Metaloglobus s-a despărțit de doi jucători. Contractele, încheiate de comun acord

Andrei PASCU 22 May. 2024, 16:35 Liga 2
Metaloglobus s-a despărțit de doi jucători. Contractele, încheiate de comun acord

Metaloglobus s-a salvat de la retrogradare și în sezonul abia încheiat de Liga 2, iar acum Ianis Zicu începe să facă schimbări de lot, pentru conturarea unuia mai valoros cu care, poate, să atace calificarea în play-off în stagiunea 2024/ 2025.

Bucureștenii au ajuns la acorduri pentru două rezilieri contractuale, cu jucătorii Alexandru Iacob (fundaș central, 35 de ani) și Antonio Cruceru (mijlocaș, 27 de ani). Camera de Soluționare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal a anunțat că s-a ajuns la ruperea de comun acord a raporturilor dintre Metaloglobus și cei doi jucători.

Metaloglobus a reziliat cu doi jucători

Iacob are 35 de ani, este fundaș și în ultimul sezon a evoluat la Metaloglobus. În stagiunea trecută de Liga 2 a bifat doar nouă meciuri (605 minute) pentru trupa antrenată acum de Ianis Zicu. A mai jucat la FCSB, Victoria Brănești, Viitorul Constanța, Delta Tulcea, Rapid, Ethnikos Achna (Cipru), Luceafărul Oradea, CS Mioveni sau Minaur Baia Mare înainte să semneze cu Metaloglobus.

De-a lungul carierei, Iacob a prins peste 100 de meciuri în Liga 2 și peste 50 la nivelul primei divizii.

Antonio Cruceru a jucat 20 de meciuri pentru Metaloglobus în 2023/ 2024

Fost jucător la Viitorul Constanța, Chindia Târgoviște, Campionii FC Argeș, Academica Clinceni, Petrolul Ploiești, Turris Oltul Turnu Măgurele, Unirea Constanța, Unirea Slobozia sau SC Oțelul, Antonio Cruceru a fost component de bază al Metaloglobusului, spre deosebire de Iacob. A bifat 14 partide în sezonul regular și șase în play-out, dar bucureștenii, din diverse motive, au reziliat amiabil contractul cu mijlocașul.

La fel ca Iacob, și el are peste 100 de apariții la nivelul Ligii 2, dar nu a apucat să debuteze în prima divizie.

Metaloglobus, locul 3 în grupa pentru play-out

Cu 34 de puncte acumulate în sezonul trecut, Metaloglobus a terminat pe locul 3 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, la șase puncte sub CSM Reșița, locul 1, și la două de locul secund, ACSM Ceahlăul.

Formația lui Ianis Zicu a fost cu șapte puncte peste ultima echipă retrogradată în Liga 3, Unirea Dej, care a terminat pe locul 6 grupa, cu 27 de puncte.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Andrei PASCU 22 May. 2024, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă