Adrian Stoian se desparte de Ascoli şi poate semna cu ”FC U” Craiova | EXCLUSIV

Cosmin STAICU 26 May. 2021, 16:33 Liga 2
Adrian Stoian se desparte de Ascoli şi poate semna cu ”FC U” Craiova | EXCLUSIV

Nou-promovata în Liga 1 ”FC U” Craiova, aflată în tratative pentru instalarea ca antrenor a lui Adrian Mutu, a demarat şi campania de împrospătare a lotului.

După ce s-a despărţit de opt jucători, echipa lui Adrian Mititelu intenţionează să rezilieze alte contracte, numai 11 jucători din lotul cu care s-a promovat fiind siguri că vor continua. Astfel, urmează să fie aduşi alţi fotbalişti, care să facă faţă cerinţelor primei ligi şi să reuşească îndeplinirea obiectivului de intrare în play-off.

Adrian Stoian, una dintre țintele lui Adrian Mititelu la ”FC U” Craiova

Una dintre ţintele formaţiei lui Adrian Mititelu este, potrivit surselor ProSport, mijlocaşul Adrian Stoian, în vârstă de 30 de ani, care a devenit liber de contract după ce a evoluat la formaţia italiană Ascoli. Craiovean la origine, Adrian Stoian s-a format la Şcoala de Fotbal Gică Popescu apoi a plecat în Italia, unde a evoluat la mai multe echipe: Crotone, Bari, Chievo, Pescara, Genoa, Livorno, iar ultima dată a fost în lotul lui Ascoli.

Pentru formaţia din Serie B, Adrian Stoian a bifat trei prezenţe în acest sezon, în care a fost mai mult accidentat. El a semnat în iarnă un contract până la finalul sezonului, cu posibilitatea prelungirii în cazul în care se îndeplinea obiectivul de salvare de la retrogradare. Ascoli a rămas în Serie B, însă Stoian nu va continua, fiind aproape de a semna cu ”FC U” Craiova.

În sezoanele trecute, Stoian a evoluat şi în Liga 1, la FCSB şi Viitorul.

Cotat acum la 200.000 de euro, Stoian are şi două prezenţe în naţionala României, fiind chemat la lot constant în perioada în care selecţioner era Cosmin Contra.

Stoian are tatuaj cu stema ”FC U” Craiova

Adrian Stoian are un tatuaj cu emblema ”FC U” Craiova (foto principal). Pe vremea când evolua la FCSB, Gigi Becali a comentat acest aspect.

„Mi-a spus că era tânăr când a făcut tatuajul și că oricum CSU nu e Craiova aia… Până vine echipa lui Mititelu… peste trei ani îl vindem, când promovează”, a declarat Gigi Becali, atunci când l-a transferat pe Adrian Stoian.

După câteva meciuri, Becali s-a „lepădat” de mijlocaşul cu o lungă carieră în Italia. „De Stoian l-am întrebat pe Meme ce părere are și mi-a zis că e bun, dar că nu putem să-l luăm, că e prea scump. Îmi spusese și Chiodi de el și când am auzit că e liber, am zis că îl iau. A fost o ciorbă reîncălzită! Nu o să mai iau de acum înainte ciorbă reîncalzită”, a declarat finanțatorul de la FCSB la acea vreme.

Adrian Stoian a adunat 8 goluri şi 10 assist-uri în 95 de meciuri în serie A şi 12 goluri şi tot atâtea pase de gol în 121 de meciuri în Serie B.

Alte ținte ale ”FC U” Craiova pentru campania de achiziții sunt Daniel Paraschiv, Antun Palic, Mihai Răduț, Gicu Grozav sau Raul Rusescu. Primul transfer perfectat pentru Liga 1 este argentinianul Juan Bauza, de la FK Csikszereda.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorit-de-cfr-cluj-daniel-paraschiv-e-in-negocieri-avansate-cu-fc-u-craiova-alti-patru-jucatori-aflati-de-lista-de-achizitii-a-campioanei-ligii-2-pentru-sezonul-de-liga-1-19186881

https://www.prosport.ro/fotbal-extern/stranieri/interviu-exclusiv-adrian-stoian-prima-reactie-dupa-plecarea-de-la-fcsb-din-aceasta-cauza-nu-am-reusit-ce-se-intampla-in-cadrului-clubului-si-cum-l-a-ajutat-hagi-dupa-ce-a-fost-renegat-de-becali-18295873

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-marcel-puscas-s-a-intors-la-fc-u-craiova-dar-functia-de-presedinte-ramane-la-mircea-bornescu-pozitia-atribuita-de-clubul-din-banie-19186868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-fc-u-craiova-a-perfectat-primul-transfer-pentru-liga-1-din-liga-2-jucatorul-vine-de-la-fk-csikszereda-19186000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorii-eugen-trica-si-ovidiu-dananae-si-opt-jucatori-pusi-pe-liber-de-fc-u-craiova-a-doua-zi-dupa-ce-s-a-sarbatorit-promovarea-in-liga-1-19186727

 

Cosmin STAICU 26 May. 2021, 16:33 Liga 2
Pe aceeași temă