Antrenorii Eugen Trică și Ovidiu Dănănae și opt jucători, puși pe liber de ”FC U” Craiova a doua zi după ce s-a sărbătorit promovarea în Liga 1

Marius ANGHEL 24 May. 2021, 13:40 Liga 2
Antrenorii Eugen Trică și Ovidiu Dănănae și opt jucători, puși pe liber de ”FC U” Craiova a doua zi după ce s-a sărbătorit promovarea în Liga 1

Obținerea promovării în Liga 1, la un sezon după cea în care a dus echipa în Liga 2, dar și faptul că Peluza Sud 1997 și-a arătat public susținerea pentru antrenor, inclusiv la ultimul meci din acest sezon, nu a fost suficient pentru ca Eugen Trică să rămână ”principalul” celor de la ”FC U” Craiova.

Conducerea clubului oltean a anunțat astăzi, 24 mai, a doua zi după încheierea oficială a participării în campionatul Liga 2, unde s-a obținut titlul de campioană, despărțirea de antrenorul Eugen Trică, de secundul Ovidiu Dănănae, dar și de nu mai puțin opt jucători.

Le mulțumim antrenorilor Eugen Trică și Ovidiu Dănănae, precum și jucătorilor Ignacio Cacheiro, Andrei Ciolacu, Călin Cristea, Abdelaye Diakite, Alexandru Gîț, Arsene Luboya, Vali Munteanu și Federico Taborda pentru ajutorul lor și le urăm mult succes în carieră”, a comunicat U Craiova 1948 SA pe pagina sa de Facebook.

Eugen Trică, mulțumiri pentru suporteri, să-l voiau antrenor și în Liga 1

Lui Eugen Trică îi expira contractul cu ”FC U” Craiova în curând, iar până la meciul cu Dunărea Călărași, de ieri, a spus că nu a avut discuții despre prelungire.

Mai mult, zvonurile că Adrian Mititelu dorește înlocuirea sa au fost alimentate și de bannerul cu care suporterii s-au prezentat la petrecerea promovării, din fața stadionului ”Ion Oblemenco”. ”Cu Trică în prima ligă” a fost mesajul Peluzei Sud 1997, cu dedicație pentru patron.

”Eu le mulțumesc mult de tot, știu foarte bine că ei mă susțin tot timpul, chiar au avut un aport mare încă de acum doi ani de zile, pentru că ei m-au adus la echipă. A fost acea despărțire neplăcută pentru toată lumea (n.r. – după promovarea în Liga 2, chiar înainte de startul sezonului, Trică a fost dat afară. Au fost numiți antrenori Nicolo Napoli, Dan Vasilică și Ovidiu Stângă până să fie readus Trică, înainte de etapa a 20-a a sezonului regular), să zic așa că am luat o pauză, dar e important că oamenii de aici s-au gândit foarte bine, pentru că am făcut o muncă foarte bună, și m-au redus la echipă. Și într-un final am reușit cu toții să promovăm în Liga 1. Ăsta era oful oltenilor, oful nostru, pentru că, într-adevăr, asta este Știința. Ați văzut și la final, cum ne bucurăm împreună cu suporterii”, a comentat Trică la microfonul DigiSport, la finalul jocului cu Dunărea Călărași.

Trică, deși primise medalia și tricoul de campion al Ligii 2 și urma să ridice trofeul de-asupra capului, a fost tot timpul pe gânduri, trist.

Întrebat de planurile de viitor alături de ”FC U” Craiova, Trică spunea că, deocadată, situația sa nu este clară, neștiind dacă va continua sau nu alături de echipă.

”Deocamdată, situația mea este incertă, încă nu am discutat de aspectul ăsta. Înțelegerea mea este până în data de 15. Conducerea nu mi-a transmis deocamdată nimic. Am mai avut un meci și să vedem ce se va întâmpla de mâine încolo. Deocamdată ne bucurăm cu suporterii și să vedem ce va fi de mâine încolo”, a declarat Eugen Trică.

Eugen Trică a promovat ”FC U” Craiova în Liga 2 și în Liga 1

Trică a promovat ”FC U” Craiova în Liga 2 fără ca echipa să piardă un meci în Liga 3, iar cu o săptămână înainte de startul sezonului a fost demis, în urma unui conflict cu patronul aflat acum la închisoare. Nicolo Napoli, Dan Vasilică și Ovidiu Stângă au condus echipa în acest campionat până să fie readus Trică, înainte de etapa a 20-a a sezonului regular.

0-0 cu Farul, 2-0 la CSM Reșița, în sezonul regular al Ligii 2, 0-0 la CS Mioveni, 2-0 cu ASU Poli, 2-1 la FK Csikszereda, 1-0 cu Rapid, 1-1 la Dunărea Călărași, 4-2 cu CS Mioveni, 1-2 la ASU Poli, 0-0 cu FK Csikszereda, 3-1 la Rapid și 0-0 cu Dunărea Călărași, în play-off-ul Ligii 2, au fost rezultatele înregistrate de ”FC U” Craiova cu Eugen Trică antrenor.

În cele 12 meciuri, echipa a înregistrat șase victorii, cinci egaluri și o înfrângere.

Trică, în litigiu cu ”FC U” Craiova pentru vechiul contract

Trică este în litigiu cu ”FC U” Craiova pentru vechiul contract și acum, deși între timp se întorsese la echipă.

După ce a fost demis în vara trecută, după promovarea în Liga 2 și înainte cu o săptămână să înceapă sezonul, Trică s-a adresat Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF.

Primul verdict a fost în defavoarea antrenorului, care a mers însă apoi la Comisia de Recurs, unde cazul este și acum amânat de la o săptămână la alta. La ultima ședință, din 20 mai, pronunțarea a fost amânată pentru 27 mai.

La revenirea la ”FC U” Craiova, antrenorul a propus clubului să se încheie amiabil acest litigiu, însă Adrian Mititelu nu a dorit acest lucru, preferând ca procesul să continue. În tot acest timp, Trică era antrenorul echipei, dar era și în proces cu ”FC U”.

Evoluția jucătorilor puși pe liber acum de ”FC U” Craiova în acest sezon de Liga 2:

Federico Taborda (32 de ani) – portar – 1 meci (90 minute), chiar ultimul, cu Dunărea Călărași
Alexandru Gîț (23 de ani) – fundaș – 16 meciuri (1378 minute), 15 ca titular, o dată schimbat
Abdelaye Diakite (31 de ani) – fundaș – 7 meciuri (540 minute), 6 ca titular
Călin Cristea (33 de ani) – mijlocaș – 17 meciuri (1055 minute), 12 ca titular, de cinci ori schimbat, 2 goluri
Valentin Munteanu (31 de ani) – mijlocaș – 19 meciuri (854 minute), 8 ca titular, de 7 ori schimbat, 2 goluri
Andrei Ciolacu (28 de ani) – atacant – 20 meciuri (888 minute), 8 ca titular, de 6 ori schimbat, 4 goluri
Ignacio Cacheiro (28 ani) – atacant – 4 meciuri (171 minute), 2 ca titular, de două ori schimbat
Arsene Luboya (28 ani) – atacant – 3 meciuri (158 minute), 2 ca titular, de două ori schimbat

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-promovat-fc-u-craiova-si-in-liga-1-insa-nu-e-sigur-ca-i-ramane-antrenor-eugen-trica-situatia-mea-este-incerta-cum-a-descris-castigarea-ligii-2-si-sarbatoarea-19186691

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-a-primit-trofeul-de-campioana-a-ligii-2-jucatorii-au-sarbatorit-alaturi-de-suporteri-promovarea-in-liga-1-peluza-sud-1997-a-facut-show-in-fata-stadionului-ion-19186633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-dunarea-calarasi-si-fk-csikszereda-asu-poli-meciurile-care-decid-ultima-echipa-din-liga-2-care-merge-la-barajul-de-promovare-ambele-partide-incep-la-ora-1830-19186519

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/florin-costea-invitat-special-la-sarbatoarea-promovarii-in-liga-1-a-fc-u-craiova-cuvantul-prin-care-a-caracterizat-echipa-lui-adrian-mititelu-19186717

Marius ANGHEL 24 May. 2021, 13:40 Liga 2
Pe aceeași temă