Adrian Mihalcea, concluzii la finalul cantonamentului de la Tărlungeni: ”Cunosc foarte bine Liga 2 și știu cât de greu este să te bați la play-off.” Antrenorul Unirii Slobozia, surprins de ”transferurile nemaivăzute până acum” în campionat

Adi MARICA 20 Jul. 2023, 16:31 Liga 2
Adrian Mihalcea, concluzii la finalul cantonamentului de la Tărlungeni: ”Cunosc foarte bine Liga 2 și știu cât de greu este să te bați la play-off.” Antrenorul Unirii Slobozia, surprins de ”transferurile nemaivăzute până acum” în campionat

Unirea Slobozia încheie vineri, 21 iulie, stagiul de pregătire de la Tărlungeni (Brașov). În ultimul meci de pregătire din acest cantonament, trupa ialomițeană a terminat la egalitate, miercuri, amicalul cu FC Brașov, scor 1-1.

Adrian Mihalcea vrea să acceadă din nou cu Unirea Slobozia în play-off-ul Ligii 2

Antrenorul Adrian Mihalcea spune că este mulțumit de stagi și așteaptă cu nerăbdare startul Ligii 2, unde vrea să o readucă pe Unirea Slobozia după doi ani în play-off.

”Recunosc că m-a interesat și rezultatul în jocul cu FC Brașov, din păcate am luat gol la ultima fază într-un moment în care aveam în teren șapte jucători 2005 și 2004. Am dorit să le dau și juniorilor șansa să joace la acest nivel. Meciul a avut un ritm destul de bun. Încercăm să îmbunătățim relațiile de joc de la meci la meci pentru că mai este puțin și începem campionatul. Întotdeauna este loc de mai bine. Sunt mulțumit de acest cantonament, de condițiile de pregătire, de jocuri amicale disputare și implicarea băieților. Asta nu înseamnă că o să mă culc pe o ureche, cunosc foarte bine Liga 2 și știu cât de greu este să te bați la play-off. Noi ne vom lupta pentru play-off. Este un obiectiv al nostru și vrem să revenim după doi ani în play-off.
Din ce văd, sunt multe echipe întărite, cu campanii de achiziții nemaivăzute până acum în Liga 2. Unitatea grupului și muncă multă sunt atuurile noastre pentru această bătălie”, a spus Mihalcea.

  • În sezonul recent încheiat, Mihalcea l-a început ca antrenor la Chindia Târgoviște, în prima ligă, iar după aceea a ajuns la Gloria Buzău, cu care s-a calificat în play-off-ul Ligii 2, unde a terminat pe locul 5 și a participat în barajul de promovare contra arădenilor de la UTA, unde a pierdut.
  • Acum două sezoane a antrenat Unirea Slobozia, cu care s-a calificat în play-off-ul Ligii 2 și unde a terminat pe ultimul loc, 6, astfel că nu a participat la baraj de promovare.

Mihalcea o vede pe FC Brașov o pretendență la play-off-ul Ligii 2, dacă își rezolvă problema cu certificarea

Adrian Mihalcea spune că FC Brașov va fi o echipă care se va bate la play-off, dacă își a rezolva problemele la TAS.

”Brașovul este o echipă bună a Ligii a 2-a. Cu siguranță se ba bate la play-off, asta dacă își va rezolva problema cu licența la TAS. Din punct de vedere sportiv, eu spun că Brașovul se va bate la play-off”, a spus Mihalcea.

Dacă nu va reuși să obțină certificarea pentru Liga 2, în locul Brașovului va reveni retrogradata Progresul Spartac.

Ce spune de Dinamo

Fostul atacant al echipei Dinamo urmărește cu atenție parcursul nou-promovatei în SuperLigă. ”Din păcate, rămâne rezultatul din meciul cu U Craiova (n.r. – 0-2 pe Arcul de Triumf, în prima etapă), jocul mai puțin contează în momentul de față. Chiar dacă au avut momente cu un ritm bun de joc în final au pierdut cu 2-0. Pentru o echipă nou-promovată, pe început de campionat, până se omogenizează e importat să câștige puncte. Le doresc baftă cu FCSB. La prima vedere, FCSB are o echipă mult mai solidă, cu un lot valoric net superior, dar se poate întâmpla ca Dinamo să prindă un joc bun și, de ce nu, să câștige. Totuși, prima șansă o au cei de la FCSB”, a declarat antrenorul Unirii Slobozia.

Unirea Slobozia, 10 achiziții și fără înfrângere în amicale

Clubul din județul Ialomița i-a achiziționat în această vară pe Mihai Șandru (ex Progresul Spartac), Cosmin Bîrnoi (ex Poli Timișoara), Ștefan Georgescu (ex CSO Plopeni – Liga 3), Denis Rusu (ex Gloria Buzău), Serafim Cojocari (ex Sheriff Tiraspol), Ștefan Pacionel (ex Steaua), Alexandru Melniciuc (împrumutat de la U Craiova), Milos Zukanovic (ex Metaloglobus), Mario Aioanei (ex Farul Constanța) și Cosmin Atanase (ex Chindia Târgoviște). În probe îl are și pe Robert Băceanu, de la Farul Constanța.

Slobozia a început seria amicalelor din această vară cu două victorii la scor, 11-0 cu SFC Urziceni (Liga 4) și 7-1 cu Abatorul Slobozia (Liga 4). Trupa lui Mihalcea a câștigat cu 1-0 amicalul cu Chindia Târgoviște. În stagiul de la Tărlungeni, a jucat trei amicale, cu Olimpic Zărnești (scor 4-1), Metaloglobus (scor 2-0) și FC Brașov (1-1).

Unirea Slobozia, ca și celelalte adversare pe care le va avea în acest sezon, și-a aflat astăzi, 20 iulie, programul în noua ediție a Ligii 2. Trupa ialomițeană va debuta cu un joc în deplasare la nou-promovata CSM Reșița. Întreg programul din sezonul regular îl poți vedea aici.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-unirea-slobozia-egale-in-amical-19277568

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-doua-noi-achizitii-19277522

Adi MARICA 20 Jul. 2023, 16:31 Liga 2
Pe aceeași temă