Meciurile pentru Unirea Dej l-au repus pe picioare! Albert Hofman se întoarce în prima ligă, dar nu la ”U” Cluj

Marius ANGHEL 17 Jun. 2024, 13:10 Liga 2
Meciurile pentru Unirea Dej l-au repus pe picioare! Albert Hofman se întoarce în prima ligă, dar nu la ”U” Cluj

Un alt jucător care a retrogradat în această primăvară cu Unirea Dej în Liga 3 face un pas în față. Chiar doi, dacă ținem cont că urmează să evolueze în prima ligă.

Albert Hofman (21 de ani), atacant pe care trupa dejeană l-a împrumutat în iarnă de la ”U” Cluj, primește încă o șansă în SuperLigă, dar nu de la clubul de care aparține contractual, ci de la SC Oțelul Galați.

Tot la SC Oțelul, echipă din prima ligă, a ajuns în această vară și un alt jucător al Unirii Dej, Cristian Chira, acesta alăturându-se lui Alexandru Mihai Pop, care a trecut la gălățeni în vara trecută.

După o jumătate de sezon la Unirea Dej, Albert Hofman a ajuns la SC Oțelul Galați

Albert Hofman, atacant care impresiona la primul său sezon petrecut la seniori, în ediția 2021-2022 a Ligii 2, când era om de bază și unul dintre golgheterii Universității Cluj, cu care reușea atunci promovarea, a ajuns în iarnă la Unirea Dej, pentru a încerca o relansare a carierei, după ce în precedentul sezon și jumătate prinsese doar 8 meciuri (4+4) în SuperLigă pentru ”U”. Dragoș Militaru l-a utilizat în 10 partide, adică în toate cele disputate de echipă în 2024, de opt ori ca titular, de șase ori fiind înlocuit, iar în cele 728 de minute petrecute pe teren a înscris 3 goluri.

Personal, jucătorul originar din Câmpulung Moldovenesc s-a repus pe picioare, chiar dacă obiectivul cu echipa l-a ratat, Unirea Dej retrogradând în Liga 3. S-a întors la ”U” Cluj, însă ardelenii l-au cedat din nou sub formă de împrumut, de această dată în prima ligă, la SC Oțelul Galați, fosta sa adversară din semifinala Cupei României și din barajul pentru calificarea în Conference League.

”FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu SC Otelul Galati pentru împrumutul jucătorului Albert Hofman.
Atacantul în vârstă de 20 de ani (n.r. – are 21 de ani încă din 10 aprilie!) va îmbrăca tricoul echipei de la malul Dunării până la finalul sezonului 2024/2025, când se va întoarce la “U”.
Albert Hofman are 39 de meciuri în tricoul Universității Cluj în primele două ligi, șapte goluri marcate și două assist-uri.
Mult succes, Albert!”, sună anunțul clubului ”U” Cluj.

Albert Hofman: ”Mă bucur că voi juca iarăși în Superliga, urmează un sezon în care voi da totul pentru noua mea echipă”

Așadar, Hofman ajunge la SC Oțelul, unde va fi coechipier din nou cu Cristian Chira, un alt jucător de la Unirea Dej care a făcut pasul la gălățeni în această vară.

Alți trei jucători care au retrogradat cu Dejul și care au făcut un pas în față, cel puțin prin rămânerea în Liga 2, sunt Mihai Kereki, Adrian Pop, ambii ajunși la Steaua, și Alexandru Șuteu, trecut la retrogradata în liga secundă FC Voluntari.

Revenind la SC Oțelul, acesta și-a luat în această vară mai mulți jucători care ultima dată au activat în Liga 2. În afară de Chira și Hofman, gălățenii au mai semnat și cu Iustin Popescu, portar fost la Chindia, și Marian Drăghiceanu, mijlocaș căpitan și golgheter al CSM Reșița.

”Atacantul român Albert Hofman, aflat în proprietatea clubului Universitatea Cluj, a fost legitimat sub formă de împrumut de SC Oțelul Galați până la finalul sezonului competițional 2024-2025. Albert se află în stagiul montan condus de managerul tehnic Dorinel Munteanu.

Hofman, 1.82 metri, 21 de ani, este considerat un vârf de mare perspectivă al grupării ardelene, el marcând de 7 ori în tricoul lui U Cluj în cele 39 de partide în care a fost utilizat, oferind și 2 assist-uri (8 meciuri în Superliga, 28 în Liga 2, 3 în Cupa României). Golurile au fost înscrise în sezonul de Liga 2 la finalul căruia clujenii au reușit promovarea. După ce în turul sezonului precedent a bifat câteva prezențe în primul eșalon, Albert a fost trimis în iarnă sub formă de împrumut la Unirea Dej, acolo unde a punctat de 3 ori în cele 10 partide în care a fost utilizat.

Noul atacant central al Oțelului, care poate activa și în bandă, are și 10 prezențe în Naționala Under 19 a României, reprezentativă pentru care a înscris 2 goluri. El este eligibil pentru regula Under 21.

Albert Hofman: Mă bucur că voi juca iarăși în Superliga, urmează un sezon în care voi da totul pentru noua mea echipă. Hai, Oțelul!

Hofman va activa în roș-alb-albastru până la finalul stagiunii 2024-2025.

Să fie într-un ceas bun, Albert!”, sună anunțul clubului din Galați.

Foto: Campionii FC Argeș și SC Oțelul Galați

Marius ANGHEL 17 Jun. 2024, 13:10 Liga 2
Pe aceeași temă