Rapid l-a legitimat, în sfârșit, pe portarul Harrison Devenish-Meares. Durata contractuală și reacția australianului care a așteptat peste șase luni să semneze

Răzvan STÎNGĂ 28 Aug. 2020, 17:37 Liga 2
Rapid l-a legitimat, în sfârșit, pe portarul Harrison Devenish-Meares. Durata contractuală și reacția australianului care a așteptat peste șase luni să semneze

Rapid se va putea baza în noul sezon de Liga 2 pe portarul australian Harrison Devenish-Meares (23 de ani). Acesta se afla în lotul giuleștenilor încă din iarnă, dar nu a fost legitimat. A mers cu Rapid în cantonamentul din Turcia din ianuarie, dar până vineri, 28 august, nu a semnat vreun contract. În cele din urmă, toate actele au fost parafate, astfel că din lotul lui Adrian Iencsi va face parte încă un portar, pe lângă Virgil Drăghia și Alexandru Tătaru.

Harrison Devenish-Meares a jucat la echipe din SUA și Australia 

Harrison Devenish-Meares a semnat un contract valabil un sezon cu Rapid, iar în cariera sa a jucat pentru echipe din Statele Unite ale Americii și Australia, precum Rockdale City, Northern Tigers FC, South Florida Bulls și Phoenix FC. Portarul australian de 1.90 m a apărat într-un meci al Rapidului, un amical jucat împotriva U Craiova 1948 SA.

Rapid a realizat un nou transfer, semnând cu Harrison Devenish-Meares, un portar australian de 23 de ani. Harrison s-a antrenat în ultima perioadă cu Rapid, însă acum a semnat un contract valabil pe un an, cu posibilitatea de a-l prelungi cu încă un sezon, urmând a-i avea concurenți pe post pe Virgil Drăghia și Alexandru Tătaru.

Devenish-Meares a evoluat în carieră în Australia și Statele Unite ale Americii, la Rockdale City, Northern Tigers FC, South Florida Bulls și Phoenix FC (SUA, Liga 2).

La Rapid, Harrison a jucat într-un joc amical, în cantonamentul din Turcia, împotriva lui FC U Craiova, atunci când a apărat în prima repriză.

Pe lângă fotbal, Harry a absolvit facultatea de Științe Biologice, la Universitatea din Florida.

Devenish este cel de-al doilea australian din istoria Rapidului, după Ryan Griffiths, cel care a evoluat în sezonul 2006/2007, în 14 meciuri, înscriind de două ori.

Welcome, Harry!

CARTE DE VIZITĂ

Data/locul nașterii: 27.10.1996/Sydney

Înălțime/Greutate: 190 cm/87 kg

Post: portar”, se arată în comunicatul emis de Rapid.

Harrison Devenish-Meares: ”Sunt nerăbdător să dau tot ce pot pentru a aduce Rapidul în vârf”

Chiar dacă a avut de așteptat luni bune până să semneze cu Rapid, Harrison Devenish-Meares este mulțumit de faptul că actele au fost finalizate cu bine chiar și acum. Speră să-l convingă pe Adrian Iencsi că merită să fie titular și că va fi un om important în sezonul care stă să înceapă în Liga 2, când Rapid își propune din nou promovarea.

Sunt încântat și recunoscător pentru oportunitatea de a juca pentru Rapid București, un club al cărei istorie și suporteri sunt cunoscute în întreaga lume. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor din club, lui George Maria și tuturor antrenorilor de la Rapid II pentru antrenamentele din ultimele luni. Mi-am mutat viața la 15.000 km pentru a juca la Rapid și sunt nerăbdător să dau tot ce pot pentru a aduce Rapidul în vârf, acolo unde îi este locul”, a spus Harrison Devenish-Meares.

Rapid a mai înregistrat transferurile a șapte fotbaliști  

În această vară, pentru noul sezon de Liga 2, Rapid a mai semnat contracte cu Radu Crișan (24 de ani, fundaș central, ex UTA, împrumutat de la Astra), Cătălin Țîră (26 de ani, atacant, ex FC Voluntari), Mircea Leasă (21 de ani, fundaș dreapta, ex FC Voluntari), Daniel Benzar (22 de ani, mijlocaș ofensiv, ex FC Voluntari), Alin Fica (19 ani, atacant, ex CFR Cluj), Alexandru Pop (27 de ani, atacant, ex ASU Politehnica) și Raul Costin (35 de ani, mijlocaș, ex CS Mioveni).

Foto: FC Rapid 1923 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-raul-costin-a-revenit-la-rapid-la-35-de-ani-orice-jucator-evolueaza-la-rapid-ramane-cu-echipa-in-suflet-ma-bucur-ca-fac-parte-din-acest-proiect-19145526

https://liga2.prosport.ro/multimedia/rapid-a-inceput-vanzarea-abonamentelor-pentru-noul-sezon-de-liga-2-cumparatorii-atrasi-de-club-cu-oferte-speciale-in-schimbul-imposibilitatii-de-a-si-urmari-favoritii-de-pe-stadion-19145433

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-acsinte-a-plecat-de-la-rapid-si-da-vina-pe-conducere-pentru-ca-nu-s-a-mai-semnat-contractul-desi-era-dorit-de-iencsi-unele-persoane-au-fost-influentate-de-alti-factori-19145195

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ligii-2-sezonul-2020-2021-cele-21-de-etape-19145302

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Aug. 2020, 17:37 Liga 2
Pe aceeași temă