Alexandru Dandea se autopropune la Rapid pentru a-i îndeplini un vis tatălui său: ”Și-ar dori să mă vadă jucând în Giuleşti”

Andreea VISU 17 Apr. 2020, 19:24 Liga 2
Alexandru Dandea se autopropune la Rapid pentru a-i îndeplini un vis tatălui său: ”Și-ar dori să mă vadă jucând în Giuleşti”

Situația de la Astra nu este deloc roz din punct de vedere financiar, iar jucătorii se gândesc deja să se transfere la alte echipe. Fundașul Alexandru Dandea (32 de ani) a recunoscut că și-ar dori să joace pentru Rapid, echipă care evoluează în prezent în Liga 2. Fotbalistul a mărturisit că tatăl său este cel care i-a insuflat această dorință și le bate un apropo oficialilor din Giulești: ”Aștept ofertă”.

”Acum două zile m-am uitat la acel meci din Giuleşti, în care Rapidul a bătut cu 5-1. M-am uitat şi la dubla din Cupa UEFA. Acolo nu a fost prea bine, dar n-am ce să fac. Sincer, mi-aş dori să joc la Rapid, asta e şi dorinţa tatălui meu. Am vorbit cu el şi mi-a spus că şi-ar dori să mă vadă jucând în Giuleşti. Aştept ofertă. Nu ştiu, mai am contract cu Astra. Dar în fotbal nu ştii niciodată”, a spus Alexandru Dandea, la Telekom Sport.

Rapid are probleme financiare din cauza situației create de pandemie și este greu de crezut că în momentul de față se gândește la transferurile din vară. Conducerea grupării giuleștene a decis să apeleze la Ordonanța de Guvern și să își bage angajații în șomaj tehnic pe durata stării de urgență. Jucătorii și stafful vor primi 75 la sută din salariul mediu brut.

FC Rapid a decis ca, din cauza situației dificile prin care trece întreaga planetă, implicit fotbalul românesc, jucătorii, staff-ul și membrii conducerii clubului nostru să intre în șomaj tehnic pe durata stării de urgență instituite de Guvernul României.

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat că starea de urgență, începută pe 16 Martie 2020, cauzată de pandemia de Covid-19, se va prelungi cu încă o lună, până pe 15 Mai 2020, astfel încât, cel puțin până la acea dată nu se va desfășura nicio competeție sportivă pe teritoriul țării”, anunța Rapid pe site-ul oficial, la începutul lunii aprilie.

Alexandru Dandea are peste 120 de meciuri în Liga 1

Fundașul a jucat în cariera sa la Arieșul Turda, CSM Râmnicu Vâlcea, Seso Câmpia Turzii, Gaz Metan Severin, Dinamo, Hoverla Ujgorod (Ucraina), Astra, Metalul Reșița și FC Hermannstadt și a adunat peste 120 de meciuri în Liga 1. Alături de giurgiuveni fundașul central a câștigat și un titlu de campion, în sezonul 2015-2016.

După 24 de etape desfășurate din actuala ediție a Ligii 2, Rapid ocupă locul 6, cu 37 de puncte, la două lungimi în spatele echipelor clasate pe locurile 2, respectiv 3, ocupate de CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele. Modul în care va continua campionatul este o necunoscută în acest moment. E posibil să se apeleze la varianta play-off / play-out.

Andreea VISU 17 Apr. 2020, 19:24 Liga 2
Pe aceeași temă