Dan Alexa, prezentat oficial la ASU Politehnica: ”Vom fi priviți altfel. Am încredere că se poate face performanță.” Cum a revenit în fotbalul timișorean și cum prezintă antrenorul Benga situația clubului: ”Era pe perfuzii, iar perfuziile erau înfundate”

Anda DELIU 21 Aug. 2020, 13:40 Liga 2

Dan Alexa (40 de ani) a fost prezentat oficial ca manager general al clubului ASU Politehnica Timișoara. ”Chirurgul”, ultima dată la Rapid, a recunoscut că se vede în continuare antrenând, dar că s-a propus el la formația bănățeană, iar antrenoratul este cursul vieții lui, care nu se va întrerupe pentru un termen lung.

Deocamdată însă, vrea să ajute ca Poli să poate aspira din nou la performanță. Un prieten de-ai săi va plăti salariile la club, iar asta va crea posibilitatea de a face câteva transferuri care să ridice nivelul. La antrenamente a venit deja Claudiu Pamfile, ultima dată la Minaur Baia Mare.

Dan Alexa manager general la ASU Poli: ”Am venit într-un moment greu al clubului. A fost inițiativa mea”

Despărțit de Rapid, Alexa a spus că el a venit spre ASU Poli. ”Sunt noul manager al lui Poli. Am venit într-un moment greu al clubului. Îmi doresc foarte să reușim să facem performanță. Ne dorim foarte mult să facem performanță, am încredere că se poate. Vom fi priviți altfel, astfel că toată lumea ne va percepe așa cum merităm, dar pentru asta trebuie rezultate. A fost inițiativa mea. De prima dată când am discutat cu acești oameni mi-am dat seama că sunt foarte pasionați, au o iubire pură față de Poli. Poli este echipa comunității, a tuturor. Lumea are foame de performanță, mereu mă întreabă lumea pe stradă când o să o mai vadă pe Poli la nivel ridicat. Poli este un fenomen de masă, iar lumea era fericită când se umplea stadionul”, a spus Dan Alexa.

Dan Alexa lasă pentru o perioadă antrenoratul pentru a fi manager general la ASU Politehnica Timișoara. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Cursul vieții lui Alexa e să antreneze

Alexa nu va fi antrenor la ASU Poli, post pe care va rămâne Octavian Benga, dar recunoaște că va reveni pe banca unei echipe, în viitorul pe termen mediu.

”Acesta este drumul pe care l-am ales. Lucrurile sunt foarte clare. Am venit motivat foarte tare că pot să ajut. În momentul acesta pot să o fac ca manager. Poli are un antrenor pe care îl apreciez foarte mult, care a venit într-un moment greu, cu rezultate foarte bune. Este un moment în care trebuie să ajut echipa. Dar normal că voi fi din nou antrenor în viitor. Normal că drumul meu în viață este să antrenez. Dar pentru Poli, în momentul de față, este important să ajut din această postură”, a mai spus Alexa.

Investitorul la ASU Politehnica nu este un multimilionar, dar va acoperi bugetul de salarii

Alexa și-a adus un prieten ca sponsor la ASU Poli. Este vorba de un caransebeșean mutat la București, cu care managerul se cunoaște din copilărie. Din sumele date se va acoperi bugetul de salarii, inclusiv cu taxele aferente la Stat.

”Este un prieten de-al meu din copilărie, născut la Caransebeș. Momentan locuiește în București. Este un fan de-al lui Poli, am avut puterea de-al convinge. El vine cu tot ce ține de salarii la jucători și staff, taxele la stat. Bugetul de salarii a crescut anul acesta cu 20 la sută. E normal. Îmi doresc foarte mult să aducem trei-patru jucători. Echipa stă bine din acest punct de vedere. E un nucleu de jucători importanți, care au dus greul, dar la nivelul lotului mai trebuie întăriri, pentru că va fi un campionat foarte greu. Ne dorim să ne batem la play-off, sper să reușim”, a punctat Alexa.

”Chirurgul” spune că investitorul se va prezenta singur când va dori.

Dan Alexa, noul manager general al Politehnicii Timișoara, a vorbit deja în fața jucătorilor echipei antrenate de Octavian Benga. Foto: Valentina Sarosi / Mediafax Foto

Antrenorul Octavian Benga a admis, metaforic, că clubul era aproape de colaps: ”Perfuziile erau înfundate”

La prezentare a fost prezent și Octavian Benga, care a admis că dacă nu venea Alexa cu prietenul său alături, situația devenea cenușie la ASU Poli.

”Am ajuns într-o situație critică. Adică echipa și clubul erau ca pe perfuzii, iar perfuziile erau înfundate. Ne bucurăm că a venit un investitor alături de Dan, pentru ca acum să ne deblocăm și să reluăm viața fotbalistică apropiată de profesionalism. Cu siguranță nu se pot face minuni peste noapte. Trebuie să continuăm să ne pregătim, pentru că avem lacune în pregătire. Nu găsim scuze. Revenirea lui Dan, cu care eu am o relație de ani de zile, ne-a creat o emulație. E un om de fotbal, îl cunosc foarte bine. Vorbim aceeași limbă. Deja de pe o zi pe alta s-au rezolvat o grămadă de lucruri”, a spus Benga.

Antrenorul principal Octavian Benga are susținerea noului manager general al ASU Poli, Dan Alexa, pe care îl numește prieten. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Claudiu Pamfile, ca și semnat. Alexandru Pop a plecat

Deoarece nu avea fundaș stânga de meserie, Octavian Benga a precizat că l-a cerut pe Claudiu Pamfile, acum că avea cine să achite salarii.

Jucătorul deja s-a alăturat echipei la antrenamente.

Pamfile are 23 de ani și a mai jucat la FC Brașov (Liga 2), AFC Hărman (Liga 3), FC Hermannstadt (Liga 2 și 1) și Minaur Baia Mare (Liga 3), cu această din urmă ratând promovarea în Liga 2 în această vară.

În schimb, atacantul Alexandru Pop a plecat de la ASU Poli pentru alt club care îi oferă un salariu triplu. Acesta apucase să joace doar 14 minute într-un meci în cele trei partide oficiale pe care echipa le-a desfășurat în 2020, până în momentul suspendării și mai apoi ”înghețării” competiției din cauza pandemiei.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-de-imagine-data-de-asu-politehnica-dan-alexa-e-noul-manager-general-al-clubului-19144835

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-nu-e-incantata-de-formatul-ales-pentru-noua-editie-de-liga-2-se-putea-gasi-o-alta-solutie-situatie-problematica-in-pregatirea-echipei-19144771

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-editia-2020-2021-de-liga-2-are-loc-intr-o-varianta-inedita-doar-cu-o-mansa-in-sezonul-regular-apoi-cu-o-grupa-de-play-off-si-doua-de-play-out-campionatul-incepe-la-29-august-momentan-far-19144643

Anda DELIU 21 Aug. 2020, 13:40 Liga 2
Pe aceeași temă