Achiziție importantă pentru Unirea Slobozia. A convins un mijlocaș din naționala Moldovei, pasator decisiv la golul victoriei cu Polonia

Andrei PASCU 29 Jun. 2023, 13:21 Liga 2
Achiziție importantă pentru Unirea Slobozia. A convins un mijlocaș din naționala Moldovei, pasator decisiv la golul victoriei cu Polonia

Unirea Slobozia a bifat o achiziție interesantă în aceste zile, după reluarea pregătirilor sub comanda antrenorului Adrian Mihalcea. S-a înțeles cu un jucător din Republica Moldova, mijlocașul lateral Serafim Cojocari (22 de ani), care ultima dată a fost legitimat la Sheriff Tiraspol.

Unirea Slobozia a adus un fotbalist din naționala Republicii Moldova, Serafim Cojocari 

Născut la Chișinău, Cojocari a venit liber de contract la Unirea Slobozia. Însă, în stagiunea trecută a evoluat la FC Bălți, formație la care a fost cedat de campioana din Republica Moldova sub formă de împrumut. La finalul întrecerii din 2022/2023 s-a întors la Sheriff Tiraspol, dar acum a semnat cu Unirea Slobozia.

În sezonul anterior, noul mijlocaș al echipei din Liga 2 a marcat de patru ori în 23 de partide, în toate competițiile, pentru FC Bălți. Conform informațiilor comunicate de Unirea Slobozia pentru Liga2.ro, Serafim Cojocari a semnat un acord pe doi ani, până în vara lui 2025.

Serafim Cojocari, noul jucător al echipei Unirea Slobozia, pe teren în partida cu Polonia

Este interesant faptul că Serafim Cojocari a fost pe teren în ultimele minute ale partidei dintre Republica Moldova și Polonia, în care naționala sa a revenit de la 0-2 și s-a impus cu 3-2. Partida s-a disputat în preliminariile Campionatului European 2024, iar Cojocari chiar a pasat decisiv la ultima reușită, la golul lui Vladyslav Baboglo din minutul 85.

În total, Cojocari a adunat patru partide pentru naționala de seniori a Republicii Moldova, pentru care a debutat chiar în actuala campanie de calificare la EURO. Mijlocașul are în dreptul său și două trofee la nivelul echipelor de club, cu Sheriff Tiraspol, titlul în 2021/2022, și Cupa Republicii Moldova, în același sezon.

Unirea Slobozia, la a cincea achiziție

La clubul din județul Ialomița au ma ajuns până acum Mihai Șandru (26 de ani, ex Progresul Spartac), Cosmin Bîrnoi (25 de ani, ex Poli Timișoara), Ștefan Georgescu (21 de ani, ex CSO Plopeni – Liga 3) și Denis Rusu (32 de ani, ex Gloria Buzău).

Este mult mai stufoasă lista plecărilor, Unirea Slobozia consemnând nu mai puțin de 12 până acum. Cu toate acestea, până la completarea locurilor lăsate libere de despărțiri, Unirea Slobozia a disputat și primul meci amical.

Unirea Slobozia, victorie în primul amical al verii

Echipa din Liga 2 a debutat în testele de vară contra SFC Urziceni (Liga 4), de care a trecut fără probleme, la diferență mare, 11-0. Adrian Mihalcea a stabilit șapte meciuri amicale, iar primele trei vor avea loc înaintea cantonamentului, programat la Tărlungeni, în perioada 10-21 iulie.

Astfel, până la stagiul de pregătire, după amicalul cu SFC Urziceni, Unirea Slobozia le va mai întâlni pe Abatorul Slobozia (echipă din Liga 3, la 1 iulie) și Chindia Târgoviște (la 8 iulie).

În cantonamentul de vară vor avea loc următoarele trei partide, cu Metaloglobus, FC Brașov și Olimpic Zărnești (Liga 3), iar după, cu o săptămână înainte de startul Ligii 2, Unirea Slobozia va întâlni Metalul Buzău (Liga 3).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-croat-fost-ultima-data-in-prima-liga-din-bosnia-si-un-roman-cu-randament-bun-sub-comanda-lui-prepelita-la-arges-cele-mai-recente-achizitii-ale-gloriei-buzau-a-semnat-prelungirea-si-trebotic-19276353

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-multumit-de-cum-s-a-organizat-csm-resita-19276362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-incepe-cantonamentul-de-la-brasov-cu-un-amical-de-lux-cu-cfr-cluj-programul-complet-al-jocurilor-test-ale-trupei-lui-cristian-pustai-19276355

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-dupa-plecarea-lui-marin-mitran-de-la-fc-brasov-sunt-oameni-competenti-si-in-brasov-sa-ocupe-acest-post-de-conducere-antrenorul-asteapta-numirea-unui-presedinte-pentru-re-19276349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ploaie-de-goluri-in-primul-amical-al-dumbravitei-in-care-cosmin-stan-a-testat-patru-jucatori-si-a-pastrat-doar-unul-19276346

 

 

 

Andrei PASCU 29 Jun. 2023, 13:21 Liga 2
Pe aceeași temă