Alexandru Dandea e noul jucător al Rapidului, echipă la care se propunea în primăvară. Motivul pentru care conducerea nu a dorit să-l prezinte oficial înaintea meciului cu ”FC U” Craiova

Marius ANGHEL 11 Oct. 2020, 12:23 Liga 2
Alexandru Dandea e noul jucător al Rapidului, echipă la care se propunea în primăvară. Motivul pentru care conducerea nu a dorit să-l prezinte oficial înaintea meciului cu ”FC U” Craiova

Rapid continuă achizițiile chiar și după ce perioada de transferuri s-a încheiat. Încă dinaintea meciului cu ”FC U” Craiova, desfășurat sâmbătă seară și pierdut la un scor umilitor, 0-5, giuleștenii au bătut palma cu fundașul Alexandru Dandea (32 de ani), însă n-au dorit să anunțe nou-venitul pentru a nu afecta starea de spirit a jucătorilor lui Adrian Iencsi. Fostul jucător al Astrei a semnat un contract valabil pe acest sezon, cu drept de prelungire pe încă unul.

Alexandru Dandea, noua achiziție a Rapidului: ”Îmi propun să pun și eu umărul la această promovare”

Ultima dată jucător la Astra, unde în sezonul trecut a evoluat în 14 meciuri, iar în cel actual a prins cinci partide, Alexandru Dandea s-a despărțit de echipa giurgiuveană din cauza situației financiare delicate a grupării din Liga 1 și a acceptat oferta Rapidului, unde se autopropunea în primăvară.

”Am venit cu gânduri mărețe, să ajungem în Liga 1, unde îi stă bine Rapidului, unde merită să fie, pentru că este o echipă de tradiție, o echipă cu milioane de români și îmi propun să pun și eu umărul la această promovare. N-a fost o decizie grea să las prima ligă pentru Liga 2, pentru că întotdeauna mi-am dorit să îmbrac tricoul Rapidului. Familia m-a îndemnat să vin aici, tatăl meu este foarte fericit pentru că Rapid este echipa pe care o iubește din copilărie și pentru mine a fost o decizie foarte ușoară”, a spus Alexandru Dandea, pentru fcrapid.ro.

Rapid: ”Dandea a semnat un contract valabil pe un an, cu drept de prelungire pe încă un sezon”

Noul fundaș al Rapidului a mai jucat în cariera sa la Arieșul Turda, CSM Râmnicu Vâlcea, Seso Câmpia Turzii, Gaz Metan Severin, Hoverla Ujgorod (Ucraina), Dinamo, Metalul Reșița și FC Hermannstadt. Alături de giurgiuveni a câștigat și un titlu de campion, în sezonul 2015-2016.

”Alexandru Dandea este noul jucător al Rapidului, acesta semnând un contract valabil pe un an, cu drept de prelungire pe încă un sezon.

Dandea a fost transferat de la Astra Giurgiu, acolo unde a bifat cinci jocuri în actualul sezon al primei ligi, dintre care două ca integralist, cu FCSB și Univ. Craiova.

Alex (32 de ani) a început fotbalul mare la Arieșul Turda, în 2008, după care a mai evoluat la CSM Rm. Vâlcea, CS Turnu Severin, Dinamo București, Zakarpattia (Ucraina), Sportul Snagov (n.r. – Eronat. Dandea nu a jucat la Sportul Snagov, ci la Metalul Reșița, echipă care ulterior se muta la Snagov și își schimba numele în Sportul Snagov), Hermannstadt și Astra Giurgiu, cu ultimii fiind campion al României, în 2016, având în palmares și o Supercupă a României”, a anunțat Rapid pe site-ul oficial.

Dandea le transmitea conducătorilor Rapidului încă din aprilie că așteaptă ofertă

La jumătatea lunii aprilie, Alexandru Dandea spunea că ar vrea să joace pentru Rapid, mărturisind că tatăl său este cel care i-a insuflat această dorință și le bătea un apropo oficialilor clubului giuleștean: ”Aștept ofertă.”

”Acum două zile m-am uitat la acel meci din Giuleşti, în care Rapidul a bătut cu 5-1 (n.r. – meciul cu CS Mioveni din sezonul regular). M-am uitat şi la dubla din Cupa UEFA. Acolo nu a fost prea bine, dar n-am ce să fac. Sincer, mi-aş dori să joc la Rapid, asta e şi dorinţa tatălui meu. Am vorbit cu el şi mi-a spus că şi-ar dori să mă vadă jucând în Giuleşti. Aştept ofertă. Nu ştiu, mai am contract cu Astra. Dar în fotbal nu ştii niciodată”, spunea Dandea la Telekom Sport.

Rapid nu a dorit să anunțe achiziționarea lui Dandea înaintea meciului cu Craiova din superstiție

Informația că Dandea a semnat cu Rapid a apărut înaintea meciului de la Drobeta Turnu Severin, iar, după joc, Andrei Nicolescu, vicepreședintele Consiliului de Administrație al clubului Rapid, a spus de ce clubul nu a dorit să anunțe dinainte această achiziție. Nu a vrut să afecteze moralul și atitudinea jucătorilor înainte de partida cu ”FC U” Craiova, așa cum au remarcat conducătorii că s-a întâmplat înaintea meciului cu Recea, când au fost anunțați atacantul Adrian Bălan și fundașul grec Anestis Nastos.

”Noi păstram această informație pentru a doua zi după meciul cu Craiova. Speram să fie într-un ton pozitiv. din punct de vedere al efectului pe care l-au avut celelalte două transferuri pe care le-am făcut chiar înaintea meciului cu Recea, chiar vineri, înainte de meci, am considerat că nu a fost un efect pozitiv, și atunci, deși noi am semnat cu Alexandru Dandea, noi am păstrat acest lucru pentru duminică, după meci, în speranța în care această informație, dacă ar fi fost dată, să nu afecteze moralul jucătorilor sau atitudinea față de meciul ăsta. Se pare că nu a contat și asta”, a spus Nicolescu (foto, alături de Dandea).

Alte transferuri făcute de Rapid pentru acest sezon

Pentru noul sezon de Liga 2, Rapid a mai semnat contracte cu Radu Crișan (fundaș central, ex UTA, împrumutat de la Astra), Cătălin Țîră (atacant, ex FC Voluntari), Mircea Leasă (fundaș dreapta, ex FC Voluntari), Daniel Benzar (mijlocaș ofensiv, ex FC Voluntari), Alin Fica (mijlocaș, ex CFR Cluj), Alexandru Pop (atacant, ex ASU Politehnica), Raul Costin (mijlocaș, ex CS Mioveni), australianul Harrison Devenish-Meares (portar), Adrian Bălan (atacant, FC Hermannstadt) și Anestis Nastos (fundaș, ex Heraklion).

În plus, i-a readus în lot pe Gabriel Toma (mijlocaș, ex Dunărea Călărași), Vlad Mocioacă (fundaș, ex Viitorul Dăești) și Gabriel Dodoi (atacant, ex CSM Reșița), la acesta din urmă renunțând deja.

Rapid a pierdut în etapa a 7-a meciul cu ”FC U” Craiova, cu 5-0, și a căzut de pe locul 2 pe locul 3, fiind devansată la golaveraj de Metaloglobus. Giuleștenii au 13 puncte acumulate și în runda următoare are joc cu CS Mioveni, pe teren propriu, joi, de la ora 19:30.

Rapid ar putea avea un nou antrenor la meciul cu CS Mioveni, informațiile din acest moment fiind că Adrian Iencsi nu mai e dorit pe banca tehnică după eșecul drastic cu oltenii.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-rapid-de-la-ora-2045-primele-doua-clasate-din-liga-2-se-intalnesc-la-severin-19151899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-s-a-bucurat-pentru-baietii-lui-dupa-esecul-istoric-cu-fc-u-craiova-mereu-au-incercat-sa-revina-rezultatul-nu-e-unul-concludent-atacul-asupra-arbi-19152058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/era-sigur-de-victorie-dar-nu-se-astepta-ca-fc-u-craiova-sa-si-umileasca-rapidul-claudiu-balan-s-a-detasat-in-fruntea-clasamentului-golgheterilor-ligii-2-nu-mi-a-trecut-pr-19152087

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-runda-ciuntita-din-cauza-cazurilor-de-covid-19-care-au-luat-amploare-la-mai-multe-echipe-de-la-ora-1100-se-disputa-doar-doua-meciuri-19151736

Marius ANGHEL 11 Oct. 2020, 12:23 Liga 2
Pe aceeași temă