Câteva antrenamente i-au fost suficiente: Antonio Cruceru, sigur că SC Oțelul poate promova. Plusul pe care îl au gălățenii în comparație cu fosta sa echipă, Unirea Slobozia

Andrei PASCU 09 Feb. 2023, 10:12 Liga 2
Câteva antrenamente i-au fost suficiente: Antonio Cruceru, sigur că SC Oțelul poate promova. Plusul pe care îl au gălățenii în comparație cu fosta sa echipă, Unirea Slobozia

SC Oțelul este, în mod cert, una dintre echipele care se vor bate cu șanse reale la promovarea în SuperLigă în acest sezon, fiind ca și calificată în play-off. Din cantonamentul din Turcia, Antonio Cruceru a analizat echipa, la cum se văd lucrurile din interior, de la venirea de la Unirea Slobozia.

Antonio Cruceru, convins că SC Oțelul poate promova în Liga 2, după câteva săptămâni de antrenamente cu echipa lui Dorinel Munteanu

Pe hârtie, Cruceru este unul dintre cei mai buni jucători care au venit la SC Oțelul în această iarnă, care ar trebui să aducă un plus pentru formația pregătită de Dorinel Munteanu, făcând o primă parte de sezon destul de bună la Unirea Slobozia.

Mijlocașul este încântat de cum arată lucrurile la SC Oțelul, mai ales că vede echipa, chiar dacă e o nou-promovată, ca fiind una puternică. Cumva, deși e de puțin timp la formația din Galați, Antonio Cruceru o consideră pe SC Oțelul ca fiind o echipă legată, unită, superioară din aceste puncte de vedere față de Unirea Slobozia.

Antonio Cruceru, comparație între SC Oțelul și Unirea Slobozia

Trecerea mijlocașului născut la Filiași la SC Oțelul a fost o surpriză mare, dar, din interviul acordat recent, se înțelege faptul că a decis să facă pasul la Galați tocmai pentru că o vede mai puternică în lupta pentru promovare.

Mă așteptam să găsesc aici o echipă de tradiție, care vrea să promoveze. Au fost condiții foarte bune de antrenament, de pregătire, până acum. Avem șanse să promovăm, cred că e un an bun și avem un culoar bun. Suntem pe o poziție foarte bună și, dacă vom ține ritmul din prima parte a campionatului, vom promova fără probleme.

(N.r. – Va fi Unirea Slobozia un adversar în lupta la promovare?) Ținând cont că am fost acolo, știu ce echipă e, una bună, omogenă, la fel ca și noi… dar cred că suntem un grup mai unit și tragem în aceeași direcție.

(N.r. – Despre faptul că SC Oțelul are o medie ridicată de spectatori) Îmi doresc să joc pe acel stadion, să fie plin, așa cum a fost cu Steaua (n.r. – FCSB), 10.000-12.000 de oameni, să simt zumzetul tribunelor. Sper să ne susțină suporterii cum au susținut echipa în prima parte, iar la final să ne bucurăm pentru promovare.

(N.r. – Cum e să lucrezi cu Dorinel Munteanu?) Fiecare antrenor are stilul lui de a vorbi, de a antrena. Dacă vreau să joc, trebuie să fac ce zice dânsul”, a spus Antonio Cruceru.

Antonio Cruceru, teoretic o mutare inspirată pentru SC Oțelul

Mijlocașul a venit de la Unirea Slobozia, unde în acest sezon nu a mai fost un titular cert. A evoluat în 12 din cele 16 meciuri disputate în campionat, în cinci dintre ele începând ca titular și doar în două terminând jocul pe teren. A totalizat 510 minute și nu a înscris niciun gol.

Mijlocașul era pe o pantă descendentă a carierei sale, după două ediții de Liga 2 în care a fost jucător de bază la fosta Farul Constanța, actuala Unirea Constanța, și Unirea Slobozia.

Antonio Cruceru a mai evoluat pentru Chindia Târgoviște, SCM Pitești, Academica Clinceni, FC Argeș, Voința Turnu Măgurele, Petrolul, SSC Farul.

SC Oțelul, fără victorie în cantonamentul din Turcia

Două amicale a disputat SC Oțelul în cantonamentul din Turcia. În primul test a remizat, scor 0-0, cu KF Besa Doberdoll, echipă din liga secundă din Macedonia de Nord, după care a făcut tot un egal, 1-1, cu FK Olympic Tashkent, club din prima ligă din Uzbekistan.

Foto și video: SC Oțelul

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 09 Feb. 2023, 10:12 Liga 2
Pe aceeași temă