CSM Slatina, victorioasă în amicalul retur cu FCU Craiova. Bounaas a gafat la două goluri. Adrian Mititelu, mesaj către suporteri: ”Aveți răbdare. Echipa are nevoie de susținere, nu de critici și tot felul de etichete”

Marius ANGHEL 21 Jul. 2024, 11:59 Liga 2

La o săptămână distanță de la întâlnirea de pe ”Tărâmul Leilor”, FCU Craiova și CSM Slatina s-au întâlnit din nou într-un amical. De această dată, meciul a avut loc la Slatina, pe stadionul 1 Mai.

Dacă în primul joc, la Craiova, cele două viitoare adversare din Liga 2 au remizat la scorul de 0-0, acum, în testul ”revanșă”, Slatina s-a impus cu scorul de 3-2, după ce la pauză a avut 2-0.

CSM Slatina a câștigat amicalul revanșă cu FCU Craiova. Idriss Bounaas a greșit la primele două goluri ale gazdelor

Gazda, echipa antrenată de Daniel Oprescu, a condus cu 2-0 la pauză după reușitele lui Constantin Radu și Andrei Traşcu.

Primul, servit de Doman, a înscris în minutul 31, cu un șut cu dreptul din 12 metri central, plasat peste portar. Al doilea a marcat cu un șut din 19 metri central, care a rupt pânza de păianjen din vinclul drept, în minutul 37, după ce a recuperat mingea la circa 30 și ceva de metri central, când Idriss Bounaas a călcat ca un amator pe balonul primit de la portarul Denis Moldovan. ”Fault, fault!”, s-a strigat, ironic, din tribună, la căzătura de toată frumusețea a francezo-algerianului.

Același Bounaas greșise și la primul gol, când a dat o pasă simplă direct la adversar, la Golofca, acesta trimițând la Doman, iar de la acesta mingea a ajuns la marcator.

Jibril Ibrahim a înscris de două ori în același vinclu. Flueran, din nou arbitru în amicalul Craiovei

În partea secundă, Dragu a primit în stânga și a centrat perfect în fața porții, Jibril Ibrahim (66) demarcându-se excelent la prima bară, de unde a pus latul din 6 metri și a înscris la vinclul colțului scurt, fără șanse pentru Micu.

Slatina a refăcut rapid diferența de două goluri pe tabelă, în minutul 73, prin Ionuț Năstăsie, care a transformat o lovitură de pedeapsă obținută de Denis Dragu, faultat din spate de portarul Sebastian Firulescu, cel care a respins în față la un șut din 16 metri al lui George Leață.

Rezultatul final, 3-2, l-a stabilit Jibril Ibrahim, în minutul 90, cu un șut bombă dintr-o loitură liberă de la 22 de metri ușor lateral stânga, peste zid, direct în același vinclu din stânga. Micu s-a întins, a atins mingea, însă șutut a fost atât de puternic încât degeaba a intervenit.

  • Interesant este că meciul a fost arbitrat de Viorel Flueran, cel care a fost la centru și la precedentele două amicale ale Craiovei, cu primul test cu Slatina și Viitorul Pandurii.

CSM Slatina: P. Toroc (Micu 60′) – C. Toma (Al. Sima 75′), Burnea (Abel Stan 85′), Bărăitaru, I. Mitran, Sil. Matei, Traşcu, Golofca (D. Dragu 70′), Doman (I. Năstăsie 60′), C-tin. Radu (Leaţă 60′), Kayondo (Ţîră 60′).

Simion Velcu, Marian Cristea, Manuel Cristea, David Oprescu, Atanas Trică, Emilian Pacionel şi Dragoş Popa s-au antrenat separat, ei fiind utilizați în amicalul din urmă cu o zi cu Viitorul Dăeşti.

FCU 1948 Craiova: D. Moldovan – R. Negru, Lekiatas, Tud. Oltean, Andr. Dragu – Vl. Pop, Dr. Albu, Bounaas – Sidibe, Cl. Bălan, Crăciun.
Au mai jucat: Firulescu – Ghindovean, Lumbu, Blidar, Ibrahim.

Două victorii, un egal și un eșec, rezultatele de până acum din amicale ale Slatinei

CSM Slatina jucase și cu o zi înainte, vineri, un amical, contra echipei din Liga 3 Viitorul Dăești, pe unul dintre terenurile de antrenament din cadrul Complexului Sportiv ”1 Mai” din Slatina, în care s-a impus cu scorul de 2-0. În programul inițial, echipa antrenată de Daniel Oprescu anunțase doar un amical cu FCU Craiova, pentru data de 20 iulie. Totuși, cele două echipe s-au întâlnit în două jocuri, prima dată în data de 13 iulie, la Craiova, când cele două au remizat la scorul de 1-1.

În primul joc test disputat în această vară, CSM Slatina a pierdut la București contra Steaua, scor 1-2.

Echipa lui Oprescu mai are amicale stabilite cu AFC Câmpulung Muscel (24 iulie, pe teren propriu) și CFC Argeş (27 iulie).

Și FCU Craiova are tot două victorii, un egal și un eșec în amicale. Mititelu, mesaj către suporteri: ”Aveți răbdare. Nu se poate naște peste noapte jocul providențial”

De partea cealaltă, echipa antrenată de Marius Croitoru a mai întâlnit în amicale CSM Reșița, la Severin, pe care a depășit-o cu scorul de 2-0, CSM Slatina, la Craiova, cu care a remizat la scorul de 1-1, iar miercuri s-a impus cu scorul de 2-0, pe teren propriu, contra Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Astfel, FCU Craiova are două victorii, un egal și o înfrângere în amicalele din această vară.

La anunțul pe Facebook al rezultatului final din al doilea meci cu CSM Slatina a lăsat comentariu și patronul clubului, Adrian Mititelu. ”Aveți răbdare, echipa este în reconstrucție atât ca și componență cât și ca abordare tehnic/tactic. În campionat vom arăta mult mai bine. Nu se poate naște peste noapte jocul providențial. Jucătorii vin după o perioadă fizică foarte grea, sunt epuizați și azi n-au arătat ceea ce pot cu adevărat. Hai să tragem concluzii după primele 5, 6 etape din campionat. Echipa are nevoie de susținere, nu de critici și tot felul de etichete”, a fost mesajul lui Mititelu după înfrângerea cu CSM Slatina.

Echipa din Bănie nu și-a anunțat programul meciurilor test.

Amicalul dintre CSM Slatina și FCU Craiova a fost transmis în direct de către clubul oaspete:

Foto: CSM Slatina
Video: FCU Craiova

Marius ANGHEL 21 Jul. 2024, 11:59 Liga 2
Pe aceeași temă