Aerostar are trei noi jucători în lot, dintre care unul de la ”U” Cluj și altul fost la ASU Poli. Daniel Munteanu are încredere în salvarea de la retrogradare: ”Cine nu crede, e liber să plece”

Marius ANGHEL 12 Jan. 2021, 16:28 Liga 2
Aerostar are trei noi jucători în lot, dintre care unul de la ”U” Cluj și altul fost la ASU Poli. Daniel Munteanu are încredere în salvarea de la retrogradare: ”Cine nu crede, e liber să plece”

Aerostar Bacău mizează pe continuitate în această iarnă, în speranța că păstrarea lotului din prima parte a sezonului și aducerea câtorva achiziții vor ajuta echipa să se mențină în Liga 2.

La reunirea pretrecută luni, 11 ianuarie, antrenorul Daniel Munteanu a avut o singură noutate la dispoziție, fundașul central Dănuț Munteanu (24 de ani), fost la CSM Focșani, însă de astăzi îi are sub comandă și pe mijlocașul israelian Yaniv Segev (24 de ani), fost la ”U” Cluj, și atacantul Alexandru Popescu (23 de ani), fost la ASU Poli Timișoara.

La capitolul plecări, singurul la care s-a renunțat până acum este atacantul Alexandru Iulian Zaharia (20 de ani), adus la începutul campionatului împrumut de la Poli Iași, unde a fost trimis înapoi după ce n-a convins.

Daniel Munteanu: ”Cine nu crede în salvarea de la retrogradare, este liber să plece”

La primul antrenament din 2021, Daniel Munteanu le-a spus jucătorilor săi că cine nu crede în salvare este liber să plece. Aceasta este ideea pe care merg băcăuanii în încercarea de a menține echipa în Liga 2.

”Situația din clasament nu este deloc una confortabilă, dar ceea ce a arătat echipa pe final de an contra unor formații cu greutate precum Craiova, Petrolul, Rapid sau Poli Timișoara, mie, personal, îmi dă încredere că putem să ne asigurăm permanența în eșalonul secund. Vreau însă ca și jucătorii mei să fie încrezători sută la sută în atingerea obiectivului, iar pentru aceasta să fie motivați și capacitați la maximum începând cu perioada pregătirilor. Cine nu crede în salvarea de la retrogradare, este liber să plece”, a spus Munteanu, citat de Deșteptarea.

”Vara trecută, echipa aceasta a fost înscrisă în Liga a 2-a, deoarece ne-am bazat pe valoarea unor jucători. Aceștia și-au probat calitățile, numai că au făcut-o inconstant. În condițiile în care vom avea evoluții constant bune, sunt sigur că vom reuși evitarea retrogradării”, a spus și vicepreședintele clubului Aerostar, Valerian Voicu.

Munteanu, Segev și Popescu sunt în probe

Despre nou-veniții Dănuț Munteanu, Yaniv Segev și Alexandru Popescu, antrenorul echipei băcăuane spune că sunt, pentru moment, în probe. ”U” Cluj, de exemplu, l-a dat ca sigur pe fostul ei jucător la Aerostar.

Dacă Munteanu vine din Liga 3, Segev a fost utilizat la ”U” Cluj doar în cele două meciuri disputate în Cupa României, în timp ce Popescu a prins trei meciuri la ASU Poli și a înscris un gol.

”Suferim la capitolul fundași centrali și este posibil ca Dănuț Munteanu să fie jucătorul care să ne poată ajuta în acest compartiment. Deocamdată, vreau să-i văd”, a comantat Daniel Munteanu, care are și o noutate în stafful tehnic, pe preparatorul fizic Andrei Întuneric.

În perioada 25 ianuarie – 5 februarie, Aerostar va merge într-un cantonament la Miercurea Ciuc.

Lot jucători Aerostar la reunirea din 2021:

portari: Lucian Cebotari, Dragoș Petrișor, Alexandru Barna;
fundași: Andrei Alecsandru, Andrei Bobaru, Darius Mureșan, Dănuț Munteanu;
mijlocași: Bogdan Oteliță, Cornel Ardei, Horia Ilie, Vlad Mihalcea, Vlad Danale, Ionuț Chirilă, Filip Belciu, Patrick Popescu, Alexandru Cristian Zaharia, Andrei Gavrilă, Alessandro Bobârnac, Alexandru Corban, Ionuț Tilibașa, Hâncu, Condruț, Olteanu;
atacanți: Mircea Manole, Cătălin Vraciu, Dorin Burlacu, Alex Tofan.

Stafful tehnic este format din Daniel Munteanu (antrenor principal), Andrei Vatră (antrenor secund), Florin Anton (antrenor de portari) și Andrei Întuneric (preparator fizic).

Foto: Deșteptarea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-a-organizat-primul-antrenament-din-2021-moldovenii-au-programat-cantonamentul-si-vor-disputa-cateva-meciuri-amicale-antrenorul-daniel-munteanu-pregateste-cateva-veniri-importante-de-19164463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/israelianul-care-evolua-pe-gratis-pentru-u-cluj-schimba-echipa-in-liga-2-a-treia-plecare-de-la-ardeleni-19164698

Marius ANGHEL 12 Jan. 2021, 16:28 Liga 2
Pe aceeași temă