Contracte noi, de profesioniști, pentru patru tineri jucători ai Universității Cluj. Printre ei este și golgheterul echipei. Perioada pe care a semnat Albert Hofman

Marius ANGHEL 15 Dec. 2021, 12:15 Liga 2
Contracte noi, de profesioniști, pentru patru tineri jucători ai Universității Cluj. Printre ei este și golgheterul echipei. Perioada pe care a semnat Albert Hofman

Până la perfectarea unor noi achiziții pentru partea a doua a sezonului de Liga 2, Universitatea Cluj privește în propria curte și oferă contracte de profesioniști tinerilor în care își pune mari speranțe.

Patru astfel de jucători au semnat de curând un nou contract cu ”U” Cluj, valabil pentru următorii cinci ani, anunță echipa clasată pe locul 3 în Liga 2 după 16 etape din actualul sezon.

Albert Hofman este golgheterul din acest sezon al Universității Cluj

Dintre cei patru, Albert Hofman (18 ani, 10 aprilie) și Vlad Moraru (18 ani, 16 iulie) au evoluat deja pentru echipa de seniori a Universității în acest campionat. Noutățile sunt Alberto Țica (19 ani, 14 noiembrie) și Alexandru Bledea (18 ani, 2 noiembrie).

Atacantul Hofman este marea surpriză a clujenilor în acest sezon. Puștiul originar din Câmpulung Moldovenesc a fost utilizat în 15 din cele 16 meciuri de Liga 2 din acest campionat, în 12 ca titular, a acumulat 1001 minute pe teren și a marcat 6 goluri, lucru care l-a făcut golgheterul echipei, fiind urmat de Alexandru Boiciu, care are 5 goluri înscrise.

Mijlocașul clujean Vlad Morar a prind cinci meciuri în Liga 2, doar 43 de minute pe teren, în timp ce portarul Bledea, originar din Sighetu Marmației, și Țica nu au fost utilizați, ei bifând jocuri doar la juniori.

”Jucând atacant lateral, pentru că nu-i spun mijlocaș, e normal să înscrie. Are apariții foarte bune, din acest motiv a prins și echipa națională, unde chiar a dat un gol foarte frumos, dar în ceea ce privește activitatea lui la club, în ultimele două jocuri dinaintea acestuia nu a avut evoluții chiar așa de bune, dar, până la urmă, să spunem așa, că înțeleg tinerețea și lipsa de constanță. Potențial are foarte mare, are calitate foarte bună și, dacă va fi serios, cu siguranță va fi unul dintre jucătorii care va putea face diferența la Liga 1.
Avem și alți copiii. Chiar azi am stat și m-am gândit dacă să-l bag sau nu. Dimineață am luat această hotărâre și până la urmă a fost de bun augur”, spunea antrenorul Erik Lincar despre Albert Hofman, la finalul meciului câștigat cu 1-0 în Ghencea, cu Steaua, chiar prin golul lui Hofman.

Albert Hofman a marcat șase goluri pentru ”U” Cluj în 16 meciuri de Liga 2, la primul său sezon la seniori. Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

Albert Hofman, Vlad Moraru, Alberto Țica și Alexandru Bledea au semnat contracte pe cinci ani cu ”U” Cluj

”Patru juniori crescuți de academia clubului nostru au semnat contracte de jucători profesioniști. Albert Hofman, Vlad Moraru, Alberto Țica și Alex Bledea și-au prelungit înțelegerea cu FC Universitatea Cluj pentru o perioadă de cinci ani.

Promovat în această vară la prima echipă, Albert Hofman a fost unul dintre oamenii de bază pentru Erik Lincar în cele 16 etape disputate în 2021. La doar 18 ani, Albert este golgheterul Universității Cluj, reușind să înscrie de șase ori și să ofere două pase decisive.

Vlad Moraru este al doilea junior care a făcut pasul spre echipa de seniori la începutul sezonului. Mijlocașul a bifat șapte partide în tricoul alb-negru, cinci dintre ele în campionat și două în Cupa României. În total, Vlad Moraru a strâns 223 de minute pe teren.

Alberto Țica a purtat banderola de căpitan a echipei U19 în prima parte a sezonului. Fundașul dreapta s-a evidențiat prin disponibiltatea la efort și prin calitățile de lider.

Alex Bledea a apărat buturile echipei de juniori U19 în Liga Elitelor. A fost titular în 13 partide, contribuind cu intervenții decisive la primul loc ocupat de grupa antrenată de Marius Suller. Portarul în vârstă de 18 ani a fost utilizat de Erik Lincar în meciurile de pregătire din vară”, sună anunțul clubului din Cluj-Napoca.

  • Erik Lincar anunța zilele trecute că ”U” Cluj s-a despărțit de atacantul Albert Voinea și mijlocașii Iaser Țurcan și Daniel Novac, iar pe lista neagră sunt și Andrei Blejdea, Carol Taub, Alexandru Gîț și Charles Acolatse.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-isi-va-duce-jucatorii-in-afara-romaniei-pentru-pregatirea-de-iarna-u-cluj-va-face-cantonamentul-in-afara-tarii-am-avut-sedinta-sa-vedem-care-sunt-planurile-u-19213974

https://liga2.prosport.ro/seria-1/miscari-importante-de-trupe-la-u-cluj-trei-fotbalisti-au-semnat-rezilierea-iar-alti-patru-sunt-pe-cale-sa-o-faca-ardelenii-au-un-nou-sponsor-19213957

https://liga2.prosport.ro/seria-1/detaliile-interesante-din-liga-2-dupa-16-etape-selimbar-cele-mai-multe-puncte-adunate-dupa-ce-a-fost-condusa-unirea-constanta-cei-mai-multi-jucatori-rulati-steaua-cea-mai-batrana-echipa-capito-19214029

Marius ANGHEL 15 Dec. 2021, 12:15 Liga 2
Pe aceeași temă