”Rapidistul pur sânge” Mircea Leasă a semnat contractul și a anunțat: ”Rapid e lucrul pentru care trăiesc și e momentul să ofer clubului dragoste și performanțe”

Răzvan STÎNGĂ 19 Aug. 2020, 15:43 Liga 2
”Rapidistul pur sânge” Mircea Leasă a semnat contractul și a anunțat: ”Rapid e lucrul pentru care trăiesc și e momentul să ofer clubului dragoste și performanțe”

Rapid continuă seria transferurilor, iar miercuri a ajuns la a treia mutare pentru noul sezon de Liga 2. A anunțat aducerea lui Mircea Leasă (fundaș dreapta, 21 de ani), fotbalist venit de la FC Voluntari, echipă din Liga 1. În ultimul sezon, apărătorul nu a jucat niciun meci în campionat, ci doar două partide (139 de minute) în Cupa României, în rest activând la FC Voluntari 2, în Liga 3. De altfel, acesta a jucat până acum, cu o singură excepție, la clubul ilfovean unde tatăl său a fost conducător.

Mircea Leasă a fost în lotul echipei din Voluntari și în sezoanele în care au fost cucerite singurele două trofee din istoria clubului, Cupa României (sezonul 2016 / 2017) și Supercupa României (sezonul 2017 / 2018). Contractul cu Rapid este valabil un an de zile, dar cele două părți pot să prelungească pe încă unul, dacă fotbalistul convinge.

”Rapid continuă seria transferurilor cu un fundaș de viitor, un rapidist pur sânge, Mircea Leasă.
În vârstă de 21 de ani, Mircea a semnat cu Rapid un contract valabil pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă un an.
Noul fundaș dreapta al Rapidului a evoluat din 2014 la FC Voluntari, în prima ligă, formație cu care a câștigat Cupa și Supercupa României”, se arată în comunicatul emis de Rapid.

Mircea Leasă: ”Rapid este lucrul pentru care trăiesc”

Mircea Leasă a declarat că înțelegerea semnată cu Rapid este un vis împlinit pentru el. Abia așteaptă să debuteze în tricoul alb-vișiniu și să fie un om important în echipa lui Adrian Iencsi, în încercarea de a promova în Liga 1. Fundașul dreapta a avut un mesaj și pentru fani.

”Este un vis împlinit pentru mine, nu pot descrie fericirea în cuvinte, însă acum este datoria mea și a noilor mei colegi să le oferim suporterilor ce-și doresc, iar primul pas este promovarea în Liga 1, acolo unde este locul Rapidului. Rapid este lucrul pentru care trăiesc și este momentul să le arăt suporterilor ce pot și să ofer clubului dragoste și performanțe”, a spus Mircea Leasă după semnarea contractului.

În cariera sa, Mircea Valentin Leasă a evoluat o singură dată la altă echipă în afară de FC Voluntari. În prima parte a ediției 2018/2019 a Ligii 2 a fost la Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii), pentru care a prins doar 7 meciuri. În iarnă a plecat supărat că n-a fost utilizat mai mult.

Rapid i-a mai adus pe Radu Crișan și Cătălin Țîră 

Rapid se află la al treilea anunț referitor la venirile de jucători în această vară. I-a mai adus pe fundașul central Radu Crișan (24 de ani), împrumutat de la Astra pentru un sezon, dar care în ediția trecută a jucat în Liga 2 la Dunărea Călărași, respectiv UTA, și l-a transferat pe Cătălin Țîră (26 de ani), tot de la FC Voluntari.

Acesta din urmă, la fel ca Mircea Leasă, a bătut palma pentru un contract pe un sezon, dar cu posibilitatea prelungirii pe încă unul.

Rapid a pus pe liber cinci jucători și pe alții patru pe lista de transferuri

Referitor la lista plecărilor, Rapid a renunțat deja la cinci jucători. În prima fază, s-a anunțat că mijlocașul Geani Crețu (20 de ani) și portarul Mihai Popa (19 ani) s-au întors la Dinamo și Astra, cluburile de unde erau împrumutați, pentru ca mai apoi, în ziua reunirii, giuleștenii să precizeze că s-au încheiat acordurile și cu fundașii Alexandru Iacob (31 de ani) și Facundo Mallo (25 de ani) și cu atacantul Brighton Labeau (24 de ani).

Saifeddine Alami (27 de ani), Tano Bonnin (30 de ani), Valentin Alexandru (28 de ani) și Paul Copaci (21 de ani) sunt și ei pe picior de plecare de la Rapid. Cei patru mai au contracte valabile, dar nu au fost luați în cantonamentul organizat de Adrian Iencsi la Buftea și au fost puși pe lista de transferuri.

În lot nu mai este nici Facunod Piriz.

? Visele devin realitate ??Bun venit, Mircea Leasă!

Publicată de FC Rapid 1923 pe Miercuri, 19 august 2020

Foto: FC Rapid și Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 19 Aug. 2020, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă