Gloria Bistrița Năsăud, prudentă după ce adversara din semifinala barajului de promovare ”s-a schimbat” după ultima etapă. Adrian Falub: ”Aș fi preferat Satu Mare”

Andrei PASCU 20 May. 2024, 15:59 Liga 3
Gloria Bistrița Năsăud, prudentă după ce adversara din semifinala barajului de promovare ”s-a schimbat” după ultima etapă. Adrian Falub: ”Aș fi preferat Satu Mare”

Gloria Bistrița Năsăud a făcut mutări numeroase pentru promovarea în Liga 2, la începutul sezonului și în pauza de iarnă. Clasată pe locul 1 în Seria 9 din Liga 3 chiar și la finalul play-off-ului, formația lui Adrian Falub este acum pregătită de partidele din baraj, unde va întâlni locul 2 în play-off-ul Seriei 10, CSM Sighetu Marmaţiei, în faza semifinalelor.

Clubul din Bistrița a terminat play-off-ul cu 58 de puncte, în cele nouă etape din grupa pentru accederea în baraj înregistrând cinci victorii, trei remize și o înfrângere. În ultima rundă a play-off-ului a fost înregistrat un rezultat de egalitate, 2-2 cu Unirea Ungheni, cea care a terminat pe locul 2, cu opt puncte mai puțin.

Gloria Bistrița Năsăud, prudentă înaintea turului contra CSM Sighetu Marmației

Adrian Falub a prefațat duelul cu CSM Sighetu Marmației, declarând că absențele din lot există, încă de acum câteva luni însă, având pe lista indisponibililor cel puțin patru jucători pe care, în mod normal, i-ar fi considerat de bază.

Antrenorul bistrițenilor a lăudat adversara înaintea turului de la Sighetu Marmației, spunând că este bine organizată, cu jucători de valoare, dar și cu un antrenor, George Zima, considerat de un calibru peste Liga 3.

Falub speră ca la meciul de acasă, retur, fanii să umple stadionul, pentru ca jucătorii lui să simtă susținerea cât mai mult și să poată spera la un succes, să poată merge în finala de promovare în Liga 2.

George Zima, lăudat de Adrian Falub înaintea turului barajului de promovare din Liga 3 în Liga 2

Poate ca un semn de respect față de CSM Sighetu Marmației, Adrian Falub a punctat că ar fi dorit în baraj CSM Olimpia Satu Mare, pe care elevii lui George Zima au învins-o în chiar ultima etapă din play-off, la aceasta acasă, scor 2-1, iar astfel a reușit să o depășească și să acceadă în aceste jocuri de baraj.

Am muncit foarte mult să ajungem aici, cred că meritat, dar meciurile de la baraj sunt foarte dificile. Muncești un an de zile, am câștigat acest campionat meritat, la diferență mare de puncte, dar depinde… când ajungi la baraj, e important să ai tot lotul la dispoziție, jucătorii să fie sănătoși.

Din păcate ne lipsesc, după cum am spus tot timpul anului, jucători importanți. Era important pentru noi să joace, dar am încredere în cei care vor fi pe teren. Vor juca și pentru cei accidentați. Meciurile acestea sunt meciuri în care diferența e făcută de motivație, de partea tactică.

Avem nevoie să fim bine din toate punctele de vedere, pentru că întâlnim un adversar care aparent e o surpriză, dar pentru noi nu e o surpriză. E o echipă bună, care a ajuns aici meritat, care merită să fie calificată și are respectul tuturor, a eliminat o echipă ca Satu Mare, puternică.

E o echipă puternică de la mijloc în sus, cu jucători rapizi, tehnici. Apoi, are o organizare bună de joc, excelentă, rar vezi așa ceva la o echipă de Liga 3, dar are și un antrenor foarte bun pentru acest nivel. La Liga 3 să vină un antrenor… echipa e una organizată, bine lucrată, tactic stă bine, lucruri pe care nu prea le-am văzut la nivelul Ligii 3.

E o echipă care are un antrenor foarte bun, care a eliminat Satu Mare, care merită tot respectul. Nu ne va fi ușor în baraj, sunt două meciuri în care trebuie să fim ambițioși și capabili. Să jucăm aceste meciuri ca să ne calificăm!

Aș fi preferat să jucăm cu Satu Mare, care are jucători buni, dar nu e la fel de bine organizată. E o echipă mai lentă, mai previzibilă. (…)

Am mare încredere în echipa noastră, avem timp până la ora jocului să facem tot ce trebuie, pentru că avem o dublă decisivă. (…)”, a punctat Adrian Falub la conferința de presă.

Clasamentul play-off-ului Seriei 9 din Liga 3:

  1. Gloria Bistrița Năsăud – 58 de puncte
  2. Unirea Ungheni – 50 de puncte
  3. ACS Mediaș – 41 de puncte
  4. CS Universitar din Alba Iulia – 40 de puncte

Cele 10 meciuri din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2:

B1: CSM Focşani (locul 2, Seria 2) – Bucovina Rădăuţi (locul 1, Seria 1)
B2: FC Bacău (locul 2, Seria 1) – Metalul Buzău (locul 1, Seria 2)
B3: SC Popești Leordeni (locul 2, Seria 4) – CS Afumați (locul 1, Seria 3)
B4: Dunărea Călăraşi (locul 2, Seria 3) – CS Dinamo Bucureşti (locul 1, Seria 4)
B5: Vediţa Coloneşti (locul 2, Seria 6) – AFC Câmpulung Muscel (locul 1, Seria 5)
B6: Olimpic Zărneşti (locul 2, Seria 5) – SCM Râmnicu Vâlcea(locul 1, Seria 6)
B7: SSU Politehnica Timișoara (locul 2, Seria 8) – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (locul 1, Seria 7)
B8: ACSO Filiaşi (locul 2, Seria 7) – FC Bihor Oradea (locul 1, Seria 8)
B9: CSM Sighetu Marmaţiei (locul 2, Seria 10) – Gloria Bistriţa Năsăud (locul 1, Seria 9)
B10: Unirea Ungheni (locul 2, Seria 9) – SCM Zalău (locul 1, Seria 10)

Manșa tur a barajelor semifinale are loc miercuri, 22 mai 2024, de la ora 18:00, iar manșa retur se joacă sâmbătă, 25 mai 2024.

Conferința de presă susținută de Adrian Falub înaintea turului barajului de promovare din Liga 3 în Liga 2, dintre CSM Sighetu Marmației și Gloria Bistrița Năsăud:

Foto și video: Gloria Bistrița Năsăud

Andrei PASCU 20 May. 2024, 15:59 Liga 3
Pe aceeași temă