OFICIAL | ”FC U” Craiova a perfectat primul transfer pentru Liga 1, din Liga 2. Jucătorul vine de la FK Csikszereda

Marius ANGHEL 20 May. 2021, 21:01 Liga 2
OFICIAL | ”FC U” Craiova a perfectat primul transfer pentru Liga 1, din Liga 2. Jucătorul vine de la FK Csikszereda

”FC U” Craiova mai are de disputat un singur meci în Liga 2, însă a perfectat deja primul transfer pentru următorul sezon, de Liga 1, unde promovează de pe locul 1 din play-off, respectiv din postura de campioană a eșalonului secund în 2021.

Prima achiziție a oltenilor pentru prima ligă este un jucător chiar din Liga 2, de la o adversară din play-off. U Craiova 1948 SA a bătut palma cu Juan Francisco Bauza (25 de ani împliniți la data de 3 mai) de la FK Csikszereda.

Juan Bauza, primul transfer pentru Liga 1 al echipei ”FC U” Craiova

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a echipei din Bănie, Bauza fiind numit, exagerat, ”revelația Ligii a II-a”.

”Bine ai venit la Știința, Juan Bauza!
Revelatia Ligii a II-a, jucator al echipei din Miercurea Ciuc, a fost transferat de catre clubul nostru!”, a scris ”FC U” Craiova.

Juan Bauza, contract pe patru ani cu ”FC U” Craiova, echipă căreia i-a dat două goluri în acest sezon

Fotbalistul argentinian a semnat cu echipa olteană un contract valabil pentru o perioadă de patru ani, anunță Ediție.ro, care mai scrie că Bauza ”a ales să vină la FC Universitatea Craiova, deși a avut și alte oferte de la echipe din Liga 1. Însă, chiar dacă pe acestea s-au bătut să îi obțină semnătura destule formații din primul nostru eșalon, totuși până la urmă proiectul oferit de leii din Bănie i s-a părut cel mai atractiv din toate punctele de vedere.”

Bauza nu poate fi considerat o revelație a Ligii 2 în acest sezon, așa cum îl numește ”FC U” Craiova. Argentinianul s-a remarcat mai mult prin spiritul său de luptă la echipa din Miercurea Ciuc, în fața porții, acolo unde a fost adus să dea goluri, fiind destul de imprecis, în multe rânduri făcându-și antrenorul să pună mâinile pe cap.

Mijlocașul ofensiv a irosit ocazii colosale în tricoul ciucanilor, însă a și dat șase goluri în acest campionat și pase decisive, două dintre goluri fiind chiar în poarta Craiovei. În sezonul regular, Bauza a punctat pentru Csikszereda în meciul terminat 1-1 la Miercurea Ciuc. În play-off, în partida tur, argentinianul a înscris din nou în poarta oltenilor, de această dată echipa sa pierzând cu 1-2.

Celelalte goluri le-a dat în meciurile cu Petrolul (1-2), ”U” Cluj (2-1), Farul (2-0) și Rapid (3-1).

FK Csikszereda l-a remarcat într-un amical cu polonezii de la Gornik Zabrze, unde juca

Juan Bauza a ajuns în România la începutul anului 2020, în sezonul trecut al Ligii 2, după ce FK Csikszereda l-a remarcat într-un cantonament extern în care a jucat cu polonezii de la Gornik Zabrze, unde argentinianul era împrumutat de Colon Santa Fe (Argentina). Anterior, Bauza a mai fost cedat, tot sub formă de împrumut, la Juventud Unida de Gualeguaychu (echipa din orașul natal) și Gimnasia Mendoza (ambele din Argentina).

La FK Csikszerda a apucat să joace în ediția trecută a Ligii 2, în 2020, în cele trei meciuri disputate înainte de ”înghețarea” competiției din cauza pandemiei. Trupa din Miercurea Ciuc nu a prins atunci play-off-ul. În acest campionat a avut 27 de partide disputate în tricoul roșu și negru, 23 ca titular, și a dat 6 goluri.

  • Un alt jucător dorit de ”FC U” Craiova a fost Cephas Malele, de la Campionii FC Argeș, însă acesta s-a înțeles verbal, potrivit informațiilor ProSport, cu cealaltă echipă din Bănie, ”CS U” Craiova.

”FC U” Craiova poate ajuta, indirect, FK Csikszereda să prindă barajul de promovare, în ultima etapă a play-off-ului Ligii 2

”FC U” Craiova, care va încheia sezonul pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, joacă ultimul meci duminică, 23 mai, de la ora 18:30, pe teren propriu, cu Dunărea Călărași.

FK Csikszereda joacă tot atunci, acasă, cu ASU Politehnica Timișoara. Ciucanii au nevoie de o victorie, iar Dunărea să piardă la Craiova pentru a obține a doua poziție care duce la barajul de promovare. Iar oltenii, după acest transfer, le-a putea da o mână de ajutor harghitenilor.

Foto: Remus Badea / Mediafax Foto

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/fanii-lui-fc-u-craiova-vis-spulberat-nu-pot-sarbatori-pe-stadion-promovarea-19266490

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/primul-transfer-de-top-al-lui-mihai-rotaru-cephas-malele-19266588

https://www.prosport.ro/sport-life/special/decizia-luata-de-adrian-mititelu-jr-dupa-promovarea-celor-de-la-fc-u-craiova-in-liga-1-cum-a-fost-surprins-foto-video-exclusiv-19266575

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-jucatori-din-liga-2-pe-lista-aditionala-a-nationalei-u23-a-romaniei-pentru-stagiul-de-pregatire-preolimpic-lotul-convocat-pentru-amicalele-cu-mexic-si-australia-19185997

Marius ANGHEL 20 May. 2021, 21:01 Liga 2
Pe aceeași temă