ACS Poli nu achită chirie.

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-prezentat-oficial-la-asu-politehnica-vom-fi-priviti-altfel-am-incredere-ca-se-poate-face-performanta-cum-a-revenit-in-fotbalul-timisorean-si-cum-prezinta-antrenorul-ben-19144986

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatia-echipei-pandurii-tine-pe-ace-restul-cluburilor-din-liga-2-cand-s-ar-putea-stabili-tintarul-noului-sezon-care-trebuie-sa-inceapa-intr-o-saptamana-19145010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-nu-e-incantata-de-formatul-ales-pentru-noua-editie-de-liga-2-se-putea-gasi-o-alta-solutie-situatie-problematica-in-pregatirea-echipei-19144771

Anda DELIU 21 Aug. 2020, 17:16 Liga 2
Pe aceeași temă