OFICIAL | Pandurii nu va juca în noul sezon de Liga 2 fiindcă nu a primit certificarea. Verdictul dat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF

Marius ANGHEL 17 Aug. 2020, 17:11 Liga 2
OFICIAL | Pandurii nu va juca în noul sezon de Liga 2 fiindcă nu a primit certificarea. Verdictul dat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF

Pandurii Târgu Jiu nu va evolua în noul sezon al Ligii 2, ediția 2020/2021. Motivul nu este pentru că s-a decis să se retragă în Liga 3 din cauza imposibilității de a respecta protocolul medical, ci pentru că nu a primit certificarea. Din cauza datoriilor, clubul gorjean aflat în insolvență nu a îndeplinit condițiile minime de participare în eșalonul secund, astfel că merge automat în Liga 3.

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a luat, în ședința din 17 august, în sfârșit o decizie în privința cazului celor de la Pandurii, care se judeca de o perioadă îndelungată de timp, după ce un răspuns trebuia dat spre finalul lunii iulie.

Pandurii nu a primit certificarea pentru Liga 2

Astfel, noul sezon al Ligii 2 va începe cu număr par de echipe, 20, după un format inediat, care va fi aprobat în Comitetul Executiv al FRF de marți, 18 august.

”În temeiul art. 43 din Regulamentul de certificare a condițiilor de participare în competiția Liga a 2-a, admite sesizarea Managerului Comisiei de evaluare din cadrul FRF privind refuzul acordării certificatului de participarea Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu la Campionatul Național Liga a 2-a”, a anunțat FRF verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Articolul 43 din ”Regulamentul privind condițiile de participare la Campionatul național Liga 2” se referă la ”Dovada lipsei datoriilor financiare restante către angajaţii relevanți”.

Doar șapte cluburi au primit certificarea din prima. Plus cele patru care au obținut licențierea de Liga 1

Restul celorlalte echipe cu drept de participare în Liga 2 au primit certificarea pentru noul sezon, unele dintre ele după ce au fost nevoite să treacă și pe la Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Doar șapte cluburi au primit certificarea din prima dintre cele care și-au depus dosarul.

Este vorba despre Metaloglobus București, Farul Constanta, Dunărea Călăraşi, Concordia Chiajna, FK Csikszereda, Unirea Slobozia și CSM Slatina.

CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești și Rapid au depus dosarul pentru obținerea licențierii pentru Liga 1, au obținut dreptul de a evolua în prima ligă dacă ar fi promovat, astfel că nu au avut nevoie și de certificare pentru Liga 2, unde condițiile de participare sunt inferioare.

Pandurii: ”Vom continua să jucăm în Liga a 2-a şi în noul sezon 2020 – 2021”

Pandurii Târgu Jiu transmitea, zilele trecute, în mod oficial, că va continua să joace în campionatul Liga 2 și în ediția 2020/2021, în ciuda declarațiilor făcute de principalul creditor Marin Condescu, cel care vorbea despre o retragere în Liga 3 în cazul în care noul sezon nu va fi format din două serii.

Marin Condescu declarase că gorjenii s-ar putea înscrie în Liga 3 dacă FRF nu adoptă sistemul cu două serii în eșalonul secund pentru următorul sezon. De fapt, Condescu știa foarte bine problemele clubului și vorbea despre o retragere în Liga 3 pentru a nu spune că Pandurii nu va primit dreptul să joace în Liga 2.

”Clubul Pandurii Târgu Jiu anunţă pe această cale că va continua să joace în Liga a doua şi în noul sezon 2020 – 2021.
Conducerea clubului a făcut demersurile necesare pentru a înscrie echipa în Liga a doua şi dezminte pe această cale afirmaţiile referitoare la posibila retragere a echipei Pandurii din Liga a doua şi înscrierea în Liga a treia”, a transmis Pandurii.

Directorul sportiv Camilian Floroiu preciza că nu se pune problema retragerii echipei din Liga a 2-a şi că declaraţii lui Marin Condescu au fost scoase din context şi reinterpretate: ”Vom continua să jucăm în Liga a 2-a şi în viitorul sezon. Nu se pune problema să ne înscriem în Liga a 3-a, a fost vorba doar de anumite declaraţii făcute de domnul Marin Condescu, afirmaţiile acelea fiind valabile numai în anumite condiţii, dar acestea au fost scoase din context şi reinterpretate de mass-media. Sistemul competiţional care s-a votat este altul decât cel care se preconiza iniţial şi noi chiar l-am votat, deci nu se pune problema să ne retragem chiar dacă acum trecem printr-o perioadă foarte dificilă pentru club.”

Şi antrenorul Călin Cojocaru a dorit să dea asigurări suporterilor echipei Pandurii că echipa nu se va retrage din Liga a 2-a: ”Clubul nostru nu a avut niciodată intenţia să joace în Liga a 3-a în viitorul sezon. Vom evolua şi sezonul următor tot în Liga a 2-a.”

Pandurii s-a zbătut în ultimele trei sezoane în subsolul clasamentului din Liga 2, iar anul acesta a fost salvată de decizia FRF, care a decis să ”înghețe” campionatul pentru echipele clasate sub locul 6 și să nu mai retrogradeze nimeni, din cauza pandemiei. În ediția trecută a Ligii 2, Pandurii nu a avut dreptul de a transfera sau legitima jucători.

Echipele care au dreptul să ia startul în noul sezon al Ligii 2, ediția 2020/2021:

CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Rapid, Metaloglobus București, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, Concordia Chiajna, FK Csikszereda, Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, CSM Slatina, U Craiova 1948 SA și Fotbal Comuna Recea.

Târgu Jiu va rămâne, astfel, cu o singură echipă la nivelul Ligii 2: Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-editie-a-ligii-2-va-avea-un-format-inedit-aprobat-de-majoritatea-cluburilor-in-sezonul-regulat-se-joaca-doar-turul-apoi-se-intra-in-play-off-si-doua-grupe-de-play-out-cum-se-decid-promovatele-19144054

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-liga-3-e-in-stand-by-pana-la-stabilirea-unui-nou-protocol-medical-apel-catre-autoritati-sportul-a-ajuns-sa-fie-oaia-neagra-a-tarii-nu-se-poate-asa-ceva-cele-patru-club-19144186

Marius ANGHEL 17 Aug. 2020, 17:11 Liga 2
Pe aceeași temă