Alexandru Popescu a plecat și el de la Dunărea Călărași! Destinația atacantului: noul ”El Dorado” din Liga 3

Marius ANGHEL 22 Feb. 2022, 14:26 Liga 2
Alexandru Popescu a plecat și el de la Dunărea Călărași! Destinația atacantului: noul ”El Dorado” din Liga 3

Vedița Colonești pare a fi noul ”El Dorado” din Liga 3! Echipa din comuna din județul Olt, situată pe drumul dintre Pitești și Slatina, a mai perfectat un transfer în această iarnă, al unui jucător cu multe prezențe la nivelul Ligii 2. Atacantul Alexandru Popescu (24 de ani), ultima dată la Dunărea Călărași, a semnat cu trupa olteană.

Este al patrulea jucător pe care formația antrenată de Mircea Stan îl aduce din Liga 2 în această campanie de transferuri.

  • În această iarnă, Vedița Colonești i-a mai achiziționat pe Daniel Mitrache (fundaș, 21 de ani, ex FC Voluntari 2), Toukam Nop Frank Stephane (fundaș central), Wilfred Achille Njindja (mijlocaș, 24 de ani, ex Știința Miroslava), Andrei Mateiciuc (atacant, 25 de ani, ex AFC Odorheiu Secuiesc), Marian Anghelina (mijlocaș, 30 de ani, ex Concordia Chiajna), Marian Târșa (mijlocaș, 23 de ani, ex Poli Iași) și Alexandru Coman (fundaș și mijlocaș, 30 de ani, ex Metaloglobus).

Alexandru Popescu a plecat de la Dunărea Călărași

Alexandru Ionuț Popescu mărește lista jucătorilor care s-au despărțit în această iarnă de Dunărea Călărași, echipă copleșită e probleme financiare și care va aborda partea a doua a sezonului cu un lot format în mare parte din juniori.

Atacantul originar din Voineasa (Vâlcea) a fost om de bază la Dunărea în prima parte a sezonului. A evoluat în toate cele 16 meciuri din Liga 2, 1157 de minute, și a marcat un gol. La echipa din Călărași ajunsese în vara trecută, după ce retrogradase în Liga 3 cu Aerostar Bacău.

În cariera sa, una în care a făcut junioratul la Școala de Fotbal Gheorghe Popescu și Universitatea Craiova, a evoluat la seniori pentru U Craiova (Liga 1), Sporting Turnu Măgurele (Liga 3), Academica Clinceni (Liga 2 și Liga 1), CS Mioveni (L2), Energeticianul (L2), ASU Poli Timișoara (L2), Aerostar Bacău (L2) și Dunărea Călărași (L2).

În această iarnă s-a antrenat cu Ripensia, însă, în cele din urmă, a semnat cu Vedița.

Primarul Coloneștiului, Nicolae Stan, anunță finalul campaniei de achiziții: ”Jucătorii și antrenorii să-mi întoarcă gestul printr-un joc spectaculos cu multe goluri”

Alexandru Popescu este al optulea transfer perfectat de echipa din Colonești în acest an. Primarul Nicolae Stan, tată antrenorului Mircea Stan, spune că atacantul adus de la Dunărea este ultima achiziție a echipei și că așteaptă să vadă spectacol în partea a doua a sezonului.

”Transferul de astăzi este ultimul. Vacanța de iarnă a fost mai mult pentru jucători decât pentru mine. Am încercat să rezolv toate solicitările băncii tehnice. Sper ca odată cu începerea campionatului, jucătorii și antrenorii să-mi întoarcă gestul printr-un joc spectaculos cu multe goluri. Mai avem trei jocuri din sezonul regular, după care, în play-off, vom juca mai multe meciuri în deplasare. Acesta este unul din motivele pentru care am încercat să avem una-două soluții pentru fiecare post”, a declarat primarul Coloneștiului, Nicolae Stan, citat de Arena olteană.

Vedița Colonești are șanse mici să prindă barajul de promovare

În ciuda numeroaselor transferuri făcute în această iarnă, jumătate dintre ele venind dintr-o ligă superioară, Vedița Colonești are șanse reduse să prindă în acest sezon barajul de promovare, după ce anul trecut l-a pierdut în manșa finală, cu Corona Brașov, echipă devenită apoi FC Brașov.

Vedița Colonești ocupă după 15 etape locul 4 în Seria a 6-a a Ligii 3, cu 23 de puncte, fiind la mare distanță de primele două clasate, cele care după încheierea play-off-ului vor merge la barajele de promovare. În acest moment, liderul Viitorul Dăești are 14 puncte în plus față de trupa din județul Olt, în timp ce a doua clasată, CSM Slatina, are 13 puncte în față.

În ultimele trei etape ale sezonului regular, în care Vedița se va lupta cu CSM Alexandria, ACSO Filiași și Sporting Roșiori pentru ultimele două locuri care duc în play-off, trupa din Colonești va întâlni Flacăra Horezu (locul 9, acasă), CSM Slatina (locul 2, deplasare) și Minerul Costeşti (locul 10, acasă). Campionatul se reia la 11 martie.

În play-off vor mai fi de disputat alte nouă jocuri, în sistem tur, retur, tur, iar Viitorul Dăești și CSM Slatina par marile favorite în această serie să meargă la baraj.

Marius ANGHEL 22 Feb. 2022, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă