Rapid și-a mai luat un atacant din Liga 1, cu trecut la FC Voluntari. Adrian Bălan a semnat cu giuleștenii | EXCLUSIV

Andreea VISU, Daniel NAZARE 25 Sep. 2020, 14:49 Liga 2
Rapid și-a mai luat un atacant din Liga 1, cu trecut la FC Voluntari. Adrian Bălan a semnat cu giuleștenii | EXCLUSIV

Rapid a mai perfectat un transfer pentru acest sezon de Liga 2. Giuleștenii au semnat un contract cu atacantul Adrian Bălan (30 de ani), de la FC Hermannstadt.

Jucătorul originar din București mai avea contract cu echipa din Sibiu până în vara anului 2022, însă conducerea clubului din Liga 1 a decis să-l cedeze la Rapid.

Adrian Bălan a semnat cu Rapid

Fotbalistul cu prezențe în Liga 1 pentru FC Voluntari, Poli Iași și FC Hermannstadt a semnat cu Rapid un contract valabil pe două sezoane și se va pregăti începând de astăzi, 25 septembrie, sub comanda lui Adrian Iencsi, informează sursele ProSport.

Adrian Bălan a evoluat timp de cinci sezoane la FC Voluntari, în perioada 2014-2019, și a reușit să înscrie pentru ilfoveni, în Liga 1, nu mai puțin de 29 de goluri și alte 6 în Liga 2. S-a bucurat de titlul de golgheter al lui FC Voluntari, club de unde Rapid i-a mai adus în această vară pe Cătălin Țîră, Mircea Leasă și Daniel Benzar.

Dinamo 2, Damila Măciuca, CS Ștefănești, FC Voluntari, Poli Iași și FC Hermannstadt sunt echipele pentru care a evoluat în cariera sa Adrian Bălan.

În acest sezon, Adrina Bălan a jucat în trei meciuri pentru FC Hermannstadt, în toate începând ca titular și încheind prin a fi înlocuit. Cu Academica Clinceni (scor 2-2) a marcat o dată, primul gol al jocului.

2 trofee are Adrian Bălan în palmares: Cupa României (2016-2017) și Supercupa României (2017-2018), ambele cu FC Voluntari.

Încă un atacant pentru Rapid

Rapid își întărește atacul, acolo unde Adrian Iencsi se mai bazează pe Alexandru Pop (27 de ani), Gabriel Dodoi (21 de ani) și Cătălin Țîră (26 de ani), niciunul cu gol marcat în acest sezon.

Pentru Rapid urmează meciul din deplasare contra echipei Comuna Recea, programat sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 12:30.

Giuleștenii se află pe locul 2 în clasamentul Ligii 2, la egalitate de puncte cu liderul ”FC U” Craiova, 10 la număr. Ambele echipe au bifat câte trei victorii și câte un egal în noua ediție de campionat.

Adrian Bălan, prezentat de Rapid: ”Sunt bucuros să pot juca pentru un asemenea club”

UPDATE: Ulterior, Rapid a anunțat oficial achiziționarea lui Adrian Bălan.

”Adrian Bălan este noul atacant al Rapidului, semnând un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.
Bucureșteanul de 30 de ani a jucat în sezonul trecut pentru Hermannstadt, după ce a mai trecut pe la Politehnica Iași, FC Voluntari, Sportul Snagov (n.r. – nu a jucat la Snagov, ci la Damila Măciuca, echipă devenită ulterior Metalul Reșița și mai apoi Sportul Snagov) și Dinamo București.
Bălan a și marcat în noul sezon al primei ligi, în partida Hermannstadt – Academica Clinceni (2-2), având trei jocuri bifate dintre cele patru disputate de sibieni în această stagiune”, a anunțat Rapid.

”Este o onoare pentru mine să semnez cu un club precum Rapid, sunt bucuros să pot juca pentru un asemenea club și îmi doresc să ajut clubul să ajungă acolo unde îi este locul, în prima ligă din România”, a spus Adrian Bălan.

Al nouălea nou-transfer făcut de Rapid pentru acest sezon

Pentru noul sezon de Liga 2, Rapid a mai semnat contracte cu Radu Crișan (fundaș central, ex UTA, împrumutat de la Astra), Cătălin Țîră (atacant, ex FC Voluntari), Mircea Leasă (fundaș dreapta, ex FC Voluntari), Daniel Benzar (mijlocaș ofensiv, ex FC Voluntari), Alin Fica (mijlocaș, ex CFR Cluj), Alexandru Pop (atacant, ex ASU Politehnica), Raul Costin (mijlocaș, ex CS Mioveni) și australianul Harrison Devenish-Meares (portar).

În plus, i-a readus în lot pe Gabriel Dodoi (atacant, ex CSM Reșița), Gabriel Toma (mijlocaș, ex Dunărea Călărași) și Vlad Mocioacă (fundaș, ex Viitorul Dăești).

Andreea VISU, Daniel NAZARE 25 Sep. 2020, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă